potpisujem post od honey. isto je i kod mene bilo. od sopanja u vrticu do, kod mojih doma, zicanja, uvjeravanja, prijetnji, podmicivanja, siljenja itd. da pojedem nesto odvratnog cuspajza s mesom.

sad pokusavaju istu stvar s jagorom. neki dan je moja mama izjavila da ce on umrijeti jer nista ne jede. (plus sto mi svako malo kazu da mu moram dati mlijeka jer djeca moraju piti mlijeka, a to sto ja dojim mu nije dovoljno :smajlickojirigavatru

jagor je jedno vrijeme poceo jesti, vec sam se poveselila kako ide u dobrom smjeru, da bi opet poceo ne jesti nista. u vrticu ponekad jede, ponekad ne. doma uglavnom ne.

procitala sam juula - hura! idemo jesti - i stajaznam... :/ cini mi se da je to ipak za stariju djecu. ili je preapstraktno za mene. ali nisam puno pametnija nakon te knjige.

cinjenica jest da trebamo jesti svi zajedno u isto vrijeme, ali opet primjecujem da jagor bas tad potpuno odbija jesti (valjda jer je to toliko rijetko da mu je prezanimljivo da bi jeo)

otkako je j. s nama, svaki bozji rucak kuham jednom rukom, jer drugom drzim njega. najradije se igra loncima i kuhacama. oduvijek. idemo zajedno na plac, pokazujem mu povrce, jako je zainteresiran za sve vezano uz hranu. ali jesti ponekad hoce, a ponekad nece.

nasa sreca je sto stvarno ne voli junk niti slatko mozes mu staviti cijeli ferrero rocher na stolu, on ce svaku kuglicu uredno odmotati, papirice baciti u smece a cokoladice posloziti natrag. ako koju i stavi u usta, ispljunut ce za bozic je bila puna kuca kolaca, a on jede samo koricu kruha... mali moj oliver twist jos se i izduzio pa je mrsav, zgoljav, nogice ko cackalice...

nisam razmisljala o nudjenju nezdrave hrane jer mi to uopce ne dolazi u obzir. mi doma ne jedemo ni pastete ni hrenovke, nikad, i nema sanse da jos dajem lovu za to smece.

dok ima mog mlijeka, nece biti gladan.

znate sto me izludjuje? kad trci po kuhinji, pokusava otvoriti frizider, pokazuje na hranu, voce, kruh, i vice: AM, AM!! rekao bi covjek: ovo dijete umire od gladi. ali kad mu ponudim jesti (to isto sto je trazio), nema sanse! donese mi jabuku s balkona, pokusava ju gristi ali ne moze, daje mi da ju operem, i cim ju zarezem... gotovo. jabuka ga vise ne zanima. vadi iz frizidera masline, dam mu jednu maslinu, baci ju na pod i trazi drugu hranu... neku vecer sam se izvikala na njega da nek se odluci hoce li jesti ili ne, ako hoce neka kaze sto, pa ce dobiti, ako nece nek me pusti na miru... stvarno me to totalno ispaljuje na zivce. a ne kuzim zasto to radi. uopce ne kuzim.