napraviš biskvit za tortu, ja radim s dodatkom oraha
ispečeš, razrežeš na 3
namočiš s sokom od kompota, ako koristiš kompot, ili s voćnim sokom, crnim čajem...
umutiš 6-7 vrećica šlaga
namažeš koru obilno šlagom, poslažeš voće, ja baš radim s tim koje si nabrojala, stavim banane, kivi, mandarine..
staviš 2 koru, ponoviš, izvana omažeš šlagom
Evo mog recepta za voćni kolač. Jednostavnije ne može biti.
Potrebno je oko 1 kg voća (možda malkicu manje, ovisno što ćeš stavljati i kako ćeš to rasporediti po tijestu)
ZA BISKVIT: 3 jaja, 9 dkg brašna, 9 dkg šećera
ZA VOĆNI PRELJEV: 1 vrećica preljeva za kolače, 2,5 dcl vode, 5 dkg šećera ili prema uputi s voćnog preljeva
ZA KREMU: 2 dcl mlijeka, 2 žumanjka, 2 dkg šećera, vanili šećer i 3 dkg brašna
ZA ŠEĆERNI SIRUP: 1 dcl vode, 2 dkg limuna (ovako piše u receptu, i nemam pojma kako bih to vagnula, pa stavim otprilike pola iscjeđenog limuna) i 1 dkg šećera (napomena: slobodno možeš povećati ove količine za sirup ako želiš sočniji kolač)
PRIPREMA: Istući snijeg od bjelanjaka i šećera, dodati 3 žumanjka i ručno umiješati brašno. Izliti na pleh promjera 30 cm, razmazati da bude ravno i peći na 180 stupnjeva 10 min.
Za šećerni sirup 5 min kuhati vodu, šećer i limunov sok.
Za kremu na vatri miješati mlijko, žutanjke, šećer, brašno i vanili šećer i kuhati dok krema ne bude gusta (po potrebi dodati malo mlijeka).
Pečeni biskvit okrenuti i natopiti šećernim sirupom, premazati kremom, na kremu poslagati oprano voće i preliti voćnim preljevom.
Nešto slično rade čini mi se i Ivici i Marici u Tkalči. Ja sam neki dan radila ovaj kolač s kivijem, a inače mi super ide s jagodama kada im je sezona.