Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: upala pluća u trudnoći

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno upala pluća u trudnoći

Prije dva tjedna sam zaradila prehladu, grlobolja, teški kašalj, curenje iz nosa, povremena povišena temp. Nisam odmah išla doktoru misleći da je bolje pustit da prođe samo od sebe i bez lijekova. Međutim, kako mi kašalj nikako nije prestajao u petak sam otišla dr. i ona mi dijagnosticira bronhitis i da mi Amoxil. Već u subotu sam dobila proljev, a od jučer osjećam probadanje s lijeve strane grudnog koša, najviše kad se zakašljem, ali lagano i na svaki drugi napor, pa i duboki udisaj. Danas opet odem dr. i ona mi da uputnicu za pulmologiju s dijagnozom pneumonia nonspecificata. Jako me strah za eventualne posljedice za bebu. Zna li netko šta o tome? Sad sam u 5. mjesecu trudnoće. Pišite, izbezumit ću se od straha do sutra kad idem pulmologu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na zalost ne znam nista, ali saljem malo dobrih vibri i podrske, da ti lakse prodje vrijeme do pulmologa.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se bebe tiče, pazi da se uopće ne naprežeš, da ne dođeš do osjećaja da ti fali kisika, ono da ti se vrti, mrači - nemam neka svoja iskustva s jačim upalama pluća, ali to je jedino što mi se čini opasno za bebu. I pazi na temperaturu, da ne prelazi 38 (spuštaj s paracetamolom).
    Nazovi ginekologa, možda ima neke savjete.
    Kod pulmologa se potrudi da te kao trudnicu prime preko reda da ne pokupiš gripu u čekaonici. Možeš uzeti i masku, ali teško je disati kroz nju kad si bolesna (ja sam tako štitila klince od svojih viroza i zaradila jednu "hodajuću" upalu pluća). Ako možeš neka netko ide s tobom pa ti pričekaj izvan čekaone dok te ne pozovu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •