Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 280

Tema: Ništa vs. (gotovo) bilo što?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    A što se tiče vrtića, potpisujem Fridu. Ono što neće doma, neće ni tamo. Mahune su i tamo i doma nula bodova.
    Kod nas je apsolutno suprotno - u vrtiću jede sve, a doma brlja. Najbolje mi je kad ga ponudim npr. ciklom kaže da mu je to fino samo u vrtiću, a također u vrtiću jako voli jesti 'sivu juhu' (nemam pojma kaj je to, ali kod mene ne bi prošlo vizualni test ).

Dobro je što smo došli do toga da povremeno čak i proba nešto novo, makar jedan mali liz (naravno, to mu nikad nije fino, ali nema veze - glavno da je pokazao volju da proba ).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja miksam radi zavaravanja neprijatelja.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Jel se miksa da se prikrije što jede, ili dijete neće žvakati?
    U mom slučaju ovo prvo. Kad pravim saft ubacim i poriluka, mrkve, cvjetače, brokule, paprike, smiksam i fino se pojede.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Jel se miksa da se prikrije što jede, ili dijete neće žvakati?
    U mom slučaju ovo prvo. Kad pravim saft ubacim i poriluka, mrkve, cvjetače, brokule, paprike, smiksam i fino se pojede.
    I to mi je OK, zašto ne?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mix je ne zato jer neće žvakati nego da pojede to zdravo koje inače NIKADA ne bi jela..recimo 5-6 vrsta povrća,meso,juha,kruh kompletan obrok u mixu-kaša!

i da..bolje mi je da ju nahranim Mixom nego da UOPĆE ne jede
    a da bi se riješila toga..naravno da BI..ali kako kad ju ne privlači hrana uopće :shock:
    ne doživljava hranu kao hranu,nema želju staviti recimo krompirić u usta

čudno? e pa je....

onda bolje da joj skuham te krompire kao neko krompir varivo i mixam pa da pojede nego da bude gladna.ili recimo oslić sa blitvom i krompirom s maslinovim uljem..kada bi to pojela na tanjuru?? možda kada bude 5 godina sada NE !!!
    .jer vjerujte probali smo mi i da preskočimo obroke pa kao navečer će biti sigurno gladna..aha

tako da kad je dobre volje,iskoristim pa ju nahranim TIM mixom(bar je sve zdravo unutra) jer kad je nervozna ne pali ni TO !!

BLAGO MAMAMA čija djeca jedu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

donna , kužim tvoj očaj, ali ne očajavaj.
    Smiksaj joj dio hrane da ne bude gladna, ali uvijek joj jedan mali dio ponudi u komadićima, čisto da joj ne bude odbojna pomisao na žvakanje hrane i da kasniji slijed ne bude hranjenje preko infuzije.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

točno tako..na kraju ćemo završiti tako

ma poundim joj..eto jučer konkretno sam joj lijpo poslagala razne komadiće a ona je od svega opet RAJČICU izabrala i to papala lijepo sama za stolom...jedno 4 te male rajčice

btw smiju li oni sada faširke papati?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kaže teta da u jaslicama pojede i pire krompira i špagete i juhu od rajčice i tako neka variva..a tu se pravi (doma) kao da to nikada nije vidjela i sve ona "fuj-bljak" faca i ni probati...... :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    kaže teta da u jaslicama pojede i pire krompira i špagete i juhu od rajčice i tako neka variva..a tu se pravi (doma) kao da to nikada nije vidjela i sve ona "fuj-bljak" faca i ni probati...... :?
    zato što zna da će dobiti i nešto drugo.

ali, nezamislivo mi je da netko smiksa cijeli ručak... sama pomisao na to je tako ... uh.
    jel i desert ide unutra?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne kužim.. zašto uh? :?
    ne..desert ne ide unutra ..
    a što da joj dam za desert?? kolač? aha...
    sladoled? ajd to još nekada i hoće Ledo šlaga,
    voćku? ovo dobijem za voće

naravno da ne kužite ako nemate problema s hranom..tako mi i kuma kaže "Joj pa ja ne razumijem kako ona ne želi jesti" naravno da ne-kad njena cura jede ama baš SVE što postoji i još mora skrivati hranu od nje..

muka je to...živa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

donna, ako ona jede u vrtiću, znači da - jede.
    i to i sama kažeš.

iskreno, kada bi meni netko smiksao juhu, kruh, glavno jelo i prilog... ja bih pobjegla.
    i moje dijete, pretpostavljam.
    kako to može izgledati?!
    svaki dan ista konzistencija, ista boja (koju uopče ne mogu zamisliti)...

ja ne kažem kako je moja uvijek i sve htjela jesti, ali meni je to bilo normalno...
    ona jede SVE - generalno, ali ponekad joj se ne potrefe dan ili sat.
    ja se zbog toga ne zabrinjavam.
    sa godinu dana, 8 kg
    sa dvije, 10
    sa tri, 14
    sa četiri, 16
    sa pet 18.

da je prirst i manji, ne bih se sekirala sve dok je ovako vesela i zdrava.
    to mi je jedini parametar.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

donna, mi smo imali problema s hranom ali nikada oko toga nismo dramili, niti išli linijom manjeg otpora.

nezamislivo mi je da bih svom djetetu miksala zajedno juhu, meso, povrće, a sve pod parolom "samo da nešto zdravo pojede", nikada mi nije palo napamet da joj smiksam meso da bi ga pojela.

strpljenje je nešto što je jako važno, nisu djeca mali roboti koji moraju sve raditi onako kako smo mi zamislili, svako dijete ima svoj ritam, svoje potrebe i način kako će iste zadovoljiti.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ali, nezamislivo mi je da netko smiksa cijeli ručak...
    Pa ne miksa ni donna, pretpostavljam, sve, već (koliko sam ja skužila) prikriva dio povrća koji dijete trenutno ne jede uz nešto što radije jede, recimo uz pire od krumpira dobije prikrivenu cvjetaču, a u mesnom saftu dobije miksanu mrkvu i mahune, itd.

Eh, sad vidim da ipak miksa...

Donna, a da se prestaneš uzrujavati oko njenog nejela tjedan dana, možda se projede jednako kao i u vrtiću, kada shvati da je hrana doma jednako servirana i mama nije potrčala miksati na njen prvi stisak vilice?
    Neće? Neće. Možda hoće za večeru, ali joj probaj za međuobrok dati lako probavljivo voće umjesto nečeg što će joj ubiti apetit ili volju još više.
    Možda te samo malo muštra jer vidi da može.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma sve je to meni jasno..ali neznam kako da vam dočaram njeno stanje sa jelom..

evo ovako

jedu li vaša djeca doma meso?
    jedu li povrće?
    žele li voća?
    a žitarice?
    žele li cornflakes? ili palente možda? griza?

eto sigurna sam da žele i hoće!

a ona neće meso-niti kuhano,niti pečeno,niti pohano
    neće povrće nikakvo..bilo je faza da je htjela mrkve sada ni to..ok hoće rajčicu
    neće voće..ok nekada pojede malo jabuke i to je to
    cornflakes neće..malo gricka koje zrno tak suho i to je to

meni je jasno da je mix "loša" stvar ali tako sam bar sigurna da je unijela ono "pravo" u sebe..

ili što? da ju pustim da je gladna? do kada? :?
    ili kad ogladni opet traži recimo štapiće ne krompiriće

u jaslicama jede..tako teta kaže.ja nisam to vidjela..neznam koliko ,vjerovatno količinski malo ali jede.kaže da jede juhu sama..i KRUTU hranu jede.znači nije bolesna pa da ne može ne daj Bože žvakati nego doma iz nekog principa,ljutnje ili što ja znam čega-neće jesti !

znam što još traži one croasane u vrećici -fuj slatke! :/ i pojede 2-3 male....

taj mix bude da se razumijemo vrlo ukusan ,što je sve u njemu super ispadne...fino je umjereno začinjeno i taman okus kak treba..meni je fino ..a i njoj je.a boja? nekad žuto,nekad zeleno šalu na stranu...

šta da radim???

evo kuham krompir varivo i pečem faširke za nas..
    da joj ponudim faširke? :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle donna, oprosti mi odmah na otvorenosti mozda i grubosti, al ja bih tebi smiksala te krumpire i fasirance s malo juhe i salate (mozda i desert pride) pa bih ti dala zlicu da to pokusaš.

Ponudi djetetu tanjur i zlicu i rucak koji kuhas doma. A kroasane i slicna sranjca preskoci odmah u ducanu. Nece uspjeti od prve. Mozda ni od desete, ali na tebi je odgovornost da djetetu rucak bude veselje, a ne muka.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moje je dijete u dobi kao tvoje jelo sve što je bilo umjerenog okusa, znači slano tek toliko, ako je bilo malo ljutkasto, dala sam joj ako je željela.
    Nije jela gljive, kobase, salame i te druge suhe gluposti, ali sve meso i povrće i to na način koji sam radila nama - jela je.

Neke mame još uvijek lešaju hranu tako maloj djeci, ili im neke stvari (poput pohanog) nikada ni ne nude jer same ne jedu... morat ćeš sama odlučiti kako želiš hraniti svoje dijete. Moja je jela svu kuhanu hranu, osim suhomesnatih proizvoda i điđamiđa poput tih kroasana, oni su mi zaista smeće od namirnica :/ . Probaj joj dati međuobrok zdraviji od toga, imaš finih integralnih keksa, ako joj ih želiš dati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znaš kad bi kod mene dobila štapiće?
    nikad!
    a te "7 days" kroasane?
    još "nikadije"!

zašto bi jela npr, brokulu, ako će joj mama kasnije želučić napuniti kroasanom koji joj je, očito, finiji.

nemoj ti misliti kako su naša djeca idealna i kako sve i uvijek hoće.
    ali ako zna da neću skakti u kuhinju dati "samo neka pojede", onda zna kako nema izbora.
    oš jbuku?
    neš?
    ok, onda možeš dobiti krušku.
    neš ni krušku?
    ok, onda nema ništa.

a ne... evo ti kroasančić.

što se količina tiče, nedavno sam napisala: bojim se kako su očekivanja često prevelika. Orka sa svojih 5 i pol godina pojede trećinu jabuke. Ali nekada pojede 4 mandarine.
    Ručak joj je šeflja juhe i pet zalogaja salate.
    Pa za dva sata komadić od 3x3 cm mesa.
    Ili pola krumpira.
    Ili dvije velike žlice riže.

A neka djeca pojedu pet puta više. Jer su različiti...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ih, dok sam ja zavijala u celofan, marta to lijepo raspakirala

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

neš ni krušku?
    ok, onda nema ništa.
    Kako si okrutna!!! :shock:
    A mandarine s medom?

Slažem se s curama. Za početak van iz kuće s tim kroasanima (ima sigurno još takvih ili sličnih stvari u kući koje popune mali želudac prije blitve i krumpira, jel tako? ) a onda ćeš vidjeti kako se jede prava hrana!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, pa da joj smiksa meso i povrće BEZ kruha i juhe (mislim da se ne treba ženu kojoj je teško još zezati sa desertom), po meni je prihvatljivo.
    Naravno, uz stalno pokušavanje "vraćanja na pravi put".
    Meni u životu nije palo napamet da bi smiksala kakvo povrće u saftu, ali eto, dosjetiš se kako doskočiti.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma ne..ništa..svatko ima svoje mišljenje i savjete..a ja ih mogu pordžavati..ili NE
    a u ovom slučaju je svaki savjet dobrodošao i ja ga nastojim prihvatiti kako bi promjenila stanje u kući..

još je problem što..kada dolazim po malu ona taman jede petit kekse..pa ju valjda i to "zatvori" da doma ništa neće ili?

znači po vama je stanje takvo da bi trebala IZBACITI iz kuće sve ono što sam nabrojala shitare poput štapića i 7 daysa?

btw što je loše u suhom štapiću?

neznam..pa pitam..a pitati nije sramota

joj bila bi najsretnija ako bi mogla sve to iz temelja promjeniti ali kad popustim pa sistem bolje da pojede ovo i sad nego ništa!

a da se dosjetim svega..pa moram..inače ostade moje dijete gladno!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neš ni krušku?
    ok, onda nema ništa.
    Kako si okrutna!!! :shock:
    A mandarine s medom?
    To je kod nas desert.
    Vrlo omiljen, molim lijepo.

Dijana, ja sam prekomotna i prelijena za tako nešto.
    Nemajka totalna, ali nisam od ugađalica i što ću.
    To sam pokupila iz roditeljskog doma i zahvalna sam na tome (iako... kad bolje razmislim... bila bih puno mršavija da ne jedem baš SVE).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

btw što je loše u suhom štapiću?
    štapići su bezazleni, ali NAKON jela, ne UMJESTO jela.
    ipak je to suhi i slani kruh i zasiti mali želudac.
    onda bolje da ostane prazan i popuni se nečim pametnijim.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U suhom stapicu nema nista dobro. To ti je brasno, voda, sol i konzervans.

Kad dijete pokupis iz vrtica ona je sita, jer je dobila kekse za marendu. Ponudi joj rucak kasnije. Zapravo, nemoj joj nista posebno nuditi, postavi tanjur za nju i reci joj da je rucak ako je gladna. Kad ogladni doci ce. Jednog dana. Mozda ne danas.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je i moja filozofija

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da ponudim faširke danas ili ne?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kod nas se kroasani nikada ne jedu, naknadno smo cijepljeni protiv smokija, ali se zato štapići oduvijek jedu.
    No, u situaciji kao tvojoj, donna, mani se svega što joj može s tanjura pogurati ručak koji treba pojesti.
    Iza jabuke će tražiti večeru, ali iza kroasana ili domaćice - neće.
    Držim vam fige, ali tebi treba najviše snage za promjenu. Maleno će se prilagoditi na bolje, bez brige.

Apri, mi smo malo žešći na hrani, pa medom (uz voće) zamuljamo i malo oraha. Dala si nam dobru ideju, nema šta.

Drugarice marta, isprepadat ćeš ženu, ne zna ona da si ti k'o kruh. Integralni, iz pekača. De pusti bar štapiće

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U mojima je faširani čisti juneći but, namočeni kruh, luk, jaje, malo začina i to je sve. Sigurno imaš i neko povrće za prilog.
    Ja bih, ne znam što kaže komisija?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam, kod nas ništa što se mora petljati, muljati, pohati... nije na meniju.
    ako znaš što je u mesu, ponudi; neka to bude neki prijelaz od miksanog prema komadnom.
    (moj tata je uvijek govorio kako je to već netko sažvakao , pa nije bilo u našoj kuhinji)

ah, osvetit će mi se ovo sigurno jednoga dana :/

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

haha..
    ok probat ćemo
    javim se....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja fasirano vise ne kuham, ali bih uvijek dala djetetu koje ima vise od godinu dana ono sto i sama jedem. Dakle, DA, daj joj fasirance da proba. I krumpir i salatu i juhu i sta vec imas. I ljuto i kiselo i gorko. Sa slanim i slatkim nemoj pretjerivati jer su te stvari najcesce pretjerano zastupljene u prehrani.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Donna, ja sam nekako sklona misljenju da dokle god ti "lebdis" nad malom sto se jela tice, dokle god "brojis" njene zalogaje i "analiziras" sto ona jede, ona nece bas imati apetiti u tvojoj blizini. NIkome to nije ugodno. I sto je najgore, i ako ga ne izreknes, to se OSJETI

Kad ti prestanes miksati, ponudis joj sto i vi ostali jedete, i konacno se opustis oko toga koliko ce pojesti, i ona ce osjetiti olaksanje (da nije pod povecalom), atmosfera za stolom ce svima postati ugodnija, i dijete ce vrlo vjerojatno poceti jesti vise nego sto jede trenutno

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

U mojima je faširani čisti juneći but, namočeni kruh, luk, jaje, malo začina i to je sve. Sigurno imaš i neko povrće za prilog.
    Ja bih, ne znam što kaže komisija?
    cek, jel podovim mislite fasirance?
    to przite u ulju?

mislim, ja dajem dinstano meso (fasirano), izdinstam luk na malo ulja, pa se neckam...ali jos nisam dala nista sta je przeno (natopljeno) u ulju a fasirance znam samo tako raditi....to mi je ko pohano meso :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo uletila je anchie ispred mene i moram reci da se slazem s njom.
    vidjet ces kako ce polako pokazivati interes za onim sto vi jedete.
    zeljet ce bas to.
    kopirat ce vas.
    kao sto ce vas kopirati u 100 drugih stvari

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

donna

nemoj misliti da ovdje sva djeca uvijek jedu sve
    evo ja se javljam da nije tako
    pogledaj gore moj post

ali zaista nemoj joj miksati, ja barem nikad ne bih
    meni je to izgledalo bljak i kad je bila beba pa ni tad joj nisam dala miksano

moja kćer jede ok, ali je izbirljiva, u tome je "problem" (uvjetno rečeno - problem)

ja se samo nadam da će ova faza brljanja proći

apricot

utješila si me navodeći količine koje tvoje dijete pojede
    možda nekad previše očekujemo
    a ionako im stalno nekog v.... nude za jelo - u vrtiću svakih maltene sat i pol neki obrok...pa onda doma opet...

tko može toliko pojesti
    ja, možda

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Zapravo, nemoj joj nista posebno nuditi, postavi tanjur za nju i reci joj da je rucak ako je gladna. Kad ogladni doci ce. Jednog dana. Mozda ne danas.
    Ovo je tako dobro receno!

Os-nes-Banglades! Ne moras..dovidenja-goodbye!

Moja Buba ko Aprina Orka...pojede dve zlice rize i veli da joj je dosta, al se za sat-dva vrati i veli da je gladna..i smaze npr cijeli tanjur zganaca s malo jogurta.

Ja sam nedavno izbacila banane iz kuce...skuzila sam da bi Buba uvijek odabrala bananu umjesto kruske, jabuke, mandarine..
    Kako bi Luna rekla "krivu si si majku odabrala"..od kad nema banana slasno jede krusku koju je prije gledala ispod oka.
    Dakle..fulala sam s tim bananama..greska ispravljena..idemo dalje!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Donna, ja sam nekako sklona misljenju da dokle god ti "lebdis" nad malom sto se jela tice, dokle god "brojis" njene zalogaje i "analiziras" sto ona jede, ona nece bas imati apetiti u tvojoj blizini. NIkome to nije ugodno. I sto je najgore, i ako ga ne izreknes, to se OSJETI

Kad ti prestanes miksati, ponudis joj sto i vi ostali jedete, i konacno se opustis oko toga koliko ce pojesti, i ona ce osjetiti olaksanje (da nije pod povecalom), atmosfera za stolom ce svima postati ugodnija, i dijete ce vrlo vjerojatno poceti jesti vise nego sto jede trenutno
    točno to

jučer smo nas dvije sjele za stol i bez nutkanja sam počela jesti a njoj stavila prazan tanjur. hrana na drugom tanjuru pred nama. nemajka
    uzela si je sama. povrće.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja isto od godine dana dajem jesti sve što jedemo i mi.......iz čisto praktičnih razloga - da ne osjeti moju frustraciju time da mu ja kuham posebno s puno pažnje i ljubavi, a on onda to neće.........naravno da sam u početku izbjegavala neke "jače" stvari, ali sad više niti to - što mu je fino nek jede i to nikako ne znači da ako ne želim da jede čevape, ja ću ih mlatiti do besvjesti. Ako želim da jede zdravo i bez junka, onda tako mora jesti cijela obitelj. Bilo što drugo bilo bi licemjerno. Ipak, on više nije beba kojoj neke stvari možda mogu i promaknuti, sad već jako dobro zna ako je prevaren, a to mi nije cilj!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Leonisa, da, to je faširanac, pržen na ulju, dobro ocijeđen i posušen od masnoće na nekoliko papirnih salveta, ako to nešto znači.
    Moja djeca su jela to s 2 godine kao i pohano.
    U stvari, jela je sve što jede i sada sa 4 i što jedemo mi. Posebno sam joj kuhala do godine... i pol, najdulje, od tada jede na isti način pripremljeno kao i za ostatak femili.
    Naravno, ne jedemo faširance niti svaki mjesec, niti redovito svaki tjedan, a kamoli svaki dan. Ne bi ih to trebalo ubiti.

Eliminiranje loših navika u startu podržavam samo ako se i roditelji jednako hrane, bez faširanaca i bez pohanog.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

AM, pa da, od kada jede sto i mi, ja nisam nista przila niti pohala, izbacila sam vegetu i smanjila sol.
    litra ulja kod nas traje mjesecima.

(ok, maslinovo ide litra/mjesec, samo u moje salate, ali to je druga prica )

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Super za vas ako se uvijek tako hranite.
    Mi smo modificirali na zdravije što se dalo, ne smijem pretjerivati da ne izgubimo apetit

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Super za vas ako se uvijek tako hranite.
    Mi smo modificirali na zdravije što se dalo, ne smijem pretjerivati da ne izgubimo apetit

najveca pokora mi je bila jesti cevape na vlasicu (koji su po meni the best) dok ona spava. nisam se uopce izgustala

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Šta nikad ni ribu da bi pofrigali? Pa kako jedete srdele? (valjda ih jedete).
    Kod mene je meso najčešće pirjano, najprije malo zaprženo, pa dodano vode, pa onda pirjano. U biti, polukuhano-polupečeno. Tako svi volimo.
    Faširke iliti polpete iliti popečci su nam na stolu rijedak gost, više zbog malo dulje pripreme, nego što sam protiv.
    Ali ribu nisam nikad uspjela dati kuhanu. Ali prženu zato mlati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ribu u pecnici. iskljucivo.
    na leso kao juhu.

sad si me sjetila, pojela je ljetos u restoranu par zalogaja friganih srdela

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa

Duboko dijelim ovakvo mišljenje.
    Opet, nekako sam nesklona davati savjete za ono u čemu nemam iskustva. Moja jetrva, naime, mlađoj curici miksa od početka dohrane sve do danas (3,5 godine starosti), dok sa starijim dječakom nije imala nikakvih problema. Djeca su dojila dok su htjela (sama prestala negdje iza prve godine). Miksanje se odnosi na sve slane obroke zdrave hrane(osim junk-a, to može žvakati uvijek), dok sa slatkim ima obrnuti problem . Ono što je zanimljivo je da dijete jedino tako pojede nešto "zdravo" (povrće, meso), nije joj to ni malo odbojno. Recimo da u zadnjem periodu pokazuje neki manji napredak, pa tako neka jela mogu proći bez miksanja, prolaze sad i ne smiksani rezanci u supi. I na nju u opće ne utiće to što "obažavani" brat lijepo sjede i pojede "sve što treba".

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svaka čast! Kod mene riblja juha i meso (još) ne prolazi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi ribu pečemo na potpuno suhoj tavi, ko na gradele.
    ponekad u pećnici, u foliji.
    ne frigamo ništa: ja u životu nisam ispekla pomfri ili bio što u čijem recepti piše "ispržiti u ulju".
    povrtne polpete isto pečem na suhoj tavi: vjeojatno nisu onako hrskavi kao oni iz dubokog ulja, ali meni su ovakvi draži.
    ne čak što ja to ne bih pojela, nego mi žao tolikog ulja, a nema šanse da bih ga dvaput ugrijala.

nema faširanaca, nema pohanaca... samo ono što ide na suhu tavu.
    ali, i to je moooožda 5 puta mjesečno, ostale dane samo kuhano.
    nije to zbog orke, tako smo se hranili i u roditeljskim kućama, i muž i ja.

i stvarno ne treba "brikati" na količine: Orka pojede cijelu glavicu brokule ili nezačinjene zelene salate, a jedan dan umire nd polovicom pilećeg krilca.
    meni je najvažnije da je stekla naviku različitosti prehrane i da joj ručak nije "meso i krumpir", ili "saft i tijesto".

i, drago mi je što jede i žlundre i kože i hrskavice :D

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Apri, i tvoja mama i mama tvog muža je pekla sve na suhoj tavi?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    najveca pokora mi je bila jesti cevape na vlasicu (koji su po meni the best) dok ona spava. nisam se uopce izgustala

Moja zdravohranilica (ali ona ne spada pod ovaj topic jer dobrovoljno jede zdravije od roditelja) je tražila da proba ćevap, ja joj ga oduševljeno dala, ona žvaknula dva puta i ispljunula

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

, drago mi je što jede i žlundre i kože i hrskavice :D
    Mislim da nema razlike između pileće kožice i faširanca. Jednako je ubojito, ako je.

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •