Results 1 to 16 of 16

Thread: Krverenje nakon vaginalnog uzv-a

Maza's Avatar

Default Krverenje nakon vaginalnog uzv-a

Jučer sam bila na vag.uzv-u i nakon toga počela krvariti , kao neka sukrvica ...zvala dr. ona kaže da je sluznica osjetljiva i da malo mirujem .
    I danas ujutro se opet pojavilo. Ima li mjesta panici?
    Trudna sam 8+3, inače je sve drugo ok.

čudno mi da te u 9. tjednu pregledava vaginalno još, ali ajde de, valjda zna što radi... miruj i trebalo bi biti sve ok

Meni je moj ginić rekao da pregledava vaginalno do 15-16 tjedna. Zar ne bi trebao? :shock:
    Nikad nikakvih problema nisam imala poslije pregleda. Zadnje sam bila sa 10-vaginalno, a sljedeće idem sa 14 pa baš me zanima.

svaki ginic ima svoje izgleda

meni je moja i u prvoj i u ovoj trudnoći rekla da nakon 8. tjedna nema vaginalnih pregleda (osim vanredne situacije, bakterije na cerviksu i sl.)

Diami's Avatar

Jedno su vaginalni pregledi, a drugo su vaginalni ultrazvukovi. I uz to, stvarno svaki doktor ima neku svoju logiku. Neki smatraju da su dva do tri ultrazvučna pregleda tijekom trudnoće dovoljna, drugi svaki put gledaju i ultrazvukom.

Generalno je bolje smanjiti vaginalne preglede na minimalno, čisto jer svaki teoretski nosi mogućnost infekcije.

Meni moja doktorica svaki put pogleda je li cerviks otvoren ili zatvoren, a do sada je radila i vaginalno ultrazvuk. Zadnji put u 16. om tjednu radila je i vaginalno i preko trbuha, sljedeći put smo u 20. tjednu i pretpostavljam da će ili oboje ili samo preko trbuha. Doduše ona me svaki put pregleda i vaginalno (dakle, osim što pogleda kroz spekulum je li grlić zatvoren), što joj ne bi nužno trebalo, ali ja se nisam ni bunila do sada.

Vidim da nisam baš precizirala. Mislila sam na vaginalni ultrazvuk. A kaj se tiče vaginalnog pregleda to mi je radio samo prvi puta. Svakih 4 do 5 tjedana idem na pregled i svaki put mi radi ultrazvuk.

Maza's Avatar

Drage moje, krvarim ja zbog hematoma ... i sad sam sva u panici, nadam se da će se resorbirati.uh.

Tatsha's Avatar

Quote Originally Posted by Maza
    Drage moje, krvarim ja zbog hematoma ... i sad sam sva u panici, nadam se da će se resorbirati.uh.
    evo mazo i ja sam u sličnoj situaciji, termin mi je jako blizu tvoga-15.1., a moj hematom je na malo nezgodnom mjesti- omotan polumjesečasto oko bebe 8mm promjera, na mirovanju sam , koristim utrogestan i svakih tjedan dana u prosjeku sam po jedan dan imala tamno smeđe krvarenje, sad zadnjih tjedan dana ništa, idući utorak nova kontrola i vidjet ćemo da li se zlica povukla

gdje ti se nalazi hematom? tko ti je dr (ja sam isto u OS) i što ti je preporučio?

čuvaj sebe i bebicu, frka je do 12 tjedna, a to nam je blizu

Maza's Avatar

meni je dr.laušin, pijem dabrostone, kaže da obirom na lokalizaciju hematoma da bi se trebao povući ali ja sam dobrano u strahu do 7.07. kad idem na kontrolu. Meni se hematom nalazi uz gestacijsku vrećicu i tu i tamo krvarim ( smeđe-roza kombinacije ) i doslovno svaki čas provjeravam gaćice :/
    Ne znam mjere, nije napisala , imam sliku no ne pišu mjere, baš sam gledala. Valjda će se povući.

Tatsha's Avatar

Quote Originally Posted by Maza
    meni je dr.laušin, pijem dabrostone, kaže da obirom na lokalizaciju hematoma da bi se trebao povući ali ja sam dobrano u strahu do 7.07. kad idem na kontrolu. Meni se hematom nalazi uz gestacijsku vrećicu i tu i tamo krvarim ( smeđe-roza kombinacije ) i doslovno svaki čas provjeravam gaćice :/
    Ne znam mjere, nije napisala , imam sliku no ne pišu mjere, baš sam gledala. Valjda će se povući.
    opusti se, svakim danom ti je sve manja opasnost od njega, moj je curkao smeđe- tamno crveno svakih tjedan dana, a sad (da kucnem u drvo) već 14,15 dana nije, meni je kontrola u utorak, što se veličine tiče to možeš procijeniti i sama na osnovu veličine bebe, što veća beba, a manji hematom opasnost je manja, a inače po člancima vani možeš pročitati da je opasnost od pobačaja zbog hematoma svega 1-3% i to je vezano za veeelike hematome. ja baš strogo više ne mirujem, gibam se po kući, ne idem u šetnje, a dr mi je rekla jedino ak prokrvarim strogo u krevet, a frka je jedino ak krenu ugrušci praćeni grčevima, ostalo sve je ok i ne zahtjeva odlazak do nje

Ej curke..bas citam o ovim vasim situacijama i nestrpljivo trazim makar nesto sto ce meni pomoci...Ja sam noseca neki 7 tjedana a hematoma imam dva...jedan iznad i jedan ispod ploda...Nisam krvarila nikako i na duphastonu sam,tri dnevno.Od ovih tableta sam nikakva..sve me boli,ne jedem,mucnine neizdrzive,ma grozno al doktor mi je rekao da je to jedini nacin da spasimo bebu.Imam grceve vec dva dana i jos nisam prokrvarila.Lezim dosta,i radi bebe i radi hormona al ipak me zanima dal ko zna od cega nastaju ti hematomi jer se moj drugi pojavio prije par dana a ja konstantno lezim???Znam da mi ovaj sto se nalazi ispod ploda nece nastetiti trudnoci al ovog drugog se jako bojim i ovi grceva koji su sve cesci...Pisite sve sto znate jer su danasnji doktori jako oskudni u odgovorima....bice radi ovi pusti tuzbi

u 15-om sam tjednu trudnoce,sve je bilo uredno do prije 3 tjedna,a kad onda odjednom strasno krvarenje sa komadima tkiva i na hitnu..Kad sam mislila da je gotovo gin.mi je rekao da je beba super i da sam zatvorena da sad ne vidi nista ali da mora da je puko hematom koji se prosli preglrd nije ni vidio da mirujem pijem normabel i dufastom i kontrola za 2 tj.Cjedilo se kafeno sto je i rekao i kontrola prije 2 dana super a kad jucer dan nakon pregleda uzasni bolovi u ledima i pritisak u donj.djelu trbuha i kafeno sa tragovima tamno crvene krvi tj.svijeze..POMOZITE...Neznam sto se dogada..pa prkjuce sam bila na pregledu kafenog iscjedka skoro nimalo sve uredno zatvorena hematoma nema a dan kasnije uzas..Evo jutros je malo bolje mirujem malo bolucka stomak i leda i vise se vraca na kafeno sa tragom crvenoga na ulosku..izgleda bolje..ali srah me sta se u dan dogodilo?Dali itko ima slicno iskustvo???

Nisam imala takvo iskustvo, ali poznam osobu koja je, isto jako krvarenje, mislila je da je gotovo, i evo, dečko se rodio, živ i zdrav, sad ide u prvi osnovne.
    moguće je da je to reakcija na pregled koji si imala dan ranije, i da je pri tom izašao i ostatak krvi od hematoma, ali da sam na tvom mjestu, ipak bi se za svaki slučaj obratila ginekologu. Bolje da ti on potvrdi da je sve u redu nego da se nešto desi pa da kasnije kriviš sebe što nisi reagirala na vrijeme.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Diana72 View Post
    Nisam imala takvo iskustvo, ali poznam osobu koja je, isto jako krvarenje, mislila je da je gotovo, i evo, dečko se rodio, živ i zdrav, sad ide u prvi osnovne.
    moguće je da je to reakcija na pregled koji si imala dan ranije, i da je pri tom izašao i ostatak krvi od hematoma, ali da sam na tvom mjestu, ipak bi se za svaki slučaj obratila ginekologu. Bolje da ti on potvrdi da je sve u redu nego da se nešto desi pa da kasnije kriviš sebe što nisi reagirala na vrijeme.
    Ovo sam ja prošla sa svojim starijim... evo sad završava sedmi razred.

S mlađim nisam imala hematom, nego veselje kasnije - taj je skoro utekao van prije reda (kampirala na Sv.duhu na preparu mjesecima) ali i to je sve dobro završilo - taj završava šesti razred.

Želim vam svima sreću! Velike su šanse da to sve dobro završi. A ako se ipak dogodi da plod ne ostane, treba misliti da za to sigurno postoji razlog... Priroda zna bolje.

Draga Dijana evo sve je skoro prestalo i nista vise ne boli,pazim se i mirujem koliko mogu ali ipak za 2 dana imam pregled u gin.da bih ipak bila mirnija.Hvala ti!

Quote Originally Posted by Gianna M. View Post
    Draga Dijana evo sve je skoro prestalo i nista vise ne boli,pazim se i mirujem koliko mogu ali ipak za 2 dana imam pregled u gin.da bih ipak bila mirnija.Hvala ti!
    Nema na čemu, Gianna, drago mi je mi je ako sam ti svojim odgovorom bila od pomoći, tome ovaj forum i služi, da pomažemo jedni drugima.
    Nadam se da će sve biti u redu. Želim ti mirnu i uspješnu trudnoću.