Apricot, sad je na meni red da se začudim zbog tvoje žestine :/

Nisam ni mislila da za obrok poslužuješ kožice, već to što ti je drago da ti dijete seciranjem ne odbacuje, upravo je preporučljivo od strane liječnika odbaciti, plus sve ostale vidljive masnoće. No, shvaćam bit izrečenoga, pa samo da kažem da ni moji ne prave problem radi žilice.
Dapače, Hrvoje jede špek, a ne jede salamu i nikada nije, ne jer mu nisam dala, već ne jedemo ni mi, pa je uz nas stekao takve navike.

Meni nije nemoguće shvatiti da nešto nije dio tvoje kuhinje, priznajem, malo mi je neobično što ti mama od vajkada ne peče na masnoći, a kako (obično) preuzimamo navike svojih roditelja, to onda seže malo dublje u povijest (vjerujem da se zato a zakaj našalila) i za ondašnje vrijeme je prilično neobično, a znam puno ljudi kako iz Hrvatske tako i iz Bosne, koji čak ni danas, kada se puno više zna o bolestima krvožilnog sustava, (i kada one uzimaju najveći danak) nisu tako osviješteni.

Moj najveći domet po tom pitanju je vrečica za pečenje mesa u vlastitom soku što mi se čini elegantnije za boravišni prostor jer ne dimi, a foliju i platu bih eventualno isprobala u ljetnoj kuhinji (dvorišnoj zgradi, ne znam kako to drugi zovu) jer vjerujem da se prije zapali nego ispeče, ali, mogu javiti tek kada probam.