Pokazuje rezultate 1 do 50 od 126

Tema: I opet kakanje - ne zeli ga pustiti van

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj, utješno je, koliko i strašno, da vas ima tako puno s ovim problemom, ali i s dobrim savjetima. ja sam se baš smatrala sretnom, jer je miš od nekih 7mjeseci kakio na nonu ili wc sa minimalnim "nezgodama". imao je nedavno neku fazu kad je zaredao kakenje u pelenu, ali je prošlo samo od sebe i tražio je sam na wc i sve super. i onda prije tjedan dana imao je ujutro valjda taj čep i nije mogao kakiti do navečer. bio u međuvremenu taj dan i kod bake i dede i par puta mu se kakilo, ali se ili nije usudio ili nije mogao, i na kraju je jedva nekako izbacio taj čep u wc i, mašala, ja sretna. yeah, right. od tada se boji kakiti. svaki put kad osjeti nagon, prvo čujem da stenje, pa ga pitam treba li. nekad kaže da treba, nekad da neće. ja vidim da trreba, pa ga hoću voditi na wc, tako je uvijek najnormalnije bilo, ali sad neće, pa neće, plače. na kraju dana, kad valjda već više ne može držati, kaki u pelenu.
    onda sam pokušala ignorirati, mislim neka kaki u pelenu (još je nosi, za piškenje), samo da ne zadržava. ali on traži kontakt, pomoć, možda zato što smo ga i prije vodili na wc, a onda ipak odbija. užasno mi je, a samo je tjedan dana. i radili smo sve ove greške: stalno pričamo o tome, s prijateljima, bakama, dedama, ono, kao normalno da nas to muči, ali nisam mogla misliti kako bi to bilo tako pogrešno, da on čuje da pričamo o tome. pokušat ću uvažiti sve ove savjete. pitam se samo, jesmo li već za portalak? on u stvari kaki svaki dan, ali se boji, jer ga je bolilo prije tjedan dana.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da podignem ovu staru temu i pitam nesto na sto nisam naisla.

naravno, imamo problem s opstipacijom, vec punih 5 mj smo na portalaku.
    mali ce sad 2,5 godine, jos je u pelenama, ali problem nismo rijesili niti izdaleka.
    naprotiv, sve je gore

cekamo pregled u Klaicevoj za mjesec dana, a do tada iskreno ne znam kaj cu.

stvar je u tome da mu moram povecati dozu portalaka, jer s dosadasnjih 3 dana pauze (sa 3 zlice portalaka u caju ujutro) smo dosli na 5 dana ne-kakanja.
    poceo mi je odbijati caj, sok, limunadu, kompot i sve ostale napitke u koje umijesam portalak.

da bi mi poceo kakati svaka 2-3 dana - barem, morala bih mu dati cca 5 zlica (valjda su mu se crijeva navikla i sad ima sposobnost zadrzavanja vecu nego prije).
    ali ne znam kako da mu dam, u cemu, s kim, na silu?!?!? sam ga nece popiti ni pod razno, u cajekima i sokicima je porlazilo do nedavno...

ima netko pametan savjet?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku

mali ce sad 2,5 godine, jos je u pelenama, ali problem nismo rijesili niti izdaleka.
    naprotiv, sve je gore

stvar je u tome da mu moram povecati dozu portalaka, jer s dosadasnjih 3 dana pauze (sa 3 zlice portalaka u caju ujutro) smo dosli na 5 dana ne-kakanja.
    poceo mi je odbijati caj, sok, limunadu, kompot i sve ostale napitke u koje umijesam portalak.

da bi mi poceo kakati svaka 2-3 dana - barem, morala bih mu dati cca 5 zlica (valjda su mu se crijeva navikla i sad ima sposobnost zadrzavanja vecu nego prije).
    ali ne znam kako da mu dam, u cemu, s kim, na silu?!?!? sam ga nece popiti ni pod razno, u cajekima i sokicima je porlazilo do nedavno...

uf argentina, stvarno vam je gadno...
    5 mj na Portalaku je malo predugo, a da se ništa ne poboljšava...nama je pedijatrica isto dala Portalak i ništa se nije dešavalo 2 tjedna (je kakala, ali ništa bolje nego obično) dok se nismo naručili privatno...

za početak, ako imaš novaca tj. ako si ikako možete priuštiti naručite se u polikliniku Helena kod gastroenterologice (ako se dobro sjećam jednom tjedno ima tamo preglede - inače radi na Rebru)!
    mi smo bili sa starijom na pregledu kad je imala 1god i 10 mj - taman smo ju bili skinuli iz pelene i onda su počeli problemi sa kakanjem...na pregledu je ustavljeno da je sve ok i da kakić štopa upravo zbog "stresa" od skidanja pelene...rečeno nam je da samo Portalak ne pomaže ništa ako se ne problem ne riješi u guzi tj. ako se ne "odčepi" sa donje strane

dobili smo naputak za naredna 2 tjedna raditi slijedeće:
    1.dva puta na dan po jednu žličicu Portalaka (jednu ujutro i jednu navečer)
    2.obavezno kakanje svaki dan u isto vrijeme2
    3.biti sa djetetom na tuti/wc i dati joj fore nekih 15-20 min da se pokaka...ako se ne dešava ništa obavezno čepić (znači mora se pokakati svaki dan ovako ili onako)

prvih tjedan dana su bili potrebni čepići, drugi tjedan je sama kakala
    ponovo smo bili na kontroli i onda smo dobili naputak slijedeća 2 tjedna po jednu žličinu Portalaka navećer (uz i dalje obavezno kakanje svaki dan)

eto riješili smo problem u sve skupa mjesec dana...nadam se da ćete tako i vi i da nije nešto ozbiljnije u pitanju...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku

naprotiv, sve je gore

argentina što malecki jede? kakav mu je prehrana inače? mislim da bi trebali ići u tom smjeru jer ovo futranje sa portalakom pogotovo toliko dugo niti je dobro niti je rješenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •