Citiraj anchie76 prvotno napisa
Donna, ja sam nekako sklona misljenju da dokle god ti "lebdis" nad malom sto se jela tice, dokle god "brojis" njene zalogaje i "analiziras" sto ona jede, ona nece bas imati apetiti u tvojoj blizini. NIkome to nije ugodno. I sto je najgore, i ako ga ne izreknes, to se OSJETI

Kad ti prestanes miksati, ponudis joj sto i vi ostali jedete, i konacno se opustis oko toga koliko ce pojesti, i ona ce osjetiti olaksanje (da nije pod povecalom), atmosfera za stolom ce svima postati ugodnija, i dijete ce vrlo vjerojatno poceti jesti vise nego sto jede trenutno
Duboko dijelim ovakvo mišljenje.
Opet, nekako sam nesklona davati savjete za ono u čemu nemam iskustva. Moja jetrva, naime, mlađoj curici miksa od početka dohrane sve do danas (3,5 godine starosti), dok sa starijim dječakom nije imala nikakvih problema. Djeca su dojila dok su htjela (sama prestala negdje iza prve godine). Miksanje se odnosi na sve slane obroke zdrave hrane(osim junk-a, to može žvakati uvijek), dok sa slatkim ima obrnuti problem . Ono što je zanimljivo je da dijete jedino tako pojede nešto "zdravo" (povrće, meso), nije joj to ni malo odbojno. Recimo da u zadnjem periodu pokazuje neki manji napredak, pa tako neka jela mogu proći bez miksanja, prolaze sad i ne smiksani rezanci u supi. I na nju u opće ne utiće to što "obažavani" brat lijepo sjede i pojede "sve što treba".