Moja prijateljica je freak za to da dijete mora pojesti zdravo, u određeno vrijeme i određenu količinu. Curica joj je stara 2,5 godine i nikada nije probala jesti sama žlicom da ne zaprlja pod, nego ju ona hrani i to sve smiksano. I onda kaže kako mala ne želi ništa jesti i jede slabo. Dok je nije bilo par dana doma, baka je djetetu dala na tacni normalan obrok i dijete je jelo normalno, naravno da je malo uprljala oko sebe, baka je počistila. Meni je ovo nezamislivo. Moja su djeca uvijek kada bi ih hranila jela i sama (dakle jedna žlica/vilica je bila u mojoj ruci, jedna u njihovoj), Starijem sinu smo miksali dok je bio beba, mlađem ni to neko onako fino usitnjavali. Nikada nismo imali problema s hranom. Jedu sve, povrće, voće, meso, ribu. Možda bih mogla nabrojati nekoliko stvari koje ne vole. Ali od njihove prehrane nikada nisam radila filozofiju, nisu morali jesti u uvijek točno određeno vrijeme, ako nisu htjeli probala bih kasnije i sa što manje međuobroka (slatkiši, kolačići, keksi, štapići i sl.).