Citiraj Storma prvotno napisa
Citiraj Ria prvotno napisa
Ja vjerujem da bar 50% "grešaka" ima svoje razloge i to dobre razloge.
Slazem se. Majka cije dijete ne zeli jesti ce trcati za njim po kuci i hraniti ga, ili mu upaliti crtic i nahraniti ga jer tako kolicinski najvise pojede. I lako pricati onima cija djeca jedu za stolom, u odredeno (manje-vise) vrijeme.
Medutim, tu ima jedna caka. Sva ta rjesenja su trenutna, dugorocno ne rjesavaju problem. Zato neke od nas pokusavaju ukazati na druge moguce nacine. Mislim da tu nikome nije cilj obezvrijedivati, vec pomoci.
Frida, hvala što si editirala...nisam još naviknuta na sva pravila koja tu vrijede pa sam se zaboravila. Sorry.

Što se omalovažavanja tiče, jednostavno mi dosta postova ima taj prizvuk pametovanja i nevjerice prema onome ko opisuje svoju situaciju, a koju neke matraju pogrešnom. To je moj dojam, on ne mora biti stvarno stanje.

Storma Slažem se i ja s tobom djelomično. Ja nisam pribjegavala tome da na pojede više, već da uopće stavi nešto u usta. Njena gastroenterologica i liječnik u Ambulanti za poremećaje metabolizma složili su se s mojim načinom kao trenutno najbolje mogućim u to vrijeme.
A. je 1,5 god bila težinom debelo ispod 5 percentila i to stvarno nije bilo pitanje moje opsesije već njenog zdravlja.
No pažljivo sam kad je sve krenulo na bolje počela uvodit neke navike i ona sad sjedi za stolom i doma i u jaslicama, pravilno drži pribor, papa normalno i samostalno, i miksano ako nekad nešto smiksam i komade...sve osim crvenog mesa. To joj je valjda pretvrdo i prevlaknasto pa izbjegava. Ja joj smiksam to crveno meso ponekad u nešto tek toliko da ga pojede s vremena na vrijeme jer ja vjerujem u raznolikost namirnica.
Ja smatram da sam možda mogla drugačije u nekim stvarima, no da sam u principu sve uspjela dovest na svoje mjesto, a pri tom ne ugroziti njeno zdravlje zbog nekih pravila i principa.

No vaše savjete rado čitam, ima tu puno korisnih stvari iako ne uvijek primjenjivih.