Da li bih trebala jednostavno poklopit se po ušima, zašutit i pokušati zaboraviti sve što se događalo na porodu?
Ili da ispričam svoju priču?
Ali...
Moj muž koji je prisustvovao porodu...kada su ga pitali..i kada je pokušao reći da je porod bio težak...ne težak nego rizičan i za mene i za dijete...samo su ga ušutkali...svaki porod je težak...ok...
Onda smo rekli, nećemo više nikome niti pričati o tome...jer ljudi kad vide mene, kad vide bebicu ne kuže koliko smo bili blizu smrti...
Kad kažeš da su bebu vadili na vakuum, ljudi kažu pa to je ok. Kao da to nije rizično...no više nismo imali izbora... beba je bila plava ko šljiva kad su je izvadili iz mene...ja više nisam imala trudova...i nemam pojma kako sam ju istisnula...i toliko su štoljali po meni da ju praktički uopće nisam osjetila...a imala je preko 4 kile...
Inače, prvorotkinja sam...i to starija....38 g....cijelo vrijeme sam se bojala da li je dijete zdravo...pa briješ na down pa ovo pa ono...pa su nalazi u redu i trudnoća uredna...i misliš si da si pod liječničkim nadzorom i ništa ne može krenuti po zlu...
Znala sam za podobnika, znala sam za riječku bolnicu...ali nisam htjela glumit neku milostivu...pa izmišljat kvake...ono, kako su druge curke, tako ću i ja...i gdje god da sam pitala svi hvale karlovačko rodilište...sve se promijenilo...odnos...osoblje, liječnici...
ma dajte...
ovo je bio tipičan primjer nasilnog poroda tzv. inducirani porod...drip od ranog jutra...prokidanje vodenjaka....nasilno proširenje ušća maternice....
pitam se da li bih ja mogla tako porađati druge žene iako sam završila društveni faks...mislim, nije to neka mudrost...
sa većinom medicinskog osoblja sam bila u stvarno dobrim odnosima...ali...evo izuzetka...
primjer sa stola za rađanje...mene trese trud....i onako....grčim se..niš posebno...to je bilo ranije....muž sjedi pored mene...i dolazi stara baba....nisam ju vidjela...nisam gledala u nju...samo sam čula kako govori...hajde grizi ga sad, grizi ga, pa tu ti je...referirajući se na moga muža...iako ju ne vidim, u trudu joj začuđeno odgovaram....pa zašto bih ga grizla? sretna sam da je ovdje sa mnom...
sjetila sam se toga nakon nekoliko dana...vrteći film unazad...inače nisam nasilna osoba, ali ozbiljno razmišljam da saznam koja je to žena i da joj dođem na vrata i razbijem facu.
te žene valjda uživaju u tome kada žene vrište na porodu, psuju i vrijeđaju svoje muževe...čula sam sličnu priču od druge primalje...mlađe...

pričate o plazmama u rodilištu....inače, par plazmi je završilo u privatnim rukama....hebeš plazme

prosurfala sam po netu i naišla na priču sa index.hr o porođajima u karlovačkom rodilištu i vakuumu...jedno dijete je umrlo...drugo dijete je u invalidskim kolicima...

možda bih se doista trebala poklopiti po ušima i šutiti...što vi mislite?