Meni se nikako ne da napisati priču ali moj porod u Ka rodilištu je bio super.Nisam imala plan ni muža sa sobom,ali mi je bila mlada doktorica L. i zbog nje je sve ispalo super.Doduše,ona i ja se znamo od djetinjstva,zajedno smo odrasle,ali ona je sa svima isto takva.
U rodilište sam došla u podne,trudove sam imala od 3ujutro,rodila sam u 16 i 50.
Prvo sam se šetala tamo po hodnicima 2,3 sata dok se nisam otvorila,onda sam tražila da malo ležim jer su me noge bolile od šetanja (jer sam i doma bila cijelo jutro na nogama),onda su se trudovi pojačali,pa me doktorica digla i natjerala da se u trudu naslonim na krevet i vrtim kukovima jer se beba nije baš spuštala(a i kako će dok lijena mama leži ).Tak su prošla 3 truda,onda sam otišla piškit na WC ,vratila se,odvrtila još 2 truda tako i onda više nisam mogla stajat kako mi je bio jak pritisak dolje,pa sam tražila da se legnem,tu je došao još jedan trud,pa sljedeći kad sam osjetila da mi je beba skroz dolje,pa sam počela vikati a oni meni da neka samo dišem da ne tiskam da to još nije to.Ali kad je babica pogledala viknula je :"Pa beba je već tu!" i počele su brzo rasklapati stol za izgon,podigle su tek jednu ručku za koju sam se uhvatila i kod sljedećeg truda istisnula Tonku na pola,glava joj je bila vani,sve sam osjetila,jedva je doktorica digla i drugu ručku koju sam hvatala po zraku i kad sam se uhvatila za obje stisnula sam i Tonka je bila vani!I onda na prsa,grijala se na meni desetak minuta,onda su ju tek malo oprali i opet je vratili k meni i nismo se više razdvajale!
E,sad,babica me htjela rezati a doktorica ne,ali je svejedno babica počela vaditi nož ili kaj već iz zaštitnog papira da me reže ali nije stigla tako da sam prošla super.Ali,ona nije slušala doktoricu nego se ona postavila iznad nje kad su raspravljale jer me treba rezat.Dakle,od rezanja me spasilo jedino kaj sam tak brzo rodila.
I mogu reći da ni ne znam da sam rodila,mogla sam se dići i istuširati čim sam došla u sobu (kad sam prvi put rađala digla sam se tek nakon više od 12 sati nakon poroda).
I super je rooming in ali ako bebe vode na sunčanje onda im daju bocu ako se plaču ako baš ne naglasite da ne daju.
To je sad kaj sam se sjetila.Još ću dodati nešto ako se sjetim.