Bok cure. Da vam kažem moja iskustva sa candidom.Prije kada bi dobivala candidu uz to je uvijek i dolazilo obavezno pucanje kože na pikici i to duljine po 10 cm.To jako boli i peče toliko da se ne može niti normalno popiškiti a kamoli oprati pikicu,pa sam u tim periodima pikicu prala sa acidi borici ( kojeg ima za kupiti u svakoj apoteci i košta 1 litra najviše 50 kn) prala sam pikicu dva do tri puta dnevno malo se stavi u mali lavor i koristila sam gazu,kao malu spužvu, i natopila je s acidi borici te na taj način ispirala i prala pikicu ( normalno to je uz preporuku liječnika ginekologa, jer acidi borici nije ni otrovan niti peče kada se ispire sa njime;kada bi imala upalu očiju zbog peluda onda bi znala isto tako kapati acidi borici u oči,ne puno, i raditi obloge od njih i dosta pomaže ).Uz to sam mazala pikicu sa canasten masti izvana + vaginalete. Nakon toga sam bila našla tablete na bazi probiotika i zovu se Lactogyn (proizvodi ih Jadranski galenski laboratorij i koštaju jedna kutija 120 kn i ima ih 15 komada unutra) nije baš jeftino ali mogu vam reći da su mi pomogle.Ali ima još jedna puno jeftinija verzija lactobacilusa tj. probiotika. Ovako kupite najobičniji Acedofil ( rozi poklopac) i kupite u apoteci male inekcije od 2 ml ( bez igle ona vam ne treba ni u kojem slučaju) ja uzimam od firme B/BRAUN ( izvana je prozirna a unutrašnji dio je zelene boje). Navečer prije spavanja uzmem acedofil + inekciju i u kupaoni sve to napravim. Inekciju napunim cijelu acedofilom (samo je gurnem unutra i povučem acedofil) zatim sjednem na bide kao za pranje pikice stavim inekciju u pikicu i stisnem acedofil unutra ( deblijna inekcije je kao i aplikator za vaginalete, samo što je kraća) nakon toga stisnem pikicu i izvučem inekciju van te još uzmem malo acedofila na prst i namažem pikicu usmine i to. Zatim stavim uložak na gaćice kao za mjesečnicu i odem u krevet na spavanje i tako do jutra ostane unutra,s time da sljedeći dan morate nositi uložak tokom dana jer će ipak iscuriti malo van šta se nije upilo.Inekciju isperem u toploj vodi i vratim je u njezinu plastiku ( ili kako već tko želi,ali mora biti na čistom mjestu) ,a acedofil spremim sa alu folijiom na sebi kao poklopac u frižider. Takva terapija traje 5 dana i može se ponavljati kada kod osjetite da vas pikica pecka. Ova terapija nije lijek za candidu nego samo da se poboljša flora vagine i da se smanji na minimum ponavljanje upale od strane candide.Ali isto tako treba smanjiti unos pretjerano slatkoga u tijelo jer šećer potiče candidu.I isto tako stres pomaže da se upala od strane candide ponavljaju. Meni je to sa acedofilom isto tako pomoglo i koristim ga i dan danas. Pa ako netko želi probati.