-
Moja A. imala je uvijek nekih problemčića oko jela i navukli smo se na miksano. Jesmo, i čak smo imali u tome podršku troje specijalista jer su vidjeli da nekog drugog, pametnijeg izbora nema u našem slučaju.
No da smo zato u problemima - nismo.
U jaslicama papa, neće baš gristi komade mesa ako nisu riba ili piletina, ali će pojesti varivo s komadićima kruha unutra, žgance s umakom i sl.
U jaslicama jede i voće i kekse, što me posebno rastužuje, ali protiv toga ne mogu.
Doma dobije ono što se spremi za nju ili za nju i nas zajedno. Ja još uvijek dosta toga kuham odvojeno, ali me ne frustrira ako ona to ne pojede.
Ne jedemo ni pohano, ni prženo, ni faširance i sl stvari. Pomfri se nikada kod nas nije napravio, ćevapi valjda jednom godišnje, pizza 2 puta, palačinke 3 puta, fritule na Božić i tako
Zapravo ispada da se vrlo zdravo hranimo, samo mama očito pretjera količinom i slatkišima pa nije oličenje svoje zdrave kuhinje. 8)
A papa s nama kad želi, nekad joj doma još uvijek smiksam i niti mi to izgleda ružno, niti je ružnog okusa, a i njoj se jako sviđa.
I nitko tko nije imao nekih konkretnijih problema nezna kako je lako navući se na miksanje i popustiti pred djetetom koje morate nahraniti i nemate izbora.
No sad kad su stvari drugačije, ako neće ručati, ne mora. Nikada nije dobila nešto drugo, doduše nije ni tražila, niti bi uzela da joj nudim.
Ona kad krene jesti i odluči u jednom trenu da neće, onda je tu kraj priče s hranom u tom trenutku.
Za sat-dva je druga priča. Recimo neće ručati kad je ručak i onda za sat vremena me vuče u kuhinju i traži npr. ribu. Ja joj očistim na komadiće, a ona smaže ribu količine za odraslog čovjeka. Ne tjeram je da uz to mora biti i prilog jer ona tako još uvijek ne jede ako ne smisksam. Dakle ili samo meso ili samo povrće,a da joj dam kruh jela bi samo njega.
Stavim joj na stol neko voće, zna gdje stoje obični i voćni jogurti i sama može uzeti što želi od toga. Slatkiše, grickalice i sl. rijetko imamo (imamo slane štapiće i čokoladu ali nisu njoj na vidnom mjestu niti ih mi jedemo poskrivećki već ih imamo kad se zaželimo da svi troje uzmemo po kockicu-dvije).
Drugi junk food nije ni probala niti se srela s njim jer ni mi to ne jedemo. no recimo neki dan u restoranu muž je jeo ćevape,a ja lignje, nju smo ponudili no ona se ustala, uzela jogurt iz moje torbe, sjela i jela.
Dakle, ne brani joj se u slučaju da mi jedemo takvo što...može probati i papati ako hoće.
No hrenovke, pohano meso i sl. stvari nit je probala niti će uskoro. Ne vidim uopće nikakvig razloga da to jede kad može jesti druge stvari.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma