Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: cure pomagajte.......

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno cure pomagajte.......

u panici sam od sinoć..... Naime ja sam u 12 tjednu blizanačke trudnoće, nakon stimuliranog IVF-a na VV. Do sada je sve teklo relativno ok, iako sam imala jedan manji hematom zbog kojeg sam morala mirovati. U zadnjih par dana mi je trbuščić iskočio, presretna sam dok ga gledam i zato jer više nemam iscjedak od hematoma, nikakve bolove-dakle sve 5. Međutim , sinoć me počela boljeti lijeva noga, isprva malo, a preko noći sam se budila svaka 2 sata jer je to postalo jako, da se jutros više nisam mogla na nogu ni oslonit. Boli me naročito u preponi. Zvala sam dr L., on kaže da maternica raste i pritišće živac, ali i da može biti vema. Jako se bojim da nije vena, naročito zato jer imam osjećaj da na desnoj nozi od juče imam izraženije kapilarice i žilice. I noga me žari. Ako tko ima sličan slučaj.....bila bih jako zahvalna za koju riječ. Hvala i sori zbog opširnosti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako ti je noga toplija, blago otecena, crvenija (ili generalno promenjene boje u odnosu na drugu nogu) i tvrda na dodir - javi se lekaru koji se bavi venama. Ako je u pitanju problem s koagulacijom to ce se odraziti na D-dimer. Ako i jeste problem s venama u pitanju dace ti terapiju, stoga nemoj da se sekiras.

Navijam da je ipak samo rastezanje materice u pitanju koje pritiska zivac

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a da li to onda podrazumijeva bolničko liječenje ili kod kuće?(ako su vene)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ovisno o čemu je riječ...zato se što prije javi doktoru da ne ode predaleko...tj da možeš i doma liječiti...
    i javi nam se s pregleda

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uma, najbolje ti do liječnika. Ja vibram da je sve ok.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa
    Uma, najbolje ti do liječnika. Ja vibram da je sve ok.
    slažem se...
    javi nam se...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drage cure, hvala vam na vibrama i podršci. Ja sam totalno u komi. Ne mogu uopće stati na nogu a da ne jauknem. Strašno me boli, a nisam pekmez .... Čula sam se s doktorom i sad se i on zabrinuo da nije vena. Trebala bih pod hitno napraviti color doppler krvnih žila, a baš me zanima tko će mi to sutra u nedjelju napraviti u našim vrlim bolnicama, bez uputnice i na moju zamolbu. Budite mi i dalje podrška i vibrajte za moje male mišeke i mene da bude sve ipak jednostavnije. Hvala vam

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je pritisak na živac i bol od toga, najgora je sam bol, ali se neće niš loše dogoditi, bar ne do ponedjeljka i odlaska svom liječniku
    ako je noga promjenila boju, natečena, onda postoji opasnost od venske tromboze, to je opasno i trebalo bi otići na hitnu kirurgiju da to pogledaju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uma vibrrrrrrrrrrrrrrram da bude sve ok i za tvoja dva mala mišeka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče boje i naoticanja, ja zapravo cijeli dan imam osjećaj da to sve vidim, ali u vrlo blagom obliku. Znači i da je malo možda crvena, ali jedva primjetno, a naoticanje - možda malo u koljenu. Ali to je sve vrlo malo, ne znam uz ovakvu bol da ne bi noga naotekla puuuuno jače. Možda i od živca malo bude koža drukčija? Ili ja to sama sebe tješim.........Sutra ću pokušati obaviti cd, a ako ne onda u ponedjeljak. Moj Bože, svaki dan nešto........ :?
    Strah me samo da ako je vena ili ne daj Bože tromboza, da mi ne bi nešto bilo bebama. :shock: U utorak će imat 12 tjedana.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bih rekla da je živac.Meni se dogodilo isto,možda u malo kasnijoj trudnoći(ali ja sam nosila jednu bebu,a vjerujem da je u pitanju velična maternice).Ako ti bol "sjeva" niz nogu,to bi bio živac.
    Vjerujem da je u pitanju tromboza,bol ne bi bila toliko jaka ,nego bi dominatni simptomi bili oticanje ,promjena boje i pečanje.
    Nadam se da će pregled kod dr. raspršiti tvoje strahove.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sirius, pozlatile ti se riječi. A bol, doista sijeva niz nogu, iako je glavnina boli u desnoj preponi. Dosta si me utješila.Hvala tI

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu i da ti noga što prije prođe

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uma, ne znam kako je kod vas u Zg, ali kod nas u Bg u urgentnom centru radi se D-dimer koji pokazuje da li ima tromboze ili ne. Kolor dopler samo verifikuje na kom mestu je tromboza i kog je obima. Ako je vena u pitanju u par dana nece se desiti nista ni tebi ni tvojim bebama (govorim iz iskustva). Ali ako mozes, vec sutra trazi da ti odrade potrebne analize da bi sto pre znali sta vam je ciniti.

Samo hrabro i bez panike

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Haj. I ja bih prema ovom što govoriš rekla da je nešto drugo. Ja sam imala famozni tromboflebitis u trudnoći. Počelo je sa bolom u preponi i jako brzno, mislim za jedan dan je nastala kvrga na preponi i postala crvena i bolna.

Završila sam u Petrovoj na injekcijama heparina dva tjedna. Izišla iz bolnice i rodila najnormalnije.

Svejedno napravi pretrage.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kopiram malo o išiasu
    Išias se javlja zbog pritiska uvećane materice na nerv koji ide u nogu tako da pored bola u krstima, kuku ili duž noge može da se javi i trnjenje ili nesigurnost pri osloncu (kao da noga propada kroz podlogu). Kako je odjednom nastao, bol tako može odjednom i da prestane ukoliko beba promeni položaj. Odmor i umereno zagrevanje (termofor) mogu da pomognu u lakšim slučajevima. Za ozbiljnija stanja svakako treba konsultovati lekara koji će preporučiti odgovarajuće vežbe i po potrebi fizikalnu terapiju.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uma, javi se u bolnicu. Ako si od dr. L. na Merkuru će te sigurno primiti na hitnoj trudničkoj ambulanti. Objasni im o čemu se radi. Pogotovo ako ne možeš stati na nogu. Mene je dosta rano u trudnoći (isto IVF trudnoća na VV) počela boliti desna noga, a bol je počinjala od desne prepone i spuštala se po nozi. Međutim nisam imala tako jake i neizdržive bolove. Dr. L. mi je to isto bio objasnio da beba pritišće živac ili venu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drage moje, evo noga je i dalje ista, nije otekla, nije crvena i ne razlikuje se od lijeve. Jedva sam nešto malo odspavala, ali sad mi se bol proširila i na stražnji dio bedra prema stražnjici, prednji dio bedra i prema listu. Zvala sam doktora L.(koji je stvarno najveći doktor na svijetu i veliki prijatelj), i rekao mi je da je izgleda prema mom opisu ipak živac, da popijem Lupocet, te da ga popodne opet nazovem da vidi kako mi je. Pričekat ću sutra i otići u neku privatnu polikliniku napraviti cd krvnih žila, da budem odmah gotova jer ne mogu hodati (i to doslovno...)po našim bolnicama gdje znam da mi neće ništa napraviti.....Javit ću vam kakva je situacija, vibrajte i dalje.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~da se taj zlocesti zivac umiri

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Uma,i ja mislim da ti je to živac-I mene je tako uhvatilo na početku trudnoće,vjerojatno se malo sve poriktava i omekšava pa se možda malo pomaknulo.Ja inače imam problema s kičmom pa je to u trudnoći još gore.
    Vibrice da sve bude OK,ne brini se

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cijelu noć od bolova nisam oka sklopila, ujutro me muž doslovno odnio u dnevni boravak i nakon što sam popila Normabel, odrijemala sam sat i pol. Doktor L mi je rekao da sutra dodjem da pogleda, jer to nije normalno koliko me strašno boli. Plačem pri svakom pokretu i imam temperaturu 37,2, 37,5. Rekao mi je da uzmem danas jači Voltaren čepić. U komi sam.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uh, bas mi je zao sto se toliko mucis. Temperatura najverovatnije nema veze s tim, vec je ona normalno povisena od progesterona (i od tvog prirodnog i od utrogestana). Jedino ako osecas da te lomi onda bi moglo da ima veze s nogom pa to onda posebno napomeni doktoru.

Ne znam sta bih ti rekla.....navijam iz sve snage da te to sto pre prodje

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure, idem danas u pola 7 u Polikliniku Sunce na color doppler jer ne mogu više izdržat. Sve sam dogovorila. Hvala vam na vibrama, ogromna ste mi podrška Javim se.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uma ~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vjerojatno je živac.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uma, ne javljas se.....nadam se da je sve OK

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uma
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nema nam Ume

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja se baš pitam. Nadam se da nije završila u bolnici.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nitko nije u kontaktu s Umom?
    nitko nema njen broj mobitela?
    da nema vensku trombozu?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drage moje cure, prije 5 min sam došla iz bolnice. Naime, onu večer nakon CD krvnih žila desne noge sam hitno hospitalizirana u Mercuru sa dijagnozom duboke venske tromboze u cijeloj nozi, sa širenjem prema zdjelici. Skoro sam umrla od straha, a doslovno sam i prvih 8 sati (to su mi poslije rekli) bila životno ugrožena. Odmah sam išla kod ginekologa da mi pogleda da je sve u redu s mojim bebama i hvala Bogu je. Hitno su me odveli na Kardiologiju, gdje su se svi strčali oko mene jer su mi nalazi bili katastrofalni. Nisu mi dali ni do wc-a. Noga je tad već bila natekla i poplavila. Jako sam umorna, pa ću vam sad samo ukratko, a kad se odmorim onda ću vam opširnije ispričati- dakle, ja do kraja trudnoće moram primat injekcije niskomolekularnog heparina, a kad rodim najvjerojatnije tablete. Prognoziraju mi liječenje do 2 god. Razlog tromboze- IVF, blizanačka trudnoća, hormoni, Utrogestan i mirovanje. Eto, zamalo izgubila glavu. Hvala na vibrama, javim se kad se okupam, odmorim i dodjem k sebi. Voli vas vaša Uma.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uma
    dobro je da su bebice dobro i da ćeš biti i ti...
    šaljem vibrice

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Divno da si se javila....

~~~~~~~~~~

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uma, čuvaj se!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jako mi je drago da si ok i bit ces ok i tvoje bebe.ja sam isto sa VV isto IVF imam problema i prblemcica od pocetka i mogu misliti kako si se prestrasila sigurno vise za bebe nego za sebe.sad se smiri i lijeci.drzi se.pozdrav

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uma super kaj si nam se javila i da ste svo troje dobro

Odmaraj se

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uh, drago mi je da si dobro. Svaki dan sam po nekoliko puta virkala ovde i sve vise me jeza hvatala sto se ne javljas.
    Javi sta su ti docovi savetovali!

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Čuvaj se

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uma, drago mi je da si nam se konacno javila. Cuvaj se .

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajme, stvarno muka... Sva sreća da je prošlo dobro za tebe i bebice... Odmaraj što više i sretno do kraja

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uma drago mi je da ste vas troje dobro! Cuvaj se!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

draga Uma, drago mi je da si dobro i da su bebice dobro!
    Samo slušaj doktore i pridržavaj se svega što ti kažu.
    Mene zanima njihovo objašnjenje nastanka tvojeg problema. Napisala si IVF, stimulacija i utrogestani, ali da li bi mogla malo konkretnije napisati što su ti rekli. Naime, imala sam stimulirani IVF u 10. mjesecu koji je rezultirao trudnoćom i missed ab-om, i primjetila sam probleme sa cirkulacijom u zadnje vrijeme. Pliiiiz, ako ti nije problem, koju riječ više ili druge cure koje znaju nešto o tome....

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uma, odmaraj i brzo se oporavi ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •