mislim da stvari treba postaviti realno, a onda se odlučiti, posebice u ove zimske dane kada baš i nema svježeg voća i povrća:
1. staklenke iz dućana: curke pogledajte rok trajanja (obično je 2 godine!?) - pitam se ja koja to hrana može trajati 2 godine a da se ne pokvari; meni se čini da u to stavljaju nešto od onih E-ova i ostalih slova abecede kaj više zvuči na nekaj za farbanje zidova nego što bi ljudi trebali jesti;
2. imam tu sreću da mi sveki ima vrt, pa kad je sezona imamo svježe voće i povrće iz njenog vrta (nešpricano, totalno bio) - rok trajanja tom voću je 3-4 dana, nakon toga počne polagano truliti. To uopće nisam znala jer sam stalno kupovala voće sa placa i bez problema bi trajalo po 2 tjedna i više dok nebi počelo truliti (evo i sad imam jabuke sa placa, gledam ih - izgledaju kao da su jučer kupljene, a kupljene prije 10 dana; banane kupljene na tom istom placu isti dan su već trule, ostala još jedna, moram je pojesti da mi totalno ne strune). Pa vas ja sad pitam kaj da čovjek napravi? Sa čime pak to špricaju da stoji na sobnoj temperaturi već 10 dana kao da se ništa nije dogodilo?
E da, ako kupite jabuke u dućanu pokušajte zagrebati koru noktom, doći ćete do nevjerojatnih zaključaka :shock: , naime na njima postoji nekakav čudan sloj koji ostaje na noktu, kaj je pak to?!