Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: 1 obrok 2 obroka?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno 1 obrok 2 obroka?

Jedno tehničko pitanje. Nemojte se smijati, ali nije mi jasno. Započeli smo dohranu kuhanom jabukom, ne žuri nam se jedemo ju već tjedan dana. Zanima me kad za par dana uvedem npr. mrkvu ili rižu ili kukuruzni griz, što s jabukom?
    Da li u istom danu ponudim jabuku, pa negdje kasnije tu drugu namirnicu, ili taj dan ponudim samo tu drugu namirnicu (npr. mrkvicu)?
    Jabuke jede stvarno malo max 6-8 majušnih žličica, znači samo isprobavamo okus, jasno mi je da smo mi još daleko od pravog obroka. Pitam zato jer mi je nekako logično da voće dobiva svaki dan. Zbunjena!? :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Možeš i posebno davati namirnice a možeš i kombinirati. Moja Lana je obožavala žgance s kruškom, rižine pahuljice s jabukom, bananom...
    Ma, kombinacije su ti bezbrojne!
    A za početak joj možeš dati "nemiješano", tj. samo rižu, kukuruz- da osjeti okus!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jadna ta jabuka koju mrcvarite tjedan dana...

S obzirom da se dijete u prvih par dana ionako samo privikava na dohranu, a ne da se obžderava, možeš jabuku kombinirati i s drugim stvarima tijekom dana... samo pliz, uzmi novu, svježu jabuku...

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bih rekla da se daje samo jedna namirnica, a voce ne treba dobivati svaki dan, a pogotovo joj ionako nis ne znaci ak je kuhano. ionako ti sad nije namjera dohranom bebu opskrbiti vitaminima, ni icim drugim, jer to sve dobija jos uvijek iz mlijeka, nego je to naprosto privikavanje na druge vrste hrane osim mlijeka, u stvari uvod u "pravo" jedenje krute hrane.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: 1 obrok 2 obroka?

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Jabuke jede stvarno malo max 6-8 majušnih žličica
    Ja ne kuzim ovo :?
    pa koliko bi dijete trebalo pojesti ... meni se nekak taj broj zlica cini sasvim ok.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: 1 obrok 2 obroka?

Citiraj srecica prvotno napisa
    Jabuke jede stvarno malo max 6-8 majušnih žličica
    Ja ne kuzim ovo :?
    pa koliko bi dijete trebalo pojesti ... meni se nekak taj broj zlica cini sasvim ok.
    Ja sam zadovoljna ako moj S pojede s 10mj. 2x10 žličica (sama kukam 3xdnevno,ali jedan obrok odbije pa sad znam i po 2x)
    A S prijatelj zmaže po 3 velike pikse :shock:
    Tako da to nema veze jer je moj S i dosta jači od njega-možda baš zato to djete toliko jede jer mu treba još :/ nemam pojma. Ja kad sam vidjela koliko pojedea(a nema mase) pitala sam mamu dali je sigurna da nema gliste -ali veli da je stariji još više jeo :shock: u jednom obroku po 3 staklenke velike :shock:

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da objasnim onih naših 6-8 žličica. Žličice su mrvicu veče od onih malih plastičnih koje su se prije dobivale u kafićima uz kavu. Takva jedna žličica u usta, onda odmah dobijem povratnu informaciju i 3/4 ispljune. I takvih 6-8, onda kad ih čovjek zbroji to je otprilike nekih 2-3 normalne male žličice.
    Ne smatram da je to niti puno, niti malo, več mu taman toliko treba da proba okus.

Moover:
    samo pliz, uzmi novu, svježu jabuku...
    Misliš, a baš smo mislili ušparati, kao ono tim tempom dosta su nam 3 jabuke do godinu dana.

A što se tiče tamanjenja velikih piksi, to sam i ja stvarno doživjela kod naših prijatelja, mali sa 6 mjeseci tamani sve u 16. :?

E da, da još pitam dajem mu za početak kuhanu jabuku, nekak mi se čini da je sirova preteška za započeti (barem meni teško sjedne na želudac), kad uvedemo i druge namirnice, mislila sam onda dati sirovu jabuku. Jel to ok, ili pretjerujem?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj, moja malecka je skoro odmah počela jesti cijelu bočicu jabuke ili jabuke s mrkvom, to je 125 ml mislim. Zar je to puno? Mi smo 5,5 mjeseci.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da objasnim onih naših 6-8 žličica. Žličice su mrvicu veče od onih malih plastičnih koje su se prije dobivale u kafićima uz kavu. Takva jedna žličica u usta, onda odmah dobijem povratnu informaciju i 3/4 ispljune. I takvih 6-8, onda kad ih čovjek zbroji to je otprilike nekih 2-3 normalne male žličice.
    Ne smatram da je to niti puno, niti malo, več mu taman toliko treba da proba okus.
    i ja sam toga mišljenja.

medusa, meni se čini da je jedna staklenka za petipolmjesečnodijete - puno :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, Apricot, da sam te bar prije "upoznala". Moja Jelena je do godine dana jela po par žlica, a ja sam se stalno brinula da sam čak mislila da neću moći ići raditi jer će inače gladovati.
    A onda je sve odjednom došlo na svoje...

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Koliko je dovoljno da pojede voćne kašice šestomjesečno dijete na početku dohrane?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da se u početku samo navikavaju na okus.
    moja je prvo pljuvala i slinila oko sebe, a sad nakon 2-3 tjedna mojih pokušaja dohrane pojede nekoliko žličica dobrovoljno, nekoliko uz nagovore i gurkanje u usta i onda se zatvara željezna zavjesa, ako još nešto uguram, pljuje i slini. Onda ja odustanem.

Jabuka se često daje kao prva dohrana, ali ja sam pročitala da je bolje početi sa žitaricama i povrćem jer ako se dijete navikne na slatko od početka neće htjeti povrće. Ne znam ima li to veze, ali sam ipak počela tako, s prosom, mrkvicom, smeđom rižom. Prvo sam dodavala svoje mlijeko da zasladi ali nisam sigurna da joj se svidjelo. Kao da je bolje jela kad sam prestala s tom praksom.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Joj, Apricot, da sam te bar prije "upoznala". Moja Jelena je do godine dana jela po par žlica, a ja sam se stalno brinula da sam čak mislila da neću moći ići raditi jer će inače gladovati.
    A onda je sve odjednom došlo na svoje...
    Mi smo 10,5mj i baš me brine to nejedenje jer gledam skoro počet radit(pa sve gledam dali u svom selu radit ili na par sati iči u Zg)
    Ja ulazem velike nade da če htjeti jesti kad dobije koji zub (a i kad vidi da mu baka neče cicu dat) Ako ču biti blizu kuče mislim da če mi djete stalno dolazit na užinu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tonina prvotno napisa
    Koliko je dovoljno da pojede voćne kašice šestomjesečno dijete na početku dohrane?
    jednu žličicu, tek toliko da skuži da ima i nekih drugih konzistencija osim tekućeg maminog mlijeka (ili već čime se beba do sada hranila).
    stvarno ne treba žuriti.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj medusa prvotno napisa
    joj, moja malecka je skoro odmah počela jesti cijelu bočicu jabuke ili jabuke s mrkvom, to je 125 ml mislim. Zar je to puno? Mi smo 5,5 mjeseci.
    Tak je papala i moja sa 6 mj. Pa i nije puno, ako hoće i ako dobiva dovoljno tvog mlijeka.

U tekstu na portalu inače piše da do godine dana treba i prije obroka dohrane nuditi mlijeko, pa onda kašicu, koliko hoće.

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mozda pitanje spada ovdje, a ako ne spada, molim- preusmjerite me

Dakle, moja je bebica do svog punog 7.mj bila na iskljucivom dojenju. Nakon toga smo pomalo uvodili dohranu. Sada ima punih 8 mj. Sve jede bez problema. I voce i povrce i zitarice. S mesom i ribom ne pretjerujemo. Sve to kombiniramo u dva obroka. Kolicinski pojede dosta. Npr. pola banane za jedan obrok, a 2 zlicice palentice sa brokulicom za drugi.

Mene zanima sljedece... Koliko bi obroka dijete od 8 mjeseci trebalo imati? Da li joj mogu uvesti treci ili da je zadrzim na ova dva? Trazila sam nesto o tome po portalu ali nisam uspjela pronaci. Inace, jos uvijek doji.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako još uvijek intenzivno doji, nema potrebe za trećim obrokom.
    do godine dana, mlijeko je osnovna (i dovoljna) namirnica... sve ostalo, kako se sjetiš...

ja bih treći, eventualno, sa deset mjeseci.

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma, zbunila me velikom kolicinom koju pojede po obroku, pa sam zato razmisljala o trecem obroku iako puno i doji. Zato sam i pitala za misljenje. Takoder sam namjeravala uvesti taj treci tek nesto kasnije. Mislim da ce tako i biti.
    Tnx!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma vi ste sve neke revnosne mame, ja sam bila prilično šlampava...
    znalo je proći i po nekoliko dana da joj zaboravim dati jesti, a ona, jadna, ne traži jer ne zna
    sjetila bih se tek kada bi netko pitao šta je danas/jučer/prekjučer jela... i onda skužim da je samo dojila.

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tako sam u ja prvih 20-tak dana, dok me jedna mama nije krivo pogledala kad sam rekla da sam - zaboravila nahraniti dijete
    Odonda se trudim

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MIhael ima 3 obroka, sam traži kad hoće jest....tj postane cendrav i nešto vrišti i zijeva a sisu neće..kad pojede što mu dam onda traži sisu koju isprazni...(uredno sisa kao i prije)

al on jako puno jede...a u početku je jeo par žlica (što je normalno za početak i većinom je to brljanje tj upoznavanje sa hranom ),a nakon 3 tjedna je imao štrajk od mjesec i pol kad nije htio vidjet žličicu..

evo danas pojeo
    ujutro: 1 jabuku i 1 krušku (smiksano, a mogao bi još da je bilo)
    ručak: kuhana puretina i pola tikvice i još jedna manja mrkva iz juhe
    nakon buđenja :banana
    večera griz na rižinom (130 ml mljeka i 4 žl griza)...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koliko se puta meni nije dalo kuhat pa je bio na sisi cijeli dan, sad tog više nema.....

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A ja mislila da moje dijete jede puno

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a ja cijelo vrijeme mislila kako moj malo jede ...a pojede skoro ko ja, ne dajem mu više nego što stane u **** veliku staklenku (po njoj se mjerim jer on nema granica)....čim vidi žlicu otvara usta (makar je sirup na njoj )..ja jedem keks i sakrijem iza leđa on dođe i vuče mi ruku...moram se ko od peseka svog skrivat dok jedem

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi još nismo počeli s dohranom, još mjesec dana pa startamo...i baš mi se sviđa šta počinju s jednu-dvije žličice jer to znači da je ostatak za mamicuuuu - obožavam voćne kašice

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam čitala negdje na portalu ili u onoj brošuri za početak dohrane da se bebi od 6-8 mj može nuditi hrana dva puta, a od 8-10 mj tri puta, s tim da dojenje ide normalno i da bebe treba ne ispod pola litre mlijeka dnevno uz dohranu.

a ja svojoj uopće ni ne dajem ništa za piti osim dojenja i sad smo počeli žitarice prvi obrok, a voće drugi, s tim da svaki bude otprilike trećina do pola staklenke od 130 ml ((kršitelj koda)ove ili koje već).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •