Moja H je mladja, i imali su nesto drugacije probleme. Ali primjetila sam par stvari u tvom opisu, pa cu komentirati, mozda pomogne.

H kaka na tutu od 12 mj, i sama je trazila. Do sada smo imali mozda 3,4 nezgode, uglavnom zanemarivo. No, kakala je svaka 3-4 dana i mucila se.
Otisli smo kod gastroenterologa. Na moje pitanje da li kaka tvrdo, rekla sam da ne. No, one ju je pregledao i napipao cepic. Dao nam je uputu kako da pregledamo stolicu, i stvarno, na pocetku je jedan dio uvijek bio tvrdji.

napominjem da problem nije u tvrdoj stolici, ona je sasvim normalna, cak nekad meksa
Hocu reci, iako se meni i MM cinilo da stolica nije tvrda, ipak je bila. I skuzili smo da je upravo mekana stolica nakon par dana pokazatelja zatvora i tvrde stolice - naime, zbog dugog boravka u crijevima, stolica ce na kraju izaci mekana, iako to inicijalno nije bila.

opet 5-6 dana bez kakanja, pa par dana kakuckanja, pa le grand kakic
...

Ovo bi moglo dovesti do zatvorenog kruga. Zadrzavanjem stolice siri se kapacitet crijeva. Time ce crijevo moci sve duze i duze zadrzavati sve vise i vise stolice. Moze doci i do prosirenja zavrsnog dijela crijeva (to je bio slucaj kod H, ne mogu se sad sjetiti strucnog naziva) u kojemu ce se formirati ti cepovi. Po uputi gastroenterologa davali smo joj cepic svaki 3-4 dan. Smanjivanjem kolicine stolice u crijevima i samo crijevo ce moci s vremenom manje zadrzavati. Nadam se da sam dobro objesnila, tako sam ja laicki shvatila naseg doktora.

I da pokucam, ide na bolje...

Napominjem da je ovo nase iskustvo, ali mislim da bi bilo dobro da odete kod specijaliste na pregled.