Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: slobodne aktivnosti i drustveni zivot

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno slobodne aktivnosti i drustveni zivot

dakle, zanima me kako uskladjujete slobodne aktivnosti i drustveni zivot svojih potomaka

ja sam se danas nasla u pomalo nezgodnoj situaciji. klinci su pozvani na rodjendan (domino efektom ) leovog prijatelja (prijatelj iz vrtica, rodjendan - treci). ali, danas ida i noa imaju trening. u isto vrijeme, naravno :/

i - sto ciniti? u stvari - sto bi bilo ispravno ciniti? jer, odluku sam ja donijela, obavijestila roditelje leovog prijatelja i oni na rodjendan nece ici :/

kako vi to rjesavate? pravite li razlike od jednog drustvenog dogadjaja do drugog? jer, da se radi o "najboljim" prijateljima, dozvolila bih da biraju hoce li na aktivnost ili na rodjendan (obicna druzenja i igranja ne dozvoljavam na ustrb slobodne aktivnosti), ali za ove "masovne" - ne.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam uvijek za rođendane i slično nauštrb slobodnih aktivnosti (pa čak i ne tako slobodnih aktivnosti). Ipak bih pitala svoje dijete da izabere gdje želi ići. Party :D

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Ja sam uvijek za rođendane i slično nauštrb slobodnih aktivnosti (pa čak i ne tako slobodnih aktivnosti). Ipak bih pitala svoje dijete da izabere gdje želi ići. Party :D

potpisujem u potpunosti

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa, da su nam danas organizacijsko-logisticke mogucnosti takve da jedan od nas (mm ili ja) moze odvesti ovo dvoje starijih na trening, a da drugi bude s mladjim na rodjendanu - sigurno bi tako izabrali, no situacija je takva da sam danas sama s njima i mozemo samo na jednu stranu...

ali, bez obzira na to, ja nisam bas nacisto da je dobra ideja dijete motivirati da ima neku slobodnu aktivnost (sport, muziku, stogod) i onda mu omogucavati da precesto tu aktivnost "izbaci" nesto drugo :/

ida i noa su izabrali treniranje i treninzima se jako vesele (noa je poceo krizati dane na kalendaru da bi imao vecu kontrolu nad time kad tocno ima treninge ), ida je napredovala u skupini, stvarno se trude... ne vidim smisla da trecinu treninga preskoce zbog rodjendana i ostalih prigodnih "festa"...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam jesam li dobro razumjela - Leo neće ići na rođendan svog prijatelja zato sto Ida i Noa imaju trening? Ili na rođendan ne idu samo oni koji imaju trening? Meni bi ovaj tvoj primjer bio jednostavan. Leov prijatelj slavi rođendan, Leo ide na rođendan, a ostala djeca samo ako nemaju drugu obavezu.
    I naše često zovu po braći, ali odlučili smo da F više neće ići na rođendane O prijatelja jer se uvjek pokače, on je stariji, oni izazivaju, on se ne zna obraniti i završi sa potocima suza sa svih strana.

Zna nam se često dogoditi da je rođendan kada smo dogovorili izlete ili vikende kod bake i dede i tada mogu izabrati do čega im je stalo više. Nekad izberu rođendan, a nekad dedu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sori, vidim da smo pisale u isto vrijeme. U tom slučaju, mislim da bi napravila isto kao i ti ili bi zamolila nekog od drugih roditelja da povede dijete na rođendan.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali Leo je još maaaaaji...
    ne može on biti bez mame na rođendanu

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja glasujem za društveni život

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razumijem tvoju dilemu s obzirom na organizacijske dileme. Ali sto se tice same dvojbe/trening ili rođendan mi (i B i roditelji) uvijek biramo rođendane (iako kod nas ih je jako malo po tjednu). B trenira judo i bagminton, svaki dan u tjednu ima trening (njegov izbor) tako da bez griznje savjesti ponekad preskocimo i poneki od treninga zbog obicnog druzenja s prijateljem. Kako i njemu treninzi postaju sve vazniji tako sve vise ostavljam njemu na izbor.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neki dan su nas trazili za latinicu roditelje na ovu temu, nitko se nije javio

nista, nista, samo vi nastavite, steta sto tema nije otvorena prije tog, radili bi telefoni

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Rođendan frenda je jednom godišnje, a trening će biti sljedeći tjedan. Tako sam ja razmišljala kad bih se našla u takvim situacijama.

I naravno, zivkanje roditelja da poveze, doveze.... to mi je svakodnevni posao. Nekad je meni pun auto djece, a nekad nekoj drugoj mami iz razreda....

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sam uvijek za party ispred obaveza, tako da ne bih imala dvojbi.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar je zbog rodendana prijatelja propustio hrpu treninga, o tom nikad nikad nisam niti sekunde razmisljala

nazalost, dogodilo se nekoliko puta da je morao propustiti rodendane i slicne tulume zbog turnira, on je golman, ako njega nema mogu se slikat (dobro, dobro, nesto je malo bolje nego da je prazan gol )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eeee jos je lako odlucit kad je jedno dijete u pitanju. A kad su dvoje pa tri rodjendana preko vikenda plus utakmica ili natjecanje... Napravim cca 200 km po gradu.

To je izazov...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Litala, ovaj puta nisi bas imala izbora.
    E, sad, moras se pripremit na dvoumljenje kad ces imati izbora

Ukoliko sada iznosimo misljenja za situacije u kojima imamo izbora -
    moje je takvo da nisam sigurna kako bih reagirala - mozda bih odluku i prepustila djetetu
    Tj. ovisno koliko je taj odredjeni trening bitan, al prevagnula bih ka odlasku na rodjendan.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nisam ni ja rekla da im ne dozvoljavam rodjendanske partije ako se kose s treninzima, samo kazem da ih ne stavljam apriori ispred treninga. :/

prekjucer smo iz nekih drugih razloga preskocili trening i nakon te obaveze bili kod njihovih prijatelja, nakon tri sata igranja i skakanja, kad smo krenuli doma - noa je ocekivao da idemo na trening - kad je shvatio da je trening zavrsio prije dva sata i da za taj dan nista od toga - ronio je pola sata krokodilske suze - iako je bio kod najdrazeg si prijatelja na igranju...

jucer je onda bar pedesetak puta pitao jel dan za trening i kad ce...

i ono sto jos mislim - polaskom u vrtic i skolu, prosirila su se njihova prijateljstva, znam, ali dobar dio njih je vezan uz skolu i vrtic i mimo njih se s tim odredjenim brojem djece ne druze. ja sam idi rekla, kad su krenule pozivnice od svih za rodjendan (25 ih je u razredu) da ona nece moci na sve rodjendane, i da sama odabere na cijem bi rodjendanu bas voljela biti (s kim se najradije druzi). i tako je funkcioniralo lani, a tako ce morat i dalje...

a sto se bas danasnjeg dana tice - meni bi bilo puno lakse odvest svo troje na setnjomet od kuce nego svo cetvero vuc 15km do treninga pa s ovo dvoje najmladjih cekat da zavrse trening pa natrag... ali eto - cari visestrukog roditeljstva a leo je premali da bi ga netko drugi vodio na rodjendan (da se inace druzimo s tom obitelji, da ih pozna - odveli bi ga i ostavili, ovako nema sanse...)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ja sam idi rekla, kad su krenule pozivnice od svih za rodjendan (25 ih je u razredu) da ona nece moci na sve rodjendane, i da sama odabere na cijem bi rodjendanu bas voljela biti (s kim se najradije druzi). i tako je funkcioniralo lani, a tako ce morat i dalje...

Sta to tak ide kad se krene u skolu???

Kad smo mi bili mladi zvali smo samo frendove s kojima smo se najvise druzili.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ziva inflacija pozivnica... a s frendovima koje ima "od prije" to bi bilo malo previse i rodjendana a i slavljenika na njenim rodjendanima (ona ne poziva sve iz razreda)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kod nas M. sama bira kud želi. I obično ispadne da su rođendani najbližih prijatelja ispred obaveza, a oni na koje nije "obavezna" doći se preskoče. I sama shvaća da je ponekad obaveza ispred svega (npr. generalna proba, turnir i sl. ) i onda to ima prioritet. Srećom pa je većina rođendana vikendom i nemamo previše tih situacija.
    Kod nas je problem malo drugačiji: njene cure ostaju poslije škole na igralištu ili oko škole, a ona ide na dosta aktivnosti. Njoj je veći problem to spontano ostajanje negdje ili druženje kod nekog koje se ne planira, ali joj je zanimljivo. Zato, kad nije frka, ima pravo jednom u 10 dana izostati s nečega ako nije baš jako važno. Meni je važno da su joj slobodne aktivnosti stvarno SLOBODNE i da se time bavi iz ljubavi, a ne zato jer je obaveza. I rijetno koristi priliku da izostaje, ali kad to iskoristi zaista je sretna.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas je inflacija pozivnica, no, ja nemam šanse uvjeriti da je jedan rođendan važniji od drugog. Borni su jednostavno svi jednako važni i želi ići na sve na koje je pozvan.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Borni su jednostavno svi jednako važni i želi ići na sve na koje je pozvan.
    takva je i ema

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i L. isto

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Rođendane uvijek stavljam ispred slobodnih aktivnosti, jer mislim da je važno njegovati odnose s prijateljima. Rođendani povezuju djecu na način kako vrtić i škola ne mogu i svakom djetetu je važno da mu se prijatelji odazovu i, s druge strane da bude pozvano. Naravno, M. tu ima riječ, odnosno bira želi li ići ili ne.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Rođendane uvijek stavljam ispred slobodnih aktivnosti, jer mislim da je važno njegovati odnose s prijateljima.
    Zasad i mi, ali zato što nam se i nisu često kosili s terminima aktivnosti. A šta da ih imam četvero, da više njih ima slobodne aktivnisti, a na rođendane se pozivaju "domino efektom", kako kaže litala? Ne vjerujem da bi mi svaki takav rođendan bio važniji od treninga. Mislim da izostanak sa slobodne aktivnosti treba ipak biti relativno rijetka pojava.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •