Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: cure pomagajte.......

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nabla prvotno napisa
    Uh, drago mi je da si dobro. Svaki dan sam po nekoliko puta virkala ovde i sve vise me jeza hvatala sto se ne javljas.
    Javi sta su ti docovi savetovali!

Draga Nabla, hvala ti na brizi, evo vidiš kako je ispalo.... U biti nisu mi savjetovali ništa posebno, mogu sve normalno jest, ne moram biti na dijeti, moram samo štedit nogu dok me ne prestane potpuno boljet, a i onda polako na nju, obavezno zamotanu elastičnim zavojem do kraja trudnoće. Svako jutro moram primit injekciju heparina i nadat se da će se to nekako istopiti. Za mjesec dana ponavljam CD. Nadam se da će barem malo biti bolja situacija, jer rekli su da se to nekad jako dugo liječi. I moram piti željezo, jer sam i slabokrvna.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ana33 prvotno napisa
    draga Uma, drago mi je da si dobro i da su bebice dobro!
    Samo slušaj doktore i pridržavaj se svega što ti kažu.
    Mene zanima njihovo objašnjenje nastanka tvojeg problema. Napisala si IVF, stimulacija i utrogestani, ali da li bi mogla malo konkretnije napisati što su ti rekli. Naime, imala sam stimulirani IVF u 10. mjesecu koji je rezultirao trudnoćom i missed ab-om, i primjetila sam probleme sa cirkulacijom u zadnje vrijeme. Pliiiiz, ako ti nije problem, koju riječ više ili druge cure koje znaju nešto o tome....
    Draga Ana 33, oni su mi rekli da je to često u trudnoći, zbog hormona i mirovanja, koji naročito u kombinaciji jako loše djeluju na krvne žile. Ja osobito imam blizanačku trudnoću, pa je i to potenciralo. Možda da sam od početka pila Andol, to se ne bi desilo, tko zna. U svakom slučaju, pazi se i dobro si gledaj noge i eventualne promjene na njima odmah pokaži doktoru. Moguć je i naslijedni faktor , koji isto potencira to sve.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nabitnije je da si ti bolje, da si van zivotne opasnosti i da su bebe dobro. Heparin ce to sve istopiti. Mozda ce trajati i do 2 god kao sto su rekli. Evo MM nakon dve godine vise nema zakrcenja u dubokoj veni. Ali on je par meseci vukao trombozu a da nije znao sto je u pitanju (nije hteo kod doktora) da bi to zavrsilo masivnom embolijom pluca i njegovim imenom u studiji slucaja jer je uspeo da prezivi tezak infarkt pluca. Njemu heparin nije pomogao, vec streptokinaza, bas zato sto nije na verme dospeo u ruke lekara. Njemu se tromboza isto stvorila zbog manje aktivnosti, ali u pozadini lezi genetika. Tako da ce i tebi verujem preporuciti genetsko testiranje jer su hormoni i neaktivnost samo pogodovali tome da dodje do tromboze. Kad sedis uvek digni noge na neku stolicu, pogotovo tu na kojoj je tromboza. I probaj da smanjis unos namirnica koje u sebi imaju visoku koncentraciju vitamina K (kupus, kelj, spinat).

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ufff draga :smajlićkojibrišeznojsačela... dobro da se tako završilo...

sada se odmaraj i uživaj u trudnoći!

Jesi li imala ranije nekih problema sa proširenim venama i sl. ili je to došlo tako iznenada?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uma, samo za tvoju informaciju, moja trudnoca je bila IVF, cijelu trudnocu sam mirovala i pila andol 100, do pred sam porod.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nabitnije je da si ti bolje, da si van zivotne opasnosti i da su bebe dobro. Heparin ce to sve istopiti. Mozda ce trajati i do 2 god kao sto su rekli. Evo MM nakon dve godine vise nema zakrcenja u dubokoj veni. Ali on je par meseci vukao trombozu a da nije znao sto je u pitanju (nije hteo kod doktora) da bi to zavrsilo masivnom embolijom pluca i njegovim imenom u studiji slucaja jer je uspeo da prezivi tezak infarkt pluca. Njemu heparin nije pomogao, vec streptokinaza, bas zato sto nije na verme dospeo u ruke lekara. Njemu se tromboza isto stvorila zbog manje aktivnosti, ali u pozadini lezi genetika. Tako da ce i tebi verujem preporuciti genetsko testiranje jer su hormoni i neaktivnost samo pogodovali tome da dodje do tromboze. Kad sedis uvek digni noge na neku stolicu, pogotovo tu na kojoj je tromboza. I probaj da smanjis unos namirnica koje u sebi imaju visoku koncentraciju vitamina K (kupus, kelj, spinat).
    nabla

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Uma prvotno napisa
    nabla

nabla

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    ufff draga :smajlićkojibrišeznojsačela... dobro da se tako završilo...

sada se odmaraj i uživaj u trudnoći!

Jesi li imala ranije nekih problema sa proširenim venama i sl. ili je to došlo tako iznenada?
    došlo je iznenada, ja nemam ni višak kg; visoka sam 178 i imam 64 kg, ali tko zna, možda je nešto tinjalo u tijelu pa je ovo samo potaknulo.....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čuj ne zove se to "drugo stanje" bezveze.... a kod tebe još i dvostruko...

Meni je beba zasjela negdje na trbušnu venu, zaustavila normalnu cirkulaciju i eto vraga.... A isto nije bila niti prevelika niti sam ja bila prevelika - jednostavno se desi.

Samo ti slušaj upute liječnika i nigdje bez elastičnog zavoja. Jesu ti rekli da je najbolje zamotati nogu odmah ujutro prije nego ustaneš iz kreveta? Dok ti se krv ne slije u nogu....

Draga Uma

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Stea prvotno napisa
    Čuj ne zove se to "drugo stanje" bezveze.... a kod tebe još i dvostruko...

Meni je beba zasjela negdje na trbušnu venu, zaustavila normalnu cirkulaciju i eto vraga.... A isto nije bila niti prevelika niti sam ja bila prevelika - jednostavno se desi.

Samo ti slušaj upute liječnika i nigdje bez elastičnog zavoja. Jesu ti rekli da je najbolje zamotati nogu odmah ujutro prije nego ustaneš iz kreveta? Dok ti se krv ne slije u nogu....

Draga Uma
    Da,da,muž mi prije nego što ustanem zamota nogu, onda tek idem u kupaonu, doručkujem i onda mi daje injekcije. Ja ću zavoje morat nosit skroz dok ne rodim, a kupit ću i onu neku posebnu čarapu. Ti si primala terapiju samo dva tjedna? I nije te više boljelo; jer mene još boli prepona kad hodam? I više se nije ponovilo? Redovito se kontroliraš, i to.... Oprosti, puno pitanja, ali sigurna sam da me ti razumiješ....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam dva tjedna bila u bolnici. Na antibioticima i heparinu. I onda nastavila heparin neka 3 mjeseca poslije. Samo što je moja dijagnoza bila tromboflebitis. To ti je samo bila kvrga na preponi.... ne znam dal je to drugačije. Mislim da je jer je meni ostala posljedica - debela, ružna proširena vena preko cijele noge. Bude povremeno topla ali ne boli i nije se nikad upalilo niš - eto prošlo 11 godina od toga. A tu venu ću operirati, ružna mi je.

Ne bih te plašila ali dubinske vene su malo ozbiljnije jer se ne vidi, al ti se to nakon trudnoće više nikad ne mora pojaviti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E da, zaboravih napisati - ne kontroliram niš jer me niš ne boli i ne smeta i nije se pojavilo - kao što rekoh bila sam u "drugom stanju" kad se to desilo i to je vezano samo za tu trudnoću. A od tada više nisam bila trudna.

Bit će to sve ok Uma

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •