Moja H je mladja, i imali su nesto drugacije probleme. Ali primjetila sam par stvari u tvom opisu, pa cu komentirati, mozda pomogne.
H kaka na tutu od 12 mj, i sama je trazila. Do sada smo imali mozda 3,4 nezgode, uglavnom zanemarivo. No, kakala je svaka 3-4 dana i mucila se.
Otisli smo kod gastroenterologa. Na moje pitanje da li kaka tvrdo, rekla sam da ne. No, one ju je pregledao i napipao cepic. Dao nam je uputu kako da pregledamo stolicu, i stvarno, na pocetku je jedan dio uvijek bio tvrdji.
Hocu reci, iako se meni i MM cinilo da stolica nije tvrda, ipak je bila. I skuzili smo da je upravo mekana stolica nakon par dana pokazatelja zatvora i tvrde stolice - naime, zbog dugog boravka u crijevima, stolica ce na kraju izaci mekana, iako to inicijalno nije bila.napominjem da problem nije u tvrdoj stolici, ona je sasvim normalna, cak nekad meksa
...opet 5-6 dana bez kakanja, pa par dana kakuckanja, pa le grand kakic
Ovo bi moglo dovesti do zatvorenog kruga. Zadrzavanjem stolice siri se kapacitet crijeva. Time ce crijevo moci sve duze i duze zadrzavati sve vise i vise stolice. Moze doci i do prosirenja zavrsnog dijela crijeva (to je bio slucaj kod H, ne mogu se sad sjetiti strucnog naziva) u kojemu ce se formirati ti cepovi. Po uputi gastroenterologa davali smo joj cepic svaki 3-4 dan. Smanjivanjem kolicine stolice u crijevima i samo crijevo ce moci s vremenom manje zadrzavati. Nadam se da sam dobro objesnila, tako sam ja laicki shvatila naseg doktora.
I da pokucam, ide na bolje...
Napominjem da je ovo nase iskustvo, ali mislim da bi bilo dobro da odete kod specijaliste na pregled.

Odgovori s citatom