Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Dobila otkaz, pitanje...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Dobila otkaz, pitanje...

Dakle, dobila sam otkaz u drugoj polovici porodiljnog (Nikola sad ima 8 mjeseci) i pojma nemam sto trebam uciniti i kakva su mi prava. Imam li neku porodiljnu jos ili nemam? Trebam li od bivseg poslodavca uzeti kakvu potvrdu? Sto trebam prijaviti i trebam li uopce nesto prijaviti u HZZO-u?
    U ponedjeljak ili utorak, dakle, kad istrazim sto mi sve (ne)treba moram otici po radnu knjizicu i na burzu, valjda...
    Pomozite, potpuno sam pogubljena...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mozes dobiti otkaz na porodiljnom. Nadam se da ce ti se javiti Minnie, ili netko drugi tko zna detalje oko toga sto tocno trebas napraviti, ali definitivno ti ne mogu sad dati otkaz.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eto, dogodilo se. Zapravo, bili su to ugovori na određeno koji su se produživali i sad ga naprosto nisu produžili. No, ne bih oko toga radila problem jer sama sam kriva.
    Interni uvjet za produzetak bio je da diplomiram što još nisam učinila. I obećali su da će me vratit čim konačno obranim tu radnju. Trenutno je dovršavam...
    Dakle, zanima me što da radim s tim papirima, radnom knjižicom, HZZO-om...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A, to je druga stvar. Ako ti je istekao ugovor, HZZO ce ti do godine dana djeteta nastaviti placati staz i zdravstveno, a dobivat ces i naknadu pretpostavljam minimalnu, ali nisam sigurna. Najbolje ti je nazvati njihov ured i pitati koji su ti tocno papiri potrebni da se to realizira.

Ja sam imala takvu situaciju s drugim djetetom, al to je davno bilo, ne sjecam se detalja.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam na porodiljnom koji mi istiće 4.2.2008., ali sam dobila produljenje porodiljnog, tj. dopust za njegu djeteta sa poteškočama u razvoju!
    Zanima me da li mogu dobiti otkaz za vrijeme korištenja navedenog?

Hvala.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zar nema nikoga tko bi mi mogao pomoći?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

žao mi je nemam iskustva s ovim, a pravo je ipak veći dio u iskustvu i praksi, a manji u teoriji (bar kad su u pitanju prava rodilja). pokušat ću nešto danas saznat pa ti javim.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

žao mi je nemam iskustva s ovim, a pravo je ipak veći dio u iskustvu i praksi, a manji u teoriji (bar kad su u pitanju prava rodilja). pokušat ću nešto danas saznat pa ti javim.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj božana prvotno napisa
    Hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobre vijesti, ne možeš dobiti otkaz, citiram Zakon o radu čl. 77 "Za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnoga dopusta, koriš*te*nja prava na rad u skraćenom radnom vremenu roditelja, odnosno posvojitelja, korištenja posvojiteljskoga dopusta i DOPUSTA za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju te petnaest dana nakon prestanka trudnoće, odnosno prestanka korištenja tih prava, poslodavac ne može otkazati trudnici, odnosno osobi koja se koristi nekim od spomenutih prava."[/u]

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj božana prvotno napisa
    Dobre vijesti, ne možeš dobiti otkaz, citiram Zakon o radu čl. 77 "Za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnoga dopusta, koriš*te*nja prava na rad u skraćenom radnom vremenu roditelja, odnosno posvojitelja, korištenja posvojiteljskoga dopusta i DOPUSTA za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju te petnaest dana nakon prestanka trudnoće, odnosno prestanka korištenja tih prava, poslodavac ne može otkazati trudnici, odnosno osobi koja se koristi nekim od spomenutih prava."[/u]
    Taj dio znam, ali što ako poslodavac ide protiv zakona i da otkaz, onda ga se tuži i što se dobije, to mi nikako nije jasno?

I kako je regulirano to ako sam ja na dopustu za njegu djeteta i dobijem otkaz kod svog poslodavca i tada se zaposlim kod drugog poslodavca da li opet imam pravo otvoriti dopust?

uno hvala na odgovorima!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To kad ga se tuži dalje zna samo sudac koji će suditi u tom predmetu ako ga bude! Mislim da ovdje ne pomaže ni praksa jer je svaki slučaj specifičan za sebe, ali činjenica je da bi tvoj poslodavac takvim otkazom prekršio Zakon o radu.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj sunflowers prvotno napisa
    Eto, dogodilo se. Zapravo, bili su to ugovori na određeno koji su se produživali i sad ga naprosto nisu produžili. No, ne bih oko toga radila problem jer sama sam kriva.
    Interni uvjet za produzetak bio je da diplomiram što još nisam učinila. I obećali su da će me vratit čim konačno obranim tu radnju. Trenutno je dovršavam...
    Dakle, zanima me što da radim s tim papirima, radnom knjižicom, HZZO-om...
    dakle, osobno moje iskustvo je ovakvo.
    istekao mi je ugovor o radu na određeno kad mi je klinac imao 2mj. HZZO je nastavilo placati staz (koji mi se ne racuna u strucni staz), a naknada je bila prema prosjeku place prvih 6mj, a drugih 2500kn s obzirom da je prosjek place bio visi od toga. morala sam donijeti radnu knjizicu u HZZO i dobila sam ju nazad po isteku porodiljnog. mjesec dana prije kraja porodiljnog sam podsjetila da mi je knjizica kod njih i upisali su mi na kraju knjizic taj staz. i to je to.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

jos jedan detalj, mislim da je minimalno da si na porodiljnom 2 mj pod ugovorom pa da to tak funkcionira, sto ti svakako imas.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hvala svima. Obavila i to. Dakle, do Nikoline godine dana preko njih imam zdravstveno osiguranje i na kraju će upisati staž u radnu knjižicu, a porodiljna je 2500,00.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •