Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: lisnato tijesto iz kućne radinosti

  1. #1
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno lisnato tijesto iz kućne radinosti

    Ima li netko recept za lisnato?

  2. #2
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...light=#1387207

    Salenjaci, samo umjesto sala koristi biljnu mast ili margarin, najjednostavnije je malo margarin staviti u zamrzivač i ribati na rendicu za jabuke (tako ravnomjerno možeš prekriti tijesto.

    Jednom kad staviš margarin, dalje samo preklapaj, nemoj ništa mijesiti i listat će se garantirano.

    A imam i jedan recept za kiflice koje se perfektno listaju, kao kroasane.

    Razmutiti pola kocke kvasa u malo tople vode, šećera i soli. U brašnu napraviti krater i u njega izliti kvas, malo zamiješati vilicom i ostaviti da se kvas digne.
    Sve zamjesiti s 3 dl mlakog mlijeka i bez dizanja, odmah razvaljati u pravokutan oblik.
    Premazati tijesto s 18 dag margarina i preklopiti nekoliko puta.
    Što više preklapanja, to se više lista.
    Ostaviti u hladnjaku 4 sata (može i preko noći, ali onda zamotaj u najlon vrećicu).
    Dalje s tim tijestom radiš sve kao s lisnatim.

    A jel ti nije jednostavnije kupiti lisnato tijesto?

  3. #3
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Uf, odmah se moram ispraviti. Za lisnato tijesto je postupak isti kao za salenjake, a tijesto možeš uzeti bilo koji dobar recept za dizano koji i inače koristiš (može i od ovih mojih kiflica).
    Jer u salenjake ide i jaja i vina, a u lisnato ne.
    Još jedno me ispričavam.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •