Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: ne doručkuje sam..

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno ne doručkuje sam..

....katkada ni ne večera...ručak je okej!
    U čemu je problem?

Jan ima 26 mjeseci i jutra su nam inače malo osjetljivija.Pa prije vrtića (jaslice su još uvijek ali mi ih zovemo vrtić), kako bi mu (naravno) ugodila ja ga hranim za doručak, ne jede sam, na njegov zahtjev..čiji drugi...
    e sad, štos je u tome što mene pere grižnja savjest u stilu "pa ajd, hranit ću ga ja za doručak, ipak odlazi u vrtić, tako se malo vidimo, pa mogu mu ispuniti neku želju, bla, bla"...
    Katkada i za večeru traži da ga hranim pa se navlačimo, tri žlice on, tri žlice ja...za ručak papa sam samo nekada kada ne može nešto zagrabiti kaže "Mama pomogne".

Zapravo moja dilema je u tome trebam li mu ugoditi pa ga eto hraniti za taj doručak i ne praviti od toga halabuku ili je, kao, dovoljno star pa je bolje da počne sve sam jesti kako ne bi bilo problema poslije.

Uhvatila me paranoja i zbog toga što mi tete u zadnja tri dana govore kako Jan ništa neće ručati u vrtiću pa sam pomislila da je to možda zato što ne želi sam jesti..ne znam...ili mu se jednostavno nije svidio ručak...

Šta kažete? :/

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ponekad i svoju skoro 6-god. mi hranimo 8)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moju Ninu nema šanse da ja sama nahranim, a nekad bi mi bilo tako i draže nemoj se brinut zbog toga, pusti dijete, nahrani ga, razgovraj s tetom neka mu i ona da koju žlicu, nema tu problema, kad bude htio sam htjet će, nemaš tu što forsirati

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj čak kadkad zaboravi žvakat,i u tim trenucima ni neočekujem da jede sam.naravno jako ovisi i što je ponuđeno!ako je juha jako se pati pa brzo odustaje,i ja uskaćen,ako je varivo,a on odluči jesti prstima onda poludi pa opet ja nahranim!polako naučiti će!

Ivano 2.5g
    Ela 3 mj.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tetamaja6 prvotno napisa
    polako naučiti će!
    Ali on zna jesti sam! Stvar je u tome da mu je, razumljivo, ljepše i bolje i draže, da ga ja hranim...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moja M. je skoro godinu dana starija od njega, i uglavnom je ja još uvijek najčešće hranim. Jer mi je tako brže, jednostavnije, čišće.... A rijetko kad imam vremena.

Polako, on je još mali, i velik je napredak što ona uopće jede sam u toj dobi. Ima vremena.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj junior ima faze kad neće da ga hranim, i faze kad neće jesti sam. Što ću mu ja, ako radim drame oko toga, niš ne pojede, a i inače jede ko kolibrić.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moja malecka uopće ne jede sama. Nismo ju ni pokušali "trenirati". I ovako pojede na jedvite jade uz puno punooo priče, a kad bi se sama hranila to nebi bilo ništa. Jede sama hranu koju može jesti s prstima ili kad znamo da nije jako gladna onda uz nas jede sama npr. paštu s vilicom.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u vecini slucajeva, leo jede sam. ponekad mu treba pomoc (mama, mogni mene!), ponekad mu se ne da... a ponekad ga ja molim da mu pomognem, al on ne da

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja L ima 3.5 godine i često traži da je hranim. Ne moram ni govoriti da zna sama. U vrtiću jede sama- kad jede. Kad ne želi jesti, ne može je ni teta nahraniti.
    Ima mlađu sestru pa sam ja to prepisala želji da mi malo glumi bebu...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja cura jede sama jedino u jaslicama..nas kod kuće terorizira i neće ni blizu stola

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Moja L ima 3.5 godine i često traži da je hranim. Ne moram ni govoriti da zna sama. U vrtiću jede sama- kad jede. Kad ne želi jesti, ne može je ni teta nahraniti.
    Ima mlađu sestru pa sam ja to prepisala želji da mi malo glumi bebu...
    i kod nas je ovako, identično.

a zna ona meni doć i s idejom da je ona mala beba pa da je polegnem u krilo i hranim na bocu :shock:

prije vrtića joj napravim doručak i ona jede sama točno onoliko koliko meni triba za uredit krevet. i kad uredim krevet preuzmem nju i njen doručak. meni je tako lakše jer imam kontrolu koliko je pojela.
    a ima ona ideja da će hodat uokolo i da će dolazit po zalogaje. e na to poludim, ali ajde....sve samo da nešto pojede jer je za jelo katastrofalno teška.

ustvari, meni je i nije teško nahranit, manje se nasekiram nego kad sama jede i brljavi po tanjuru. onako je sidnem na sebve, ispričam "šokantnu" priču, a ona otvara usta nesvjesno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: ne doručkuje sam..

Moj mali ima isto 26 mjeseci i nikad ne jede sam. Pa šta to ima veze, jesti će sam kad mu dođe.

Citiraj Shiny prvotno napisa
    ....katkada ni ne večera...ručak je okej!U čemu je problem?

Jan ima 26 mjeseci i jutra su nam inače malo osjetljivija.Pa prije vrtića (jaslice su još uvijek ali mi ih zovemo vrtić), kako bi mu (naravno) ugodila ja ga hranim za doručak, ne jede sam, na njegov zahtjev..čiji drugi...
    e sad, štos je u tome što mene pere grižnja savjest u stilu "pa ajd, hranit ću ga ja za doručak, ipak odlazi u vrtić, tako se malo vidimo, pa mogu mu ispuniti neku želju, bla, bla"...
    Katkada i za večeru traži da ga hranim pa se navlačimo, tri žlice on, tri žlice ja...za ručak papa sam samo nekada kada ne može nešto zagrabiti kaže "Mama pomogne".

Zapravo moja dilema je u tome trebam li mu ugoditi pa ga eto hraniti za taj doručak i ne praviti od toga halabuku ili je, kao, dovoljno star pa je bolje da počne sve sam jesti kako ne bi bilo problema poslije.

Uhvatila me paranoja i zbog toga što mi tete u zadnja tri dana govore kako Jan ništa neće ručati u vrtiću pa sam pomislila da je to možda zato što ne želi sam jesti..ne znam...ili mu se jednostavno nije svidio ručak...

Šta kažete? :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Moj mali ima 23mj, dakle još malo i dvije godine i problematičan je za jelo, nisam ni pokušavala da jede sam, jer jedva i ovako uspije nešto pojest, uz crtani, naravno, jer inače teško da bi bio miran...baš sam se pitala kad da ga počnem učit da jede sam, jer sada kad uzme sam žlicu, ali to je samo igra, prolijevanje...mislim da još nije spreman, pa mi se ne da forsirat...inače, kad jede, jedva otvara usta, tako da minimalne količine uđu,tako da naše hranjenje traje i traje,a tako je od samog početka, još nisam vidjela da dijete tako malo otvara usta dok jede. Mislim, on isprazni porciju, ali ...

Kad su vaši klinci počeli jesti sami ?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Moj mali ima 23mj, dakle još malo i dvije godine i problematičan je za jelo, nisam ni pokušavala da jede sam, jer jedva i ovako uspije nešto pojest, uz crtani, naravno, jer inače teško da bi bio miran...baš sam se pitala kad da ga počnem učit da jede sam, jer sada kad uzme sam žlicu, ali to je samo igra, prolijevanje...mislim da još nije spreman, pa mi se ne da forsirat...inače, kad jede, jedva otvara usta, tako da minimalne količine uđu,tako da naše hranjenje traje i traje,a tako je od samog početka, još nisam vidjela da dijete tako malo otvara usta dok jede. Mislim, on isprazni porciju, ali ...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moj J. sve obroke jede sam, počne vrištati kad mu želim malo pomoći, ja bih baš voljela da mi nekad dozvoli da ga nahranim...

Shiny, mislim da se ne trebaš brinuti...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Citiraj mamic prvotno napisa
    U jaslicama, s 13 mjeseci, par mjeseci kasnije počeo je i kod kuće sam jesti, osjeća se tako važno kad jede, nedajbože da netko takne njegov tanjur ili žlicu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Shiny, s Elom jednako. Zna jesti sama, odavno. I bilo joj je fora, do nedavno. A sad se ulijenila i traži da ju mi hranimo. Dadilji pojede najnormalnije. Čak mi je počela glumiti malu bebu - kao, ne zna pričati, ne zna hodati, gura prste u usta, guguće, premeće zvečke

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

E vidiš, i Jan stalno govori "Jan mala beba" pa se mazi, umiljava, za Lalu (teletubbies) isto govori da je to njegova beba...

Ajde Ela barem dadilji pojede a Jan je počeo nešto štrajkati, u vrtiću niš ne jede a a jutros, kada sam ga vozila do vrtića, mi je unaprijed rekao "Jan neće papati u vrtiću", što znači da tjera neki inat!!
    Jer kako bi inače dijete unaprijed znalo da neće biti gladno

Ali to je već OT...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •