mi ribu pečemo na potpuno suhoj tavi, ko na gradele.
ponekad u pećnici, u foliji.
ne frigamo ništa: ja u životu nisam ispekla pomfri ili bio što u čijem recepti piše "ispržiti u ulju".
povrtne polpete isto pečem na suhoj tavi: vjeojatno nisu onako hrskavi kao oni iz dubokog ulja, ali meni su ovakvi draži.
ne čak što ja to ne bih pojela, nego mi žao tolikog ulja, a nema šanse da bih ga dvaput ugrijala.

nema faširanaca, nema pohanaca... samo ono što ide na suhu tavu.
ali, i to je moooožda 5 puta mjesečno, ostale dane samo kuhano.
nije to zbog orke, tako smo se hranili i u roditeljskim kućama, i muž i ja.

i stvarno ne treba "brikati" na količine: Orka pojede cijelu glavicu brokule ili nezačinjene zelene salate, a jedan dan umire nd polovicom pilećeg krilca.
meni je najvažnije da je stekla naviku različitosti prehrane i da joj ručak nije "meso i krumpir", ili "saft i tijesto".

i, drago mi je što jede i žlundre i kože i hrskavice :D