Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Nedostatak kalcija i dojenje

Ivana Š.

Početno Nedostatak kalcija i dojenje

Imam doživotni poremećaj nedostatka kalcija koji ponekad rezukltira grčevima u šakama i još nekim dijelovima tijela. Pijem šumeći kalciji i dodatno lijekove da se veže u krv. Domagoj će uskoro imati 8 mjeseci i još sisa uz uvedenu krutu hranu. Posljednja dva tjedna mi se stalno javljaju ti moji grčevi. Ovaj poremećaj je slabo istražen u Hrvatskoj. Što mislite, postoji li mogućnost da mi odlazi puno kalcija u stvaranje mlijeka pa zato imam problema, iako pijem redovno lijekove. Ne bih željela prekinuti dojenje.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti nitko ovdje ne može odgovoriti, najbolje da napraviš kalcij u krvi, možda i mokraći pa ćeš više znati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pokusaj izanalizirati vlastitu prehranu

osobno vjerujem da dobar dio problema lezi upravo u tome

meni je nedavno u ruke dosla knjiga o prehrani i krvnim grupama i mislim da je prilicno moguce da je povezano

pogledaj si Eat Right For Your Baby http://www.bookcloseouts.com/default.asp?Nsl=1085&Ix=14&R=0399149961B&Rt=101

Ivana Š.

Početno

Idem ja redovito svaka dva mjseca na kontrolu kalcija u krvi i imam nešto manjka, ali nadoknađujem lijekovima. Međutim većinu problema na koji sam naišla morala sam sama tražiti informacije na internetu i stranim stranicama jer je to rijedak slučaj. inače ne primam kalcij iz hrane više jer ne mogu već putem lijekova. A stvarno bi mi bilo bed prekinuti dojenje.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivana, je li to kod tebe tzv. hipokalcemija u pitanju? Imaš li problema i s štitnjačom?
    Naime, moja sestrična boluje od hipokalcemije i ima upravo takve simptome i tako se liječi kako ti opisuješ, s time da njoj u slučaju napada obavezno daju kalcij intravenozno. Ona ima 22 godine, zaručena je i razmišlja o djeci. Njen doktor nije bio pozitivnog mišljenja o tome može li ona uopće dojiti, ali možda je kod nje teža situacija ili je njen doktor još jedan u nizu 'dojećeneosviještenih'.

Bila bih ti zahvalna ako mi možeš (na pp) poslati neki dobar link o hipokalcemiji, sestrična mi je iz malog mjesta, literatura i internet joj nisu dostupni pa sam joj ja pokušala nešto pronaći, međutim sve je to vrlo šturo i vrti me u krug, da bi me na kraju bacilo na štitnjaču.
    Svakako ću joj spomenuti tvoj primjer, bit će joj drago da čuje da je neko s tom boleštinom uspio dojiti i dulje nego je prosjek za zdrave mame.

Puno sreće!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •