Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Dohrana i kilaža

Datum pristupanja
    Sep 2007
    Iza sedam mora,iza sedam gora,preko brda i planina...Na porodiljnom i doma...

Početno Dohrana i kilaža

Evo,moja curka će sada mjesec dana,ne dojim je,već od prvog dana dohranjujem.( )
    Iz bolnice je izašla sa 3170,a sada ima 3900.Da li je to dobar prirast težine ili je trebam pokušati prisiliti da jede više,dakle reducirati čaj na 50 ml dnevno???

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da je normalni prirast tezine u bebe u mjesec dana 800grama tako da mislim da je to kod tebe ok ali raspitaj se...pogledaj u nekoj bebinoj enciklopediji.....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivanic, nije potrebno dodavati nikakvu dodatnu tekućinu čak ni kod samo isključivog hranjenja adaptiranim mlijekom.
    čajem se samo unose nepotrbni šećeri i boja...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    nije potrebno dodavati nikakvu dodatnu tekućinu čak ni kod samo isključivog hranjenja adaptiranim mlijekom.
    sigurno?
    zar im ne treba dodatna voda, jer bebe na ad često imaju probleme sa zatvorom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

treba provjeriti kod proizvođača, ali u posljednje vrijeme se tako govori.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bebama na adaptiranom mlijeku nije potrebna dodatna tekućina.

Moja A. nije sve do 14 mjeseci htjela piti ništa osim mlijeka i pedijatrica, te dvoje specijalista (gastroenterolog i specijalit u ambulanti za poremećaje metabolizma) su nam rekli da je to ok.

I zasiat je bilo ok. Sad uz adaptirano pije i vodu (ima 23 mjeseca).

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mogu garantirati da prirast na težini mora biti 600 grama mjesećmo.meni je Ela malo štekala pa su na svakoj kontroli izračunavali!dosegli smo čarobnu brojku od 5 kg. sa 3.5 mj.(izašla sa 2850 g),ona je isključivo dojena,ali mislim da to nije bitno.mnogi ped. daju raspon od 400-800g,ali svi traže 600g,ako nema(u mom slučaju)predlažu nadohranu.ja se nisam dala! 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tetamajo, ima (na sreću) pedijatara i roditelja koji ne razmišljaju o brojkama već promatrju dijete.
    ponekad je i 300 grama prihvatljiv prirast, ako je sa bebom sve u redu, ako je rasla u visinu, uredno piški i kaka, komunicira s okolinom...
    činjenica jest da postoje neki okviri, ali nije svako dijete lako "uklopljivo" u tablice...

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam samo promatrala Elu jer ju nisam nikako mogla usporediti sa starijim dijetetom koji je odmah prvi mjesec dobio 1600,a ona u 5 tjedana 450 grama.oboje samo dojeni!da sam prvi put mama i da imam dijete kao Ela mislim da bi me ped. odmah na prvoj kontroli slomila!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi imali priraste i od 150 g mjesečno (sa 4 mjeseca) , te 250 (sa 5 mjeseci), prije bili nešto veći i pedica nije digla frku, malo je prigovorila, ali zna moj stav.

Sva su djeca različita i prirasti različiti...

Bitno da se oni doimaju zadovoljni i pelene pune, koža u dobrom stanju i sve super....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Isključivo dojen, i nije mi oadalo na pamet uvesti nešto drugo. EVo počinnjemo tek sada polako....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •