Naslov sve govori. Dijete ima 3 i pol godine. Sve do prije godinu dana izmjenjivale su se faze cjelonoćnog spavanja sa fazama lošijeg spavanja. Spavao je i u svojoj sobi i s nama, kako je htio. No, prije godinu dana zarazio se rota virusom i ja sam ga cijelu noć držala uza se i davala mu tekućinu svakih 15 min da ne bi dehidrirao i tako cca tjedan dana. Od tada kreće kaos.

Znači, u ovih godinu dana samo je dva puta prespavao noć. Nema nikakvog značenja koliko je se izmorio preko dana, izigrao, iskakao.. Jako je živahan i aktivan, gotovo svaki dan čujem komentar "blago tebi koliko je živ i koliko skače, kako će ti dobro spavati po noći", samo ih sažalno i umorno pogledam.

Spava najčešće s nama. Želi spavati u svojoj sobi, u svom krevetu, ali da netko spava s njim, no mi se polomimo kada mu uslišimo želju. Ma, polomimo se i ovako, jer spava nemirno, gura nas, koliko puta mi je usred noći doletjela šaka ili noga u glavu ili u rebro. Znala sam i modrice imati.

Dosada je bilo izdrživo jer bi se probudio, zatražio vodu, ruku, što li već i odmah ponovno zaspao, ali protekla tri dana/noći su neizdržive. Prestao je spavati po danu, jedva zaspi navečer i onda kada se probudi nikako ne može ponovno zaspati. Hoće se igrati, gledati crtić, ići kod prijatelja.. užas. MM i ja smo potpuno nesposobni za funkcioniranje, slomljeni doslovno.

Koji bi mogao biti uzrok, a koje rješenje...? Ma ustvari niti ne znam što da vas pitam, nisam pametna i glava mi puca