Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Podrška

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

smatra se da ako ne prestane dijete samo, nakon godine dana treba ga odbiti od sise
    pa ako se uvede dohrana s 6 mjeseci na dalje, koliko to neki još cicaju s 12 mjeseci (i više) ?! mislim, znam da ima njih koji odbijaju dohranu i oni koji navlače majčine sise, al ovako teoretski... na koliko bi se podoja sve smanjilo ? :?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    smatra se da ako ne prestane dijete samo, nakon godine dana treba ga odbiti od sise
    pa ako se uvede dohrana s 6 mjeseci na dalje, koliko to neki još cicaju s 12 mjeseci (i više) ?! mislim, znam da ima njih koji odbijaju dohranu i oni koji navlače majčine sise, al ovako teoretski... na koliko bi se podoja sve smanjilo ? :?
    moje dijete ima sada 20 mjeseci. sise oko 5 puta dnevno, a jos po noci skoro toliko. i ne, ne navlaci sisu, niti odbija dohranu. i nije usamljen u tome, forum je pun takvih slucajeva. pogledaj sve one teme kako smanjiti dojenje

da djeca kad im uvedes dohranu drasticno smanje dojenje ti je mit

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma ne mislim da drastično smanje dojenje... al recimo koliko doji prije dohrane... znam da doje na zahtjev, kad im se prdne al jel postoji ipak neki "red" il neka koliko toliko konstantna brojka danju/noću? i onda kad uvedeš dohranu zamjeniš podoj hranom ? i sve više i više zamjenjuješ podoje hranom ?! znam da je moja sama od sebe izbacila večernju bočicu, tj. noćnu, recimo.

meni s 20 mj ovo zvuči jako puno 5 podoja dnevno :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    da djeca kad im uvedes dohranu drasticno smanje dojenje ti je mit
    istina, a potvrđujem to i s našim primjerom
    moj miš ima ponekad i 5 obroka a nikad ne cica manje od 8 puta dnevno.
    njemu je cica predjelo i desert

a prije uvođenja dohrane je cicao najmanje 20 puta dnevno.
    bilo je čak trenutaka kad je više cicao nakon uvođenja dohrane nego prije.

mi se nikada nismo doveli "u red" kad je dojenje u pitanju
    svojevremno sam to pokušala pratit u nadi da će se konačno iskristalizirati nekakav "red", al sam si time samo zakomplicirala život...

inače, nama je 13 mjeseci

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

"dojenje na zahtjev" i "red" :/ pojmovi su koji, barem iz mog iskustva, nemaju veze jedno s drugim
    i to je jedna od stvari koja pobire dosta komentara i neshvaćanja (i neprihvaćanja) od strane okoline

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a što to konkretno znači dinna, molim te mi objasni koja je razlika... možda sam se i pogrešno izrazila, ne mislim da se bebu dovodi u red, nego da beba vremenom sama sebi stvori neki "red" u jelu, kao što mi imamo red kad doručkujemo, ručamo i večeramo (svatko individualno, al opet neki red postoji).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moj sin ima 20 mjeseci, apsolutno pojma nemam koliko puta sisa i koliko pri tome pojede...jednostavno sisa kad mu naumpadne ako sam ja prisutna, i to je to

tko bi jos brojao

a ovo za uvodjenje dohrane uz istodobno smanjivanje dojenja... ne mogu nista odredjeno reci, jer dugo je jeo mikroskopske kolicine druge hrane

dok je zdrav i napreduje, ne zelim se opterecivati mililitrima, brojkama, tocnim vremenom obroka... naravno, to ne vrijedi za svu djecu, ali nama odgovara.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa evo moj je tek sa dvije godine uveo neki "red" u jelu kao i mi odrasli.Mislim,glupo je reći red kad ni svi odrasli nemaju baš neki red.
    On još doji samo za uspavljivanje i ponekad kad se ujutro probudi.On je sa 21 mjesec prestao dojiti po danu a sa 25 mjeseci je prestao po noći.Ostalo mu je jedino ovo za uspavljivanje.
    Dohranu smo počeli sa 6 mjeseci ali to se baš i nije moglo nazvati jelom dok ja nisam počela raditi sa njegovih 13 mjeseci,pa je manje dojio preko dana.I onda je sve do nedavno jeo po nekom svom nahođenju,ja bi ga ponudila a on bi jeo samo ako je gladan.Kad nije bio gladan nije bilo šanse da proba.
    Sad tek ima doručak,ručak i večeru,te nekakva 2 međuobroka,obično voćna (ponekad i sladoledna ).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    a što to konkretno znači dinna, molim te mi objasni koja je razlika... možda sam se i pogrešno izrazila, ne mislim da se bebu dovodi u red, nego da beba vremenom sama sebi stvori neki "red" u jelu, kao što mi imamo red kad doručkujemo, ručamo i večeramo (svatko individualno, al opet neki red postoji).
    ma da, to i je tako s vremenom, no kod djece koju mi tu zovemo "cicoljupcima", a recimo, moj stariji je to definitivno, događa se da zbog čestog dnevnog cicanja jednostavno nemaju apetit za konkretnu hranu. Tako je on, recimo, daleko nakon prve navršene godine, jako slabo jeo- u smislu, znao je ne večerat ili loše ručati, ili pak doručkovati tek u 11 i sl. Dobro, ja sam bila doma s njim pa je to otežavalo utoliko što mu je cica bila nadohvat ruke.
    S vremenom, što manje doji, može i normalno pojesti. U tom sam smislu mislila da nema reda.
    A za vrijeme od 6 mj. do godine- jao, tek tu je nemoguće imati normalne obroke. Znao je od svega pojesti par žlica- sjećam se da bih bila sretna ako je bilo desetak malenih- a samo zato jer mulac nije bio dovoljno gladan.
    Drugi mi sin uopće po danu ne doji - uvečer i predjutro samo (za jedan međuobrok u danu se ja izdojim i napravim kašicu), jede tri izuzetno obilna obroka i pije vodu. On je oličenje reda u tom smislu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •