Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Dermatolog ili kozmeticarka?

babydoll

Početno Dermatolog ili kozmeticarka?

Drage cure molila bi za savjet. Vec neko vrijeme imam prosirene (ispucale) kapilare na licu, vjerovatno od sunca jer imam prilicno osjetljivu kozu i sad razmisljam da nepravim nesto u vezi toga. Ali gdje i kod koga? :?
    Da li je netko od vas imao slicnih problema i da li imate za preporuciti nekog dobrog dermatologa ili mozda kozmeticarku u Zagrebu koja bi mi mogla pomoci? Kod ovakvih stvari bi stvarno zeljela ici po preporuci, radje nego da googlam na netu za info, a u Zg-u sam novajlija.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mene to zanima.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Dermatolog ili kozmeticarka?

Citiraj babydoll prvotno napisa
    Drage cure molila bi za savjet. Vec neko vrijeme imam prosirene (ispucale) kapilare na licu, vjerovatno od sunca jer imam prilicno osjetljivu kozu i sad razmisljam da nepravim nesto u vezi toga. Ali gdje i kod koga? :?
    Da li je netko od vas imao slicnih problema i da li imate za preporuciti nekog dobrog dermatologa ili mozda kozmeticarku u Zagrebu koja bi mi mogla pomoci? Kod ovakvih stvari bi stvarno zeljela ici po preporuci, radje nego da googlam na netu za info, a u Zg-u sam novajlija.
    Crvenilo na licu kako ti opisuješ mogla bi biti rozaceja. Danas postoje brojne kremice koje mogu pomoći, ali bih ti definitivno preporučila dermatologa. On je liječnik specijalist. Kozmetičarke su za takve stvari nisu stručne (ne želim nikoga omalovažavati), ali ja bih na tvom mjestu dermatologu.

babydoll

Početno

Da, to sam i mislila - otici kod privatnog dermatologa, ali navodno postoje i kozmeticki saloni koji to tretiraju laserom, pa ne znam jos. U pitanju su prosireni kapilari, to mi je kozmeticarka kod koje idem na ciscenje lica vec ustanovila, ali ona naravno ne zna gdje bi to mogla tretitati.
    Da li netko zna vise o tome ili ima nekog privatnog dermatologa za preporuciti? Bila bi stvarno zahvalna za ikakve preporuke.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Grrrrrrrr razaceja! Dobro dok su samo kapilare popucale.... U nešto složenijem obliku javljaju se papule (bubuljice) s bolnim otocima.

Budući se ne znade uzrok nastanku bolesti (neke terorije govore o "eksploziji grinja"), jedan od pristupa liječenju je kombinacija: 1. dijeta (bez bjelančevina) 2. bez kozmetičkih preparata (nam čišćenja lica mlijekom, nema tonika, nama maskare, nema ruža, dnevnih ili noćnih kremica i sl.) Meni je uz to dr. u Vinogradskoj propisala 3. obloge od ac. borici 2% (više puta dnevno), Bepanten kremu za dan i Rozamet 1% za noć. Ovu terapiju sam provela prije pet godina i bila je vrlo uspješna.

Dakle, kad je bolest u akutnoj fazi, kozmetičarka je zabranjena!

babydoll

Početno

Narucila sam se kod svog lijecnika sljedeci petak pa cemo vidjet sta on kaze..

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da, sunčanje se ne preporuča!
    Ja sam bila na Vinogradskoj, kod dr. Šitum.

babydoll

Početno

ja ne suncam lice vec godinama, valjda sam zato i dobila ispucale kapilare ajoooj...pocelo je sa par oko nosa pa se prosirilo i na obraze, ocito sa godinama postaje sve gore.

babydoll

Početno

super da si ti to uspjela rjesiti. vidjet cu sta ovaj moj dr kaze pa ako ne budem bas odusevljena kontaktirat cu tog u Vinogradskog. Thanx

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja mislim da je dermatolog bolji izbor. Mogu preporučiti svojeg, dr. Kaliternu - Poliklinika Poliderma u Runjaninovoj. Razina usluge (stručnost da ne spominjem) neusporedivo nadilazi razne "ugledne" kozmetičke salone u kojima sam se naslušala nebuloza nad nebulozama tipa "mehaničko otklanjanje dlaka može povećati njihov broj" - eh, sad, da je baš tako ja bih već do danas bila obrasla krznom dostojnim osrednje čimpanze!

Osim toga, kod kozmetičarki mi je bilo posebno iritantno prozirno inzistiranje na ponavljanju tretmana (bez obzira o čemu je bila riječ) u kratkim razmacima. Odmah sam naslutila, a ubrzo i postala sigurna da za to nije bilo drugog razloga osim njihove želje za financijskom koristi. Kod dr. nikad nisam doživljela ništa slično, vrlo je pažljiv i profesionalan.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za ispucale kapilare treba koristiti kreme sa visokim zaštitnim faktorom tokom čitave godine, puder za lice također mora biti sun block.
    Budući da je teško možda naći kremu koja će zadovoljiti sve potrebe kože za hranom, vlagom itd. te da uz to ima visoki zaštitni faktor postoji jedna izvrsna stvar od clarinsa, kremica koja ima zaštitni faktor 40, a koja se može nanositi na dnevnu kremu koja se inače nanosi.

lavanda

Početno

ja imam popucale kapilare po nosu i oko njega. bila sam kod dermatologice koja kaže, ako sam ju dobro razumijela, da dođem da mi spale te kapilare nekakvim lampama!?
    zna li netko nešto o tome?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •