Citiraj ponovomama prvotno napisa
Hvala mamma san.
Da, koristimo Portalak. ali, nisam joj ga dala zadnjih tjedan - 10 dana. Danas sam opet počela. I sama mi je danas rekla: "... ali ne pijem sirup pa zato ne mogu kakati..." Iako mislim da sirup fiziološki ne utječe nas tolicu jer joj je stolica mekana očito ima drugi utjecaj, onaj psihološki.
Stvar je u tome da sirup skuplja tekućinu i omekšava stolicu. Ali istovremeno već nakon 48 sata i ako krene stolica, dijete je NE MOŽE namjerno zadržavati.

Sirup malena MORA piti TOLIKO DUGO dok ne potisne strah od kakanja. To može trajati i nekoliko mjeseci. Mi smo sad na sirupu od 10/2007.

Molim te na ovim citatima i linkovima pročitaš o doziranju te postepenom povećavanju istog i smanjivanju.
I ono što je nama dr rekla bilo je: "Roditelji najčešće pogriješe, jer čim se pojavi privremeno poboljšanje i dijete ima dobru stolicu par dana za redom, oni prestanu sa davanjem sirupa. Nakon toga se svi problemi ponovo vrate. Sirup se daje dugo, dokle god se na djetetu ne primjeti da mu je obavljeanje nužde postane jedna normalna fiziološka potreba, bez stresa i straha".