-
pa u karlovačkom rodilištu nema stolčića jel tako? samo riječko i varaždinsko?
ovdje čitam dosta negativna iskustva, a na ostalim forumima dosta pozitivna.. i ova privatna iskustva iz bliske okoline su mi dosta pozitivna...
-
Evo i dojmovi jednog tate. Ovo je mail na koji nisam dobio odgovor:
Poštovani dr. Štajcer,
javljam Vam se ovim putem kako bih Vas upoznao sa problemom koji imam (ne samo ja, nego i ostali novopečeni tate).
Radi se o sljedećem: Moja supruga S. je 17.9. u 21:58 rodila djevojčicu Jelenu. Prisustvovao sam porodu (najljepše iskustvo u mom dosadašnjem životu!) i nije bilo nikakvih problema oko toga. Nakon poroda liječnik i babica (svaka pohvala ljubaznom i predivnom ponašanju oboma) su mi rekli da mogu normalno doći sljedeći dan u vrijeme posjeta (15:00-16:30).
Sljedeći dan je uslijedilo razočarenje, nevjerica i tuga kad sam saznao da dijete mogu vidjeti samo kad ga donese sestra i to u trajanju od nepune minute!
Razlog tome je navodna mogućnost zaraze djece. Apsolutno mi je jasan oprez zbog toga, ali mislim da je mogućnost zaraze i ovako postojeća kad rodilje dolaze u predvorje rodilišta i tamo kontaktiraju sa posjetiteljima, a i sestre i zaposlenici odjela se kreću po bolnici u istoj odjeći i obući kao i na odjelu.
Mišljenja sam da adekvatna zaštita posjetitelja (odjeća, maska, navlake za obuću) nije problem koji je nerješiv (pa čak ako je potrebno to i platiti).
Strašno sam i sretan i tužan istovremeno jer svoje dijete smijem vidjeti samo nepunu minutu dnevno, a čak ni tada je ne smijem uzeti u ruke!
Okrutno i bešćutno su preslabe riječi kojom bih to opisao.
Molim Vas da dopustite posjete djeci uz adekvatnu zaštitu jer mislim da je ovo što se događa protivno ljudskim pravima i nekoj, nadam se da ne koristim pogrešan izraz, liječničkoj etici.
Nadam se da ćete mi odgovoriti na ovaj mail i da će se nešto pozitivno promijeniti u trenutno krajnje ponižavajućem i diskriminirajućem odnosu prema očevima koji žele vidjeti svoju djecu, a to im je pravo uskraćeno.
Srdačan pozdrav!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma