Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Rijeka,Postojna ili Feldbach?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Rijeka,Postojna ili Feldbach?

Drage Mame,
    Da li mi može netko iz iskustva dati savjet gdje bi bilo najugodnije roditi kod nas Rijeka? ili vani Postojna ili Feldbach..o Feldbachu sam čula super priče a o Rijeci i dobre i loše zavisi...
    Na sve to treba na put(ja sam iz Zg.)pa je to čini se jedini nedostatak..mislim trebalo bi imati rezervnu opciju u Zg.ako baš trudovi krenu?
    Hvala...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam rodila u Feldbachu, pa ti mogu reči samo najbolje. za kontakt nazovi dr. miglara u maribor, pa če ti dati sva uputstva.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja se samo javljam kao primjerak koji je sa trudovima (na 3 min.) krenuo iz Zagreba za Rijeku.... stigla... čekala me kada puna vode... i za koji sat ja rodih. Bilo je sve izvrsno i ne mogu se na ništa požaliti. No, koliko čujem, dosta se promjena u međuvremenu zbilo (primalja Barbara više nije na odjelu, u apartman se smije samo tijekom posjeta, a ne cijeli dan kao u "moje vrijeme"... itd.), pa stojim samo iza svog iskustva.

Ne znam što bih preporučila jer nisam probala sve 3 opcije , no po svemu sudeći, kad bi mogla birati i imala dovoljno novaca i vremena, odabrala bih u Feldbach. Nama ta opcija nije dolazila u obzir radi starijeg djeteta (predugo odvajanje), stoga smo zato čekali i krenuli "na znak", a zahvaljujući Barbari Rijeka je bila nesumnjivo najbolji izbor za nas.

U svakom slučaju, želim naglasiti da kad trudovi krenu, ima dovoljno vremena za put takvih relacija. Naravno, uvijek postoje iznimke....

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

važno je jako jel ti ti prvo ili drugo(ili koje?) dijete.
    ako si prvorotka, skoro da možeš biti sigurna da ćeš stići na jedno od ovih odredišta(osim ako vam svi u obitelji rađaju ekspresno brzo).

možeš pogledati i ova iskustva, nije rodilište već kuća za porode u grazu koju vodi jedna babica

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=#666915
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ht=felix+grazu
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...highlight=graz

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Rodila sam u Feldbachu i opet ću (moju priču imaš na portalu)

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Rodila sam u Feldbachu i opet ću
    Jel ti to nama nešto objavljuješ?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ne ne, tek kad sam poslala post sam skužila da bi se moglo shvatiti da sam već trudna
    Nisam, ali "planiramo".
    I mislim da je porod u uvjetima kakve sam imala jedna od najboljih odluka koju smo donijeli.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam drugo dijete rodila u Postojni.. slobodno me pitaj sve što te interesira.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam rodila u Rijeci, htjela sam vodu, ali sam nažalost stigla u rodilište prekasno,potpuno otvorena i direktno na stolčić!Svi su genijalni i doktori i sestre (osim dvije Rambo sestre koje su bile u noćnoj i poprilično su greze). Svi su ili toliko brižni, cijelo vrijeme su mi govorili što se događa, kad su počele komlikacije (pupčana vrpca oko vrata ) sve su izveli tako brzo i profesionalno. MM i ja smo bili oduševljeni. Unatoč komplikacijama porod mi je bio tako dobar da ćemo odmah na drugu bebicu!

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I ja se dvo(tro)umim između te opcije... ima netko iskustva sa VBAC u bilo kojoj od ta tri rodilišta?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam imala VBAC u Rijeci. Nazalost, nemam ti nista dobroga za reci, bolje pitaj nekog drugog :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Ja sam imala VBAC u Rijeci. Nazalost, nemam ti nista dobroga za reci, bolje pitaj nekog drugog :/

X

ja ne bi bila ja da ovo ne potpišem

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

rena7 ispravi me ako griješim, ali čini mi se da ti nisi imala VBAC? Tj. vaginalni porod nakon carskog reza

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

petral, četvrta opcija ti može biti varaždin:

velika šansa za prirodan porod, odlične primalje , imaju stolčić (ali nemaju kadu), i imaju pravi i potpuni 24satni rooming in.

ja sam isto iz zagreba, te sam drugo dijete otišla roditi u varaždin.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo sam htjela predložiti ovo što i Lutonjica.
    Meni se nekako čini da Varaždin sad prednjači pred Rijekom po pitanju otvorenosti prirodnom porodu.
    Mane su:
    - nema kade (ali ima tuša)
    - to je ipak bolnica i možeš naletjeti na "lošu" smjenu (al tu opet može pomoći dobra doula)

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    može detaljnije na pp? kada je to bilo circa?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

rodila sam u Rijeci, nemam više povjerenja u njih, mislim da su se pokvarili,
    Barbare nema mislim da je bila previše "prirodna" za njihovu praksu,
    osobno mislim da se reklamiraju kao "prirodno rodilište", a na kraju bude samo po njihovom, ako žena nije borac da se bori za svoje...
    puno je njih zadovoljno Rijekom,
    puno njih nije... ja ne želim drugo dijete dok ishod poroda ovisi o nečijem raspoloženju ili o utakmici... mislim da su sva rodlišta jednako JADNA,
    i da ovisi o sreći, a ja je nisam imala iako sam išla bez mrve straha na porod, sad imam 100 strahova, a uopće nije trebalo biti tako...

jedini + im je app

oprosti na mojoj beznadnoj vibraciji, Postojna mislim da je odlična tko može do tamo..

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam u RI jedva stigla(da,to mi je bio cilj ,jer je druga opcija bila PU),pa su mi rekli da nema vremena za spremit stolčić :?
    Ipak su poštivali moju želju da izbjegnem epi.
    Da sam bila u mogućnosti birati izabrala bi doma,pa Graz,Felbach,pa kod nas.Ako već ideš u naše rodilište možda Varaždin isto možeš uzet u obzir.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    rena7 ispravi me ako griješim, ali čini mi se da ti nisi imala VBAC? Tj. vaginalni porod nakon carskog reza
    Ne griješiš, u pravu si. Htjela sam potvrditi drugi dio iridanine rečenice. Sa carskim, bez njega, prije ili poslije.... da ne zvučim kao papiga, ukratko, Ri- grozno iskustvo!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    petral, četvrta opcija ti može biti varaždin:

velika šansa za prirodan porod, odlične primalje , imaju stolčić (ali nemaju kadu), i imaju pravi i potpuni 24satni rooming in.

ja sam isto iz zagreba, te sam drugo dijete otišla roditi u varaždin.
    tc tc, citajte datum prvog posta prije odgovora

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Imam pitanje, sestrična mi se zanima za POstojnu. Pošto je financijski faktor tu bitan zanima ju cijena poroda sa ona redovna tri dana.
    Hvala.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja imam slo osiguranje pa je bilo besplatno ali dobila sam informativno račun - oko 1500e. Porod skroz normalan, ostala sam 3 dana, nisam imala apartman.

Neke cijene imaš na njihovoj stranici http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=24

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    Imam pitanje, sestrična mi se zanima za POstojnu. Pošto je financijski faktor tu bitan zanima ju cijena poroda sa ona redovna tri dana.
    Hvala.
    nešto malo više od 1200 eura je bilo kad sam ja rodila

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja mogu reći samo pohvale za Riječko rodilište, rodila sam pred 2 i pol mjeseca, prirodnim putem. Uletila sam s trudovima u rodilište u 4 ujutro, a rodila u 10h-tako da sam prošla iz jedne smjene u drugu...svi su bili jako ljubazni i poštovali moje želje. A i na ojelu babinjača je sve bilo super Prvorotka sam i svakako bih se opet odlučila za Rijeku. Ma i nije tako ako bitno gdje ćete roditi,..Mislim da je sve stvar osobnog stava, kako se vi postavite na način da će vaš porod biti predivno iskustvo i biti će tako ma gdje rodile, ako se postavite tako da unaprijed očekujete da će se sve točno odvijati baš onako kako ste zamislile-a uglavnom neće, tada ćete i vi to doživljavati kao neko loše iskustvo. Ja sam bla otvorerna za sve opcije, nisam si htjela zamišljati kako će točno izgledati porod - željela sam roditi prirodnim putem, ali baravno da su se stvari kojim slučajem zakomplicirale prihvatila bih savjete dokotora - bitno da smo beba i ja na kraju živi i zdravi. Rodila sam prirodnim putem, bez epiduralne, i to je bilo prekrasno iskustvo. Muž je prisustvovao porodu. Babica je bila fantastčna, ...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i sorry zbog grešaka, maleni traži ciku pa nisam stigla pročitati a slučajno stisla za postanje hehe

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moja iskustva iz rijeckog rodilista su stavrno super!mada sam pri prvom porodu bila relativno neupocena i nisam imala nikakvih zahtjeva imala sam tretman koji samo pozeljet mogu i predivan porod uz dodatak dripa medutim prije davanja dobila sam objasnjenje i razloge za drip.kod drugog poroda imala sam neke zelje i nisam se morala rukama i nogama boriti za njih vec su me pitali sta i kako zelim s obzirom na cijelu situaciju dakle zdravo dijete i nikakve komplikacije na porodu sve su mi ostvarili.jos jedna vazna napomena toga nas je dana rodilo oko dvadesetak,a da ne pricam o zenama koje su cekale u predradaoni dakle i uz tako veliku guzvu stigne se biti ljubezan prema rodilji samo je pitanje koliko je kome do toga stalo??!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •