Evo,moja curka će sada mjesec dana,ne dojim je,već od prvog dana dohranjujem.(![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
)
Iz bolnice je izašla sa 3170,a sada ima 3900.Da li je to dobar prirast težine ili je trebam pokušati prisiliti da jede više,dakle reducirati čaj na 50 ml dnevno???
Evo,moja curka će sada mjesec dana,ne dojim je,već od prvog dana dohranjujem.(![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
)
Iz bolnice je izašla sa 3170,a sada ima 3900.Da li je to dobar prirast težine ili je trebam pokušati prisiliti da jede više,dakle reducirati čaj na 50 ml dnevno???
mislim da je normalni prirast tezine u bebe u mjesec dana 800grama tako da mislim da je to kod tebe ok ali raspitaj se...pogledaj u nekoj bebinoj enciklopediji.....
ivanic, nije potrebno dodavati nikakvu dodatnu tekućinu čak ni kod samo isključivog hranjenja adaptiranim mlijekom.
čajem se samo unose nepotrbni šećeri i boja...
sigurno?apricot prvotno napisa
zar im ne treba dodatna voda, jer bebe na ad često imaju probleme sa zatvorom
treba provjeriti kod proizvođača, ali u posljednje vrijeme se tako govori.
Bebama na adaptiranom mlijeku nije potrebna dodatna tekućina.
Moja A. nije sve do 14 mjeseci htjela piti ništa osim mlijeka i pedijatrica, te dvoje specijalista (gastroenterolog i specijalit u ambulanti za poremećaje metabolizma) su nam rekli da je to ok.
I zasiat je bilo ok. Sad uz adaptirano pije i vodu (ima 23 mjeseca).
mogu garantirati da prirast na težini mora biti 600 grama mjesećmo.meni je Ela malo štekala pa su na svakoj kontroli izračunavali!dosegli smo čarobnu brojku od 5 kg. sa 3.5 mj.(izašla sa 2850 g),ona je isključivo dojena,ali mislim da to nije bitno.mnogi ped. daju raspon od 400-800g,ali svi traže 600g,ako nema(u mom slučaju)predlažu nadohranu.ja se nisam dala! 8)
tetamajo, ima (na sreću) pedijatara i roditelja koji ne razmišljaju o brojkama već promatrju dijete.
ponekad je i 300 grama prihvatljiv prirast, ako je sa bebom sve u redu, ako je rasla u visinu, uredno piški i kaka, komunicira s okolinom...
činjenica jest da postoje neki okviri, ali nije svako dijete lako "uklopljivo" u tablice...![]()
ja sam samo promatrala Elu jer ju nisam nikako mogla usporediti sa starijim dijetetom koji je odmah prvi mjesec dobio 1600,a ona u 5 tjedana 450 grama.oboje samo dojeni!da sam prvi put mama i da imam dijete kao Ela mislim da bi me ped. odmah na prvoj kontroli slomila!![]()
Mi imali priraste i od 150 g mjesečno (sa 4 mjeseca) , te 250 (sa 5 mjeseci), prije bili nešto veći i pedica nije digla frku, malo je prigovorila, ali zna moj stav.
Sva su djeca različita i prirasti različiti...
Bitno da se oni doimaju zadovoljni i pelene pune, koža u dobrom stanju i sve super....
Isključivo dojen, i nije mi oadalo na pamet uvesti nešto drugo. EVo počinnjemo tek sada polako....