Emira, mislim da neće zbog uskličnika u nazivu albuma. Probaj ih izbrisati kod sebe pa onda ponovo linkaj. I slike su super!! (Ja sam išla "pješke" pogledati)
Umorna sam ko pas pa nemrem niš pisati ali svima šaljem ogromnu pusu!![]()
Emira, mislim da neće zbog uskličnika u nazivu albuma. Probaj ih izbrisati kod sebe pa onda ponovo linkaj. I slike su super!! (Ja sam išla "pješke" pogledati)
Umorna sam ko pas pa nemrem niš pisati ali svima šaljem ogromnu pusu!![]()
Evo i nas malo!
Najprije, tek sam sad skužila da sam nas zaboravila staviti na popis svih popisa:
cicoljupci:
1. Domi - Buby
2. Enea - Buffy
3. Kaleb - Luna
4. Mia - mina
5. Naja - Sanela-Naja
6. Kreso - summer
7. Nora - Kajo
8. Tin - Irchi
9. Anja- anjica
10. Liam - Anita-AZ
11. Helena - india
12. Patrik - Tiwi
13. Iki - Lea
14. jelena - zrinka
15. Soren - Fae
16. Ana - Fidji
17. Frida - Barbi
18. Sanja - Flora
Mi smo proveli par dana u Beču i bilo nam je s-a-v-r-š-e-n-o. Florić je obavila pregled i cijepljenje, ima 21 mjesec, 81 cm i 10,2 kg, pa pretpostavljam da je među sitnijima, ako ne i najsitnija na topicu. Luna, trebale bismo fotografirati Kaleba i Floru zajedno, mislim da bi joj on mogao jesti s glave.![]()
Uglavnom, puno smo se družili s dragim nam ljudima svih dobi i formata, puno smo se igrali po parkovima i igraonicama, bili smo u dječjem muzeju (tamo bi obje mogle i prespavati kad bi bilo dozvoljeno), obavili odličan shopping i napunili baterije. 8)
Velika pusa svima!![]()
Pardonček, obrnula sam Florino i moje ime, treba biti ovako:
cicoljupci:
1. Domi - Buby
2. Enea - Buffy
3. Kaleb - Luna
4. Mia - mina
5. Naja - Sanela-Naja
6. Kreso - summer
7. Nora - Kajo
8. Tin - Irchi
9. Anja- anjica
10. Liam - Anita-AZ
11. Helena - india
12. Patrik - Tiwi
13. Iki - Lea
14. jelena - zrinka
15. Soren - Fae
16. Ana - Fidji
17. Frida - Barbi
18. Flora - Sanja
![]()
Tiwi![]()
Nurica
Bok ljudi!
U niskom startu smo za kupovinu pločica i sanitarija ali mooooram prijaviti pregenijalan događaj od jučer!!
Skinem ja Patriku pelenu i naravno on mi "zbriše" - to nam je fora, pa se malo istrči gologuz. I ja velim da se idemo obući jer moramo van, tata ga lovi a on viče "ne ne, pipioooo, pipioooo" - ja gledam, nije se još popiškio iako zna napraviti lokvicu kad je tako gol i uzmem ga i velim da čeka samo malo, ne bumo po podu. I skoro ga stavim na pelenu, kad mi sine!! Pa bolje ga je na wc! I velim čekaj idemo na wc!! Sav sretan, ja jurim na wc a on se smije. Stavim ga da stane na dasku okrenut kao pravi muškić (jer gleda kak tata piški pa bi i on). Trenutak je tako stajao, gledao prema dolje i baš se skoncentrirao i popiškioooooo seeeee!!!!:D :D
Kasnije popodne sam ga opet prilikom prematanja pitala jel hoće, pa smo opet piškili. A jutros se probudio i veli "mama mama opet!!" Ja velim pospano, kaj opet, a on veli "Pipiooo - tamo!!"
I tak sad piškimo u wc 8)
Puse svima!!
Nešto je u zraku što se tiče pelena i odvikavanja od njih...
Slično kao i Patrik, Nura je ujutro piškila na tutu, sama ju je prosula u školjku (to joj je najveći gušt) i pokušala sam i pustiti vodu(no naravno nije joj uspjelo), obukla sam joj gaće i cijelo vrijeme je u njima i to joj je cool pa bi se stalno skidala i piškila na tutu 8) . Maloprije se je tjekom jednog druženja sa tutom i pokakala, ah te sreće i čuda kad je vidjela svoje go...ce u tuti
![]()
puse
nura je slatkica. tak i domi kuha i ful si je važan
sve više je ponosan na sebe - piškinje dobro kontrolira, nisam probala staviti ga na dasku; on piški u kadu kada mu perem guzu poslije kakanja (za sve ima ritual, nakon toga ide cicanje u ručniku)
no, da se vratim piškinju - onda obavezno piški, konta da sam može regulirati; pred neki dan se sam primio za pišonju - tak kak veliki rade, bio je skroz smješan, a tatek ponosan
jedem i pišem, sorry, malo sam nepovezana
za razliku od inače (moji bip-bip postovi)
di ste pupoljčići??
izmamilo vas ovo proljetno sunce van? I mi uživamo u duuuugim šetnjama, moja kćer i ja, tata nam je na putu, bez auta smo trenutno, tako da smo ograničene na kolica i noge i moram priznati da nam je baš lijepo... Propješačimo kilometre koje bi inače obavili zum zum sa autom.
Nura me svaki dan sve više iznenađuje svojim zaključcima, sitnim nepodopštinama i smislom za humor.
Zna prepoznati sve okuse: slatko, slano, kiselo, ljuto (zagrizla je dedi malo feferona neki dan).
Razumije pojmove toplo i hladno, pa tako kad peremo guzu ona viče: "mama još vruće, mama hladno"...
U fazi je zavlačenja po kuhinjskim elementima, ormarima i strašno ju zabavlja zatvoriti za sobom sobna vrata u namjeri da mi pobjegne, ali ju malo uhvati panika kada skuži da ih ne može otvoriti.
I definitivno današnja provala dana: Ležim ja na sofi i ona se uvali do mene, šaltam ja po programima kad ono neka brazilska serija... i ona veli meni: "Stani mama. To Nuja gleda! Nuja gleda "Jatkaje"! (Ratkaje)". Ja umrla od smjeha... Skužilo dijete da je neka sapunjara u pitanju, još veće čudo što ja to ne gledam ali valjda vidi kod bake i dede.![]()
Eto... toliko od nas
svima
samo da se nabrzinu izjadam, spavanje nam je KOOOOOMA
po dva sata se igra ponoci, hoce da joj upalimo glazbu da plese, trazi loptu.... i onda zaspe u 6h, a u pol 7 nam je budjenje za vrtic i nece... i tako vec par dana, a ja neispavana....
Samo kratko.
Prošla noć nam je bila relativno mirna. Ona prijeod 3 ujutro je povraćao (strašno, to nam je prvi put i koma mi je) svakih sat vremena.
Jadan. Cijeli dan tempica od 37,6 na više. Noćas je isto kurio (moja slobodna procjena oko 38 - Patrik bojkotira toplomjere).
I sad ima tempicu.
A nas dva tak jadni izmučeni smo se jučer vozili u ZG po pločice i išli majstorima (jer su nam skoro pločice za kupaonu naljepili na kuhinjski zid). Patrik je tak slatki, onak sav rumen je daval pet i vikao busilicaaaa busilicaaa. A odusevio se i viličarem. Pa smo ga morali na parkingu skladišta gledati kako premješta palete.
Sad je onak toplički, srećom hoće piti (jesti ni u ludilu) i cicati. Ali igra se i evo sad gleda munjevitog jurića. Idem k njemu. Puseeee
Tiwi i Anjica, žao mi je što se tako mučite, nadam se da će biti bolje.
![]()
Florić je u nekoj totalno razigrano-brbljavoj fazi, danas sam slagala hrpe njihovih igračaka u nove kutije koje smo kupili prošli vikend, pa se ženska, čim je vidjela lonce i tavice (koji su dosta dugo bili spremljeni u drugoj sobi), odmah primila kuhanja plastičnog povrća.![]()
Pusa svima!![]()
puse svima da budete zdravi
tiwi, dobro da ih nisu već nakeljili![]()
domi je neki dan imenovao igračku, zeku: imamo medu, ja velim da se zove tiwi. on digne zeku i kaže tiwi. ponovim da je medo tiwi, ali da možemo dati zeki neko ime - a on ko iz topa "mucko!"
lucka je bolje. raste ko gljiva. imala je očito skok. totalno me iznenadi moja mala bistra glavica
hej, evo nas nazad
u zagrebu nam je bilo odlicno (mami je svaki put)
marino sarmer obavezno vrti oko prsta i moju mamu i seku 8) samo sto onda ja imam problema kad dodemo kuci jer mu one sve tamo dozvoljavaju
obavila sam shopping, to mi tu strasno fali, jer kad idemo u zadar md se bas to i nece
cak sam vozila i auto nakon dugooo vremena
sanja, mislim da smo mi najmanji, makar se nismo dugooo mjerili ni vagali, al smo ispod 10 kg, a robica nam je br. 80 (tak da smo i tu nizi)
imamo par novih rijeci ko je sok, ke je keks, zna reci i bljak nekak jezik gura van i vice blj
tuta...ne dolazi u obzir, sjedi na njoj kad je obucen, al cim ga skinem nece ni blizu
evo i nesto slikica klikajte next
toliko od mene za sada
puse svima
Bok ljudi![]()
Smajli kaže da smo se recimo izvukli!! Nema više tempicu, bar ne nebeski visoku. Još malo cendra, stalno moramo gledati Munjevitog Jurića i puno ga moram nosati ili bar držati. Veli da ga buba guza, trbuh i tak. Bira si sam pelene (po bojii uglavnom su žute i zelene). Ne da mi se ić doktoru s njim jer me frka da ne skupi jo nekaj u čekaoni.
Gornje trojke su onak na "bi nebi", lijevu vidim ali se još ne osjeti oštro pod prstom, desna je manja. Toga već dugo boli i zbog toga je isto luuuud.
Dia ja ne obraćam pozornost previše na veličinu klinaca. Baš zato jer to uopće ne može biti pokazatelj koliko je dijete staro (i inače mi je to bez veze, ono, kaj sam bolja ak imam malog diva ili kaj). Uostalom, Patrik je bil ispočetka dosta velik, rodio se krupan, s 4 kg ali ja sam znala da ne bu tak uvijek jer nema na koga.
Evo sad, npr u igraonici (one u Konzumima) dolaze neki djed i baka i vode malenog isto na igranje. I veli deda klincu "Vidi mali dečkić, hoćeš mu pomoći, hajde se igrajte malo...bla bla, mali dečkić.. " . A Patrik gleda i vesel se smješka. Voli se igrati s klincima. Kad na kraju, Patrik se pentra, juri, priča, i ode se igrat s većim curicama. Djedu niš jasno jer m je unuk za glavu viši ali i sav krupniji od mojeg mikića. I pita me deda koliko je star i skuži da je Patrik stariji par mjeseci.
Dakle, zaključivanje o starosti po veličini i o spolu po bojama odjeće ili nježnim crtama lica mi je bez veze.
buby super za medu - kod tvog malca valjda virjedi o na "svi smo mi tiwi"Nego, jesu ali riješeno je. nakeljili su 5 komada, pa kad sam došla, šiznula i rekla da je krivo, pitaju pa kaj sad, kaj bumo skidali, a ja naravno velim da skinu. I jesu.
Joooj - uskoro će roćkasiii :D Mi bumo radili tulumić, vjerojatno krajem mjeseca da ne ulete mali ljudi u neki međuprostor slaganja neke kuhinjke isl. ALi bit će tulum ziher i jako mu se veselimo!!
Kaj je i vama ova godina proletjela ko i meni?!¨Vušššššš odeee.
Odoh sad i ja. Do tipkanja!
Ma neće tak brzo rođkasi.
Hej, ljubljene...
čitam redovno ali ne stignem pisati...u fazi sam preseljenja na novi posao -osamostaljivanje- pa onda , budući da radim još uvijek u staroj firmi , poslije 4 radim za sebe...doma dolazim u 7 i osjećam grižnju savjesti..ludim...i onda kada Naja zaspe , ja sjednem pa crtam...ali, neće ni to dugo..slijedeći mjesec sam na pola radnog vremena ..biće lakše jer ćemo moći raditi u normalno vrijeme..da ne kažem da i vikende crnčim /o/..sve za bolje sutra..još ništa nemam potpisano, ali neke stvari se vrte...
prijavak godine : prije neko veče moje ljubljeno dijete je spavalo U KOMADU U SVOM KREVETIĆU od 21i30 do 5 i 30 kada sam je ja prenijela kod nas da malo doji - i da vidim da li je živabaš to veče je bilo na TV-u o onoj bebi koja je umrla od gripe - ja sam stvarno mislila da se Naji nešto dogodilo...a ona , prasica , spava
nakon dojenja je nastavila spavati do 8 - tu sam stvarno mislila da je bolesna pa ju je mm probudio jer sam rekla da joj opipa čelo - garan ima fibru..a kako on to radi sasvim suptilno -ženska sa konačno probudila 8)
naravno, to je bilo čudo za jedan dan..ali sam se naspavala .
Inače, mislim da je super / baš čudno da jedna majka to misli o svom čedu/..bira šta želi obući i nema šanse da ne bude po njenom..prijavljujem i povratak tute /opet hoće kakati na tutu/ , a danas sam joj bila skinula i pelenu- nakon tri zapišavanja sam je vratila..nemam živaca .jedino što je pozitivno da je svaki put prijavila - smeta joj mokro..smeta joj i kada na odjeći ima makar i malu flekicu- sve je bljak pa se presvlačimo svako malo..priča i brblja stalno - ali i dalje nerazumljivo tj. razumijemo se mi , ali ne na hrvatskom..
eto, toliko od mene -žene iz rudnika..
puse bubanima, ostalima ciao...
Emira, ponovno sam pogledala Nurine slike i upravo skužih da ti ih nisam prokomentirala - dakle, ne moram ni reći da mi je prekrasna.![]()
Tiwi, slažem se s tobom, to zaključivanje o dobi po veličini, licu ili o spolu prema bojama odjeće je bez veze, ali meni je baš simpa kako je Florić skroz mala. Ne znam, valjda zato što je Fiona bila puno krupnija, ta različitost mi je skroz super.
O ročkasima imam podijeljeno mišljenje. S jedne strane ih jedva čekam, a s druge ne mogu vjerovati da su naše bebe već tako velike.
Dia, sličke su odlične, a malac divan!![]()
Sanela-Naja, čestitam na prospavanoj noći i držim fige za uspješno osamostaljenje. Je l' indiskretno pitati što si po zanimanju, tj. čime se baviš? Sorry ako si napisala, pa sam previdjela, topic je fakat dugačak.![]()
Mi smo ok i kucam u drvo da se to ne pokvari. Florić jako voli pričati i važan joj je razgovor - dakle, kad kaže nešto na svom kinesko-vijetnamskom, moram se potruditi skužiti što je htjela reći i ponoviti to i sve dok ne uspijem, ona nije zadovoljna. Ima nevjerojatno puno energije i gotovo uopće ne hoda - samo trči! Kad bolje razmislim, i ja sam bila takva kao dijete, uvijek brza i nestrpljiva, a jedna od stvari koje se sjećam da su mi govorili bila je "uspori malo, prestani trčati, ajde normalno hodaj". Već se vidim kako ću i ja Flori ponavljati slične rečenice.![]()
Velika pusa svima!![]()
samo kratko![]()
moje malo veliko dijete je danas krenulo na klizanje sa vrtićem (jedva čekam da čujem kako je bilo)
domi je isto htio ići![]()
Držim fige! :D I Fiona već neko vrijeme ide u školu klizanja, klizanje joj je postalo highlight cijelog vikenda.buby prvotno napisa
![]()
Sanja, po zanimanju i životnom uvjerenju sam arhitetkica...
Emira , Dia ..pogledala sam slikice...odoh crnčiti..
![]()
Opet smo doma. Dijagnoze neću spominjati, ali već se skroz kul držim kao da i nije ništa. A taman sam htjela otići na bolovanje za sebe i riješiti te probleme s kičmom.
Rođkasi...AAAAh! To je tako brzo prošlo. Onako, baš se zamislim pa kud već dvije godine. Kad je to prohujalo? I jedva čekam neko druženje, a po avatarima mi se čini da neku dječicu neću niti prepoznati. Inače mraku mi svi novi avatari.
Tražim novi posao, ali sad za ozbiljno. Spremna sam raditi i za pola sadašnje plaće. Imam prevelike potencijale da trunem tamo gdje me ne cijene dovoljno. A faks? Pa i to bih vrlo rado riješila. Uh, pustih li planova.
Svima, a posebno trudnicama kojima se bliže termini.
Jedina mi je svijetla točka u svim ovim boleštinama što nas snađoše to što sam domeka s Tincem i vidim i čujem svaku novinu kod njega. Priča puno i to su već zbilja prave razumljive riječi, polako i u nizu. Najviše voli one nateže i najduže. I tako je predivno sladak kad izgovara meko š i ž.
Pelenu imamo samo po noći i tete u vrtiću i doktorica i svi su tako ponosni na njega kako je brzo ostavio dnevnu. I mama i tata još više. I nije mi žao svake sekunde truda oko tute i kvazibezpelenaštva. Rijetko se popiški u gaćice, dva puta u vrtiću i to u istom danu (tete se valjda malo previše opustile), a doma možda 5 puta ukupno.
Toliko. Laku noć!
Tiwi i ovdje čestitke za rođkas i za malog visokog dečkića!![]()
Dražesnice hvala vam na komplimentima![]()
N. je u nekoj totalno hiperaktivnoj fazi. Ranije ju je bar FiFi mogla smiriti na 10 min a sada ni to. Inače nas dvije smo već duže vremena same jer je MM na dužem putu. Ne znam je li to protest zbog nedostajanja tatice, da li sam joj ja već dosadila ili što, ali točno vidim da mi stalno daje kontru. Milijun puta sam joj npr. lijepo objasnila da se stvari ne smiju prosipati po podu, tipa hrane, soka, vode, krema i sl. Taman kad sam mislila da je gospodična to apsolvirala ona brže bolje gleda gdje će dograbiti nešto što bi mogla istisnuti, prosuti ili proliti.
Više nemam tako visokih polica na koje bi mogla maknuti sve van njenog dohvata a i ne vidim svrhu u tome.
Omiljeno joj je mjesto za igru blagavaonski stol. Ja se okrenem a ona već sjedi na stolu... i sve je pobacala po podu... sva sreća laptop sam na vrijeme maknula![]()
O drugim nepodopštinama neću ni govoriti. Olovke su nam skriveno blago, ali kad se dočepa neke brže bolje me pogleda i brzinom munje dotrči do najbržeg zida da ga pošara.
Eto... malo sam se izjadala... ne znam da li su vaša djeca takva ali ja definitivno vidim da se nešto događa s mojim djetetom. Nadam se da je samo faza.Jer iako sam nekad na rubu ž. sloma tako često se počnem smijati sama u sebi nekim njenim nepodopštinama i provalama.
Mislim ona je totalni šećer, brbljavica, umiljato janje...ali uglavnom kad smo nas dvije solo (a to je veći dio vremena) ona promjeni ploču...
Eto odosmo sada van puhati balone od sapunice
Puse svima
Umjesto Fifi ubaci Pink Panther, dodaj cendranje za svaki drek, bacanje po podu pri prelasku ceste, užaaaaaaaaaasne probleme s uspavljivanjem i spavanjem, beskonačno nacicavanje - i dobila si Kaleba. Ne znam koji smajlić bih stavila.emira prvotno napisa
Samo da vas malo utješim da je i moje preeasy dijete postalo totani cendrator i priljepak, a nekako se sijećam da mi je i sa Irmom oko 2 . godine bilo najteže... ono veliki su ali su u stvari bebe....
A da spomenem da sam totalno pretravljena od mogučnosti da M. ima hripavac, kašlje već 3 tjedna i to tako grčevito da joj oči ispadnu. Bili smo već dva puta kod dr. no ona samo drvi po tome kako ima žilavu sluz koja joj se slijeva, no kaj ja sve nisam napravila sa tom žilavom sluzi, kod svakog drugog već bi nestala odavno. Uglavnom, noći su nam kašljačke i cicalačke.... a taman sam htjela početi sa noćnim odvikavanjem, ali sad čekam da bude sva svoja.
Inaće priča SVE!? Ja ju sve razumijem dok netko tko nije puno sa njo treba cca 30 minutica da ju skuži. Jako je komunikativna i voli veliku škvadru. Kuži zeku i ponekad sama počne zezanciju... ma slatka je![]()
Ja se pomalo ufuravam u rođendane jer Irmek u nedelju slavi 4. :shock: već.
Puno vas čitam no malo pišem
ne brini dragai mi smo takvi
uz proteste tipa lupanja glavom i pod ili zid
trenutno ga zabavlja bojanje bojanke (citaj saranje) i prosipavanje bojica po kuci 100x dnevno (trebam mu kupiti mikado)
otkriveni crtic je barbapapa na youtube (ak ocete samo to utipkajte i ima ih puno, samo sto nisu na hrv.) prvo je listao moje slikovnice, a sad stalno vice BABAPAPA i pokazuje na kompjuter
samo sto njegovo gledanje traje 2 min. al nema sanse da ugasim, jer se onda ljuti, glavno da on cuje da to radi
inace danas sam stavila na papir sve rijeci koje govori ima ih 50-tak :shock: bas sam se zacudila, samo sto nisu recenice
bas neki lik veli jucer, ah tak mali () a tak prica (mislim ja sam ga nesto pitala a on kaze da) a ja kazem da nije on tak mali i da mu se blizi 2. rodendan, da 2. RODENDAN, zene...bas je brzo proslo
nocas sam sanjala da je M. dobio brata i da je porod bio super kratak i bez boli i bez epi. haha i da sam odmah nakon jurcala uokolo i da su dosli svi moji....a sve se to odvijalo u mojoj osnovnoj skoli :?
vjerojatno me pere ova ovulacija, moramo se pripaziti
joj, ja sam jos u fazi da nema sanse za drugo dijete, ne znam, nekako me uzasno strah trudnoce nakon svega onoga, a i sad kad je on tak "veliki" nekak mi se nece sve ono nazad, ne znam, mozda me pusti za neko vrijeme
pusa
a mene pere da bi još jedno, al me isto strah kad se sjetim trudnoće sva protrnem... već sam uvelike razmišljala da posjetim nekog psihoterapeuta da me riješi trauma i fobija koje su proizašle iz prethodne trudnoćeDia prvotno napisa
luna ja sam samo navela par primjera Nurinih, da nazovem, nepodopština... vjeeeruj da ih ne bi mogla sve nabrojati. I da baš si me posjetila, moram N. probat pustit Pink Pantera jer je Fifi zamjenila Jagodica Bobica i već ću ... zbog nje. Neki dan je u dućanu vidjela posteljinu sa JB i toliko se derala i bacala da sam joj morala kupiti (moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh..... )
evo samo još jedan sočan primjer, neki dan si je dogurala stolac preko cijelog DB, popela se i sa poličara skinula dvije knjige i poderala par listova i obadvjema korice. I to meni jedne od najdražih. Pitate se šta sam ja za to vrijeme radila? Stavljala veš u mašinu što nije moglo trajat duže od par min. Da ne velim da si stan ne možemo nikako srediti do kraja jer su nam sve knjige/slike i ostale "umjetnine" podignuti van dohvata djece.
![]()
mara vibrice da Mirtić brzo ozdravi.Inače vladaju ti neki višetjedni kašljevi.... moji nećaci kašlju već mjesecima
Eh.... zar ovdje ima neko djetešce koje sluša što mama/tata govori?
Liam kad nešto odluči, to mora biti tako. Stvarno se neugodno dere, baca... a najviše ga ljuti neshvaćenost. Ponekad se tako dere jer je htio uzeti nešto u sobi iz koje ga vodim i dere se dok se tamo ne vrati, uzme to i dođe meni natrag. Tad se osjećam stvarno blesavo.
Penje se na nizak stolić sa kojega može do police sa dvd-om i tv-om na zidu po kojem čeprka.. nikako ga od tamo ne mogu maknuti. I nema šanse da posluša kad mu kažem da siđe. Jedina rješenja s djecom su preventiva i odmicanje pažnje na nešto drugo zanimljivo, ali da bi poslušao tako nešto... no way.
Što se drugog djeteta tiče.... sjećam se i sebe kad sam imala samo Omi... pa povlačim paralelu - ponekad mi se čini da kao da nam je ugrađeno u mentalni sklop da moramo imati više od jednog djeteta. Ja nisam htjela drugo dijete popriličan broj godina i još uvijek se sjećam forsiranja i ispitivanja od doslovce svake budale na cesti koja me i ovlaš pozna - a kad će drugo? Užasno me to živcira.. nametanje tako životno važnih odluka kao da se podrazumijevaju.
Stoga, ne dajte se pod taj utjecaj. Prvo mora doći želja, a onda će doći dijete. Ovo sve ostalo je nabacivanje krivnje što ne proizvodimo dovoljno i to me jako, ali jaaako smeta. Jer tim istima koji to nabacuju nije bitno DIJETE.... niti odgoj... bitno je da ih se ima.
Nedavno sam se iznenadila kad sam čula od relativno mladih ljudi nešto po čemu bi se moglo skužiti da djecu rade da im pomognu u životu kasnije. To smatram 100000 puta sebičnije nego reći: "Želim živjeti svoj život i neću imati djecu." Ili ću imati jedno.
Inače.. noći su nam koma. Stalno mi u glavi titra pitanje: "Dojenje ili karijera?" Jer ja doslovce NIŠTA ne mogu nakon onakvih noći. Koncentracija 0. Ali izbor nemam. Ne znam kako prekinuti dojenje bez stresa. Kupit ćemo krevetić, pa postupno, ali ne nadam se previše.
Također. Za vrijeme pms-a kad kod mene kola ogromna količina estrogena, imam puuuno manje mlijeka, tako da me Li navlači cijelu noć. Tako da sam dvostruko premorena....
Danas sam se natjerala ujutro na fitness. Odradila sam 1, 15h priličnog tempa uz trenera i raspoloženje mi se promjenilo za 180stupnjeva :D .... sve mi je postalo smiješno, simpatično.. smijala bi se... volim endorfine.![]()
U petak planiram saunu..... povest ću i MM-a. Baš se veselim tome.
U fazi sam kad mi se radi na sebi.... i fizički, a i na sve druge načine. Volim pročišćenja i silno mi trebaju.
Ovih dana mi je jako teško biti puno s djecom. Uživam u samoći. Najsretnija sam kad sam sama doma. To su eto, pms dani. Proći će i oni.![]()
Puno vassve...
Ah, lakše mi je nismo jedini. Već sam mislila da ćemo morat do psihijatra, psihologa ili sl. Navikla sam na cendranje, bacanje stvari iz protesta i sl,. ali problemi sa spavanjem, e to me dotuklo ...
Mi zaspimo bez problema navečer u 21 - 21:30, ali se gđica obavezno budi u periodu 23:30 - 00:30 i neće više spavati u krevetiću, nego sa mnom u krevetu i onda se navlačimo oko spavanja do cca. 01:00. Ja moram ustat u 05:30 i u 90% slučajeva još se moram otuširati i onda sam luda oko ponoći i gubim strpljenje .... a sve je to počelo prošli ponedjeljak.
Bez obzira na ovo nespavanje po danu je super dijete, sve radimo zajedno i baš nam je fora. Na riječniku smo još dosta slabi, ali se uglavnom razumijemo. Emilija ima tak čudnu kakicu, nema kod nje onoga da kakicu možeš istresti iz pelene, sve je pastozno. Mama je vesela dok stavi platnenu i zaboravi papirić .... Sad joj izbacujem jednu po jednu sumnjivu namirnicu iz prehrane, da vidim možemo li normalizirat stanje ili je jednostavno takav organizam.
Od igračaka trenutno je najdraža pilates lopta koju gura po dnevnom i obožava da skakuće na njoj, naravno da je mi pridržavamo.
Joooj, vidjela sam obavijest o rasprodaji i opet ne mogu doći u ZG. Emiliji je rođendan i moram pripremati za tulum. Ah, idući put ...
Puse svima i ... što manje boleština (iš, iš)
Vidim da su nam klinci svi u nekoj sličnoj fazi.
Luka je baš nekak cendravi i njonjasti. Te se dvadeset minuta neće obuć i dere se da skinem jaknu onda kad nekam dođemo dvadeset minuta ju neda skinuti. Te bi baš sad išao van, a onda kad trebamo izaći onda ne bi. Uglavnom zeza na veliko.
U zadnje vrijeme ne spava baš dobro, budi se rano, a ne mogu otkriti koji bi bio razlog i kaj sad odjednom. Nadam se da je stvarno faza i da će uskoro proći.
Šogi samo što nije rodila i jedva čekamo malu bebu opet. I ja dobijem želju i priznajem da je sve jača.
Za sad toliko, moram raditi.
Pozdrav svima, pusa bebačima!
he he, to mi je poznato i traje vec 4 mj.Mi zaspimo bez problema navečer u 21 - 21:30, ali se gđica obavezno budi u periodu 23:30 - 00:30 i neće više spavati u krevetiću, nego sa mnom u krevetu![]()
a do onda je spavao sam bez problema, kad bi se i probudio ja bi ga malo nosila i opet u krevetic, sad nema sanse i jos k tome nece da ga tata digne, dere se dok mene ne vidi
Bok ljudi
Jutro je pa imam malo slobodnih sekundi ... naime, moj cendravac upravo gleda Carse, već mi munjeviti izlazi na uši. Prvo je bio Traktor Tom, onda Riba Nemo, a sad Auuutiiiii. Po cijele dane bi mogao gledati. A sad kad je imao temperaturu i bio sav jadan onda sam mu znala i pustiti češće, inače imam foru kak je crtić samo ujutro.
Gnjavator je koliko i većina drugih klinaca, isprobava granice, igra se svakako, pa i opasno, sluša, u smislu da obožava slušat kaj pričamo ali ne ferma baš kad ga opominjemo .. i tak. Uglavnom je sladak. I fora. I pravi dečkić.
Danas je kooonačno malo bolje, šmrkljići se smiruju, kašalj isto, a i počeo je jučer jesti. Veseli me to, jer je bio totalni priljepak i baš tužan. A idući tjedan se selimo :D pa bolje da je zdrav.
Ja sam ogromna, kad stignemo, bum rekla MMu da okine koju fotku s malim da vam pokažem škembeštinu. Kit ubojica![]()
Treće dijete smo spomenuli u kontekstu da se ne vidim u skoroj budućnosti ponovno trudna i ne vidimo se s trećim klincem. Zasad. No kak veli Anita, ak se pojavi želja - došla bu i klinka
Za kraj, super sonično mi je kaj se selim u ovo trudno vrijeme, baš onak kad te ulovi želja za preokretanjem namještaja, premještanjem stvari (pravo gnježđenje) - taman tada bum ja to sve morala odraditi. Juhuhuuuu. Jedva čekam.
Odoh sad dečkima, pa idemo malo u kupovinu .. do tipkanja i puse svima!
Jutreko!
Tiwi :shock: kaj već selidba?? Svaka čast, brzo ste vi to!!!![]()
Čitam vaše postove o nespavanju i zahvaljujem Bogu što mi bar s tim nemamo problema (kuc, kuc). Jest da Nura zaspe između 22-23 ali spava u komadu, do 10! Evo još uvijek spava...Imamo jedno spavanje popodne koje je dosta kasno oko 16-17 h i koje neću/ne želim izbacivati jer smatram da joj dobro dođe (a vjerujte i meni
), ali joj zato upravo to spavanje pomakne ono večernje. Al' ajde pomirila sam se da je tako i da nemamo ono dječje lijeganje u 20.00 poslije crtića.
Pokušavala sam joj, doduše, izbaciti popodnevno spavanje da pomaknem noćno unaprijed, ali pogađate što se desilo? Ženska bi izdržala jeeeedva do 20 h, zaspala, probudila se u 22 h i onda bi počeo tulum!
Idem sada! Upravo mi je curka doteturala iz sobe, onako još polužmireći, u pidžamici, raščupanai bosa... i govori "Evo mene!" . To mi je najslađi događaj dana!!!![]()
![]()
![]()
puse[/b]
samo da prijavim da imamo napokon novi zub i to gornju desnu trojkicu :D vec sam se zabrinula jer nam od ljeta nije niti jedan novi izasao
Dia, čestitamo na zubu..ni nama ništa od ljeta nije niklo i pomalo se pitam hoću li imati polukrezavo dijete ...
sve sam vas pročitala i šaljem vam..
prijavljujem prvi ozbiljniji posao i jako sam sretna..radim kao pas svo ovo brijeme ali nekako mi to ne pada tako teško - ustvari uživam i čini mi se da će sve biti super..
Naja je sinoć imala prvo buđenje u 4 ujutro ,a to mi je skoro kao da je prespavala noć..mogla bih se lako naviknuti na ovakav raspored..
spavanje...popodne zaspi oko 14 -14 i 30 pa do cca 17 , tako da navečer zaspi oko 21 ili 21 i 30 štp je kasno , ali kao i Emira popodnevno spavanje koristim za rad pa mi paše da spava duže,ali zato navečer mogu s njoom u krpe...više mi se sviđalo kada je išla spavati oko 20 , ali onda je dnevno imala oko 13 a ujutro se budila u 6i30/najkasnij/ a sada odćori do 8..e, pa što bi rekli - ne moš i ovce i novce..danas smo imali nekakvo društvo /klince / i jedan od njih je išao piškiti na školjku -stojeći . ja sam ga vodila i naravno pratila nas je Naja.Slijedeća scna je moje dijete koje stoji ispred wc školjke - svukli smo hlače i pelenu i pokušava pišati stojeći a još se i drži za virtualnog pišu
jedva sam je nagovorila da piški u tutu - bila je jako tužna što ne može stojeći..o cendranju niti neću započinjati - samo se prijavljujem u klub ...cmok, cmok
imali smo roditeljski u vrtiću
sada je faza agresije
istraživanje granica, tvrdoglavost idu dazu
zanimalo ih je kako mi to doma rješavamo
dominik nikada nije agresor (nadam se da će tako i ostati)
ali zato žustro brani svoje (tu ga učimo da ne reagira naglo)
njegova frendica, nešto starija, ima fintu da nudi u zamjenu drugo, zna obrađivati (mala lukavica)
ostali uglavnom reagiraju na način koji sada pokušavamo korigirati i usmjeriti
uglavnom, dosta kontaju gdje i kako se treba ponašati
ja se odnosim prema njemu (i luciji, naravno) kao pravim malim ljudima jer oni to i jesu (glupo sročeno)
ali, ono što hoću reći je da poštujem njihovu volju, raspoloženje, prostor i sl.
tek tada mogu to isto tražiti i ja od njih
nije lako, da
puno se cmačemo, škakljamo i sl.
kada dominik napravi nešto ružno ja mu otvoreno kažem da to nije u redu, da se osjećam tako i tako, kako bi se on osjećao da....
uglavnom, frajer jako dobro kuži cijelu spiku
nekada ne popušta odmah
ali vidim da mu nije svejedno ako mu ja ponovim da sam ljuta
još nešto: nastojim ne miješati se previše u njihov odnos, na način da sam ja sudac
upozorim ih kada vidim da idu u krivom smjeru i velim da će mi biti žao ako će poslije netko biti ljut i sl., ali da me saslušaju, razmisle o tome kako je možda bolje
sami odlučuju o tome kako će nastaviti dalje, preuzimaju odgovornost
i da, ne pravim se da sve znam, da sam savršena i sl.
pokazujem žaljenje, ispričavam se za greške, nastojim se rješiti ružnih navika, pokazujem to i sl.
e što me ide pisanje...
odoh malo odmoriti, frče me želudac
bip bip
![]()
naja![]()
tiwi, super da ide tako brzo, baš mi je drago
fora mi je kada domić ujutro veli da je "pavala", "dobro sam pavala"
Naja![]()
Nura me od jučer ujutro zove "MAJKICEEE", ne znam od kud joj ali ja se rastapam...
Druga stvar, za koju sam isto primjetila da radi, a nije baš imala di vidjeti ... Kad je sretna, npr. kada joj kažemo da idemo van ili tako nešto, ona počne skakati i vikati "jupiiiiiiiii, jupiiiiiiiiiii" !
Spužvica moja mala, iako mi ovih dana uzima zadnji atom snage (MM je još na putu tako da sama hendlam s njom) jer je hiperaktivna, tvrdoglava i ne baš spremna na suradnju i kompromise... svakim danom mi je sve![]()
Puse
Naja
Nura i majkiceee
Buby, mrak post. Rijetko nam daš ovakve malo jače izvještaje. I svaka čast na balansiranju u vezi njihovih međusobnih odnosa. A danas je već je 1.02. dakle počelo je odbrojavanje do 2. :shock: rođkasa, još samo mjesec dana. Ajme, kako je to brzo prošlo. Ja opet ponavljam, nemam pojima kako i gdje je proletila ta godina? Moram malo srediti listu.
Mi smo još uvijek zatvoreni u 4 zida i ne idemo van, ali samo zato jer ima ječmenac i frka me da mu se to ne pogorša kad i ovako sporo prolazi. Ostalo samo uspijeli riješiti bez antibiotika. Eno ga prokletnik je propao promućkan na ormariću
.
Tiwi, daj taj trbuščić da ga vidimo. I bravo za brzo useljenje. Svaka čaš kako si to sve isfurala trbušasta. A frendu još malo ~~~~~~~~~~~~~.
Marino, :D ! Nam još nije probila niti jedna trojka, ali se ove dolje pošteno naziru.
Mara, da nije hripavac.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ima novu foru. Popiški se namjerno u gaće(zapravo kroz nogavicu i onda to mulja po podu. Ne znam da li da se smijem ili plačem(a smiješan je za poludit). Ono, baš se kuži da uživa u igri.
A i ovako se Tin zabavlja dok mame nema na vidiku.
Jupi snijeg!I klik na next.
Laku noćcu!
Irchi, ne radi link. Trazi logiranje. A sad idem napisati nas report, ako njegovo visocanstvo dozvoli.![]()
Jutro ekipa!
Kratki pozdravić od nas.
Patrik je bolje al je mene primilo (šmrcam, kišem, noćas sam se preznojila sto puta i pokrivala ko eskim).
Irchi nasmijala sam se priči o zubima! Se sjećaš prošle sam godine u ovo vrijeme ponosno prijavljivala Patrikove prve zubiće a sad ih ima školski, jedinice, dvojke, četvorke i upravo izbija zadnja trojka. Onak je na pol vani. Petice ni ne provjeravam iako se u zadnje vrijeme žulja po njima.
Jučer smo ga šišali. Bio je sav zarastao, ali ne onak kak vi neke mame puštate klince da budu dugokosi, nego nekak bez veze. Ja ne volim da mu strše kojekakvi čuperci, pogotovo što mu je kosa još uvijek tanka i rijetka. Sad je pravi dečkić![]()
Bio je s djecom na rodinoj igraonici. Super mu je bilo.
Poslije je prepričavao: Dečkić opacan, cure - ljepeeee!Opacan je zapravo onak kao malo grublji. To je skupio od mene jer ga upozoravam da su te grube igre, natjeravanje i skakanje s kreveta isl ponekad opasne. Ugl, igra se s malo većom djecom i uživa. Kupila sam krafne pa su bili preslatki s brkovima od štauba (sad bu me Luna zgromila).
Jučer smo morali "na gradilište" tj u stan da majstoru pokažemo kam da metne lustere (mi velimo svjetla) pa sam Patriku objašbnjavala zakaj idemo i on me u čudu gleda - da bi na kraju rekao majstoru "Pa goje!" Dakle, dijete si misli da smo malo bedasti jer nemamo pojma da svjetla idu gore.![]()
Kaj se tiče faza - jako me nervira ova s bacanjem sveg živog, pogotovo ak mu se ne sviđa ili kad mu dosadi. Ne ferma.
Ist tako negdje je skupio da je glupo sve kaj mu se ne sviđapa viče za krivi crtić /igračku / nešto treće "Gupa gupa, makniiiii Izludit ću. I tak. Znam da nismo jedini ali nije mi to samo tako. Jedva čekam da se skulira.
Al me kupi s recimo Mamicaaa, idemo mazitiCicamooo, mamica moja.." ... i sve oprošteno..
Marino, Nura - predivne slicice![]()
Nadam se da su se svi bolesni izlijecili, zubici izrasli bez muke, da se na klizanju ne pada, da se piski vise u tutu/wc nego po podu
Super Tiwi za selidbu, svaka ti cast, malo dijete, trudnoca i selidba! Velik zalogaj, a posebno kad procitam da si vecinu majstora, dogovora i slicno odradila upravo ti.![]()
I malo podrske i ~~~~~~~~~ onima ciji su proljetnici trenutno 'u fazi'.
Kreso nije. Naravno, moze danas poceti, ali zasad je on drago i razumno djetesce kao i uvijek. (Nekad se stvarno preplasim da cu sve nadoknaditi s drugim za koje je odluceno da krecemo na posao na ljeto - jedva cekam) Dobro spava (evo nocas od 21:30 - 7:15 bez budjenja), cica ujutro i navecer, tu nismo puno odmakli s planom odvikavanja, ali sad bar ne zaspi na cici ('patiti kiki ja'). Spava u kreveticu, pred jutro se preseli k nama. Kod bake na cuvanju bez problema, doma isto, najcesce poslusa ako ga se na nesto upozori, ako na necem inzistira, malo objasnjavanja i preusmjeravanja paznje najcesce upali. Jos nije plakao za necim ili iz neke ljutnje duze od 30-tak sekundi. I bake i dide su odusevljeni jer ga je lako cuvati. Trazi akciju, igru, balune, setnje, nije nezahtjevan u tom smislu, ali sve to ide bez nekog prevelikog napora. Ima dva poroka
- kinder jaja i pago sok ('kide jaje i pango') koje zica kad smo u setnji. Naravno, damo mu samo ponekad par gutljaja na slamku, a od kinder jaja mali dio - to mu je jedini 'junk' a on se osjeca tako vazno kad konobaru sam narucuje 'pango' i onda mirno sjedi i pije. Figurice iz jaja skuplja u jednu kutijicu i fino se zna njima zaigrati. Obozava i figure divljih zivotinja, stalno ih preslaguje, napada nas, pa nas ljube, pa glumi da su ga ugrizli za prst i tako. Pokusavamo organizirati i druzenja s djecicom njegove dobi jer nije jos naucio dijeliti igracke, sacekati ako se drugi igra i tako. Reakcije su raznolike - od strpljivog cekanja, vikanja da se drugo dijete makne, ljutitog treskanja i zamahivanja u prijetnji. Jos moramo poraditi na socijalizaciji
Motoricki - trci, skace, vrti se, savladao je i stepenice, plese, s balunima je pravi maher, fina motorika mu je isto odlicna... Nedavno smo bili po prvi put na trampulinu i odusevio se - doma je gledao slike i plakao kad ce opet ici skakati. Bas cemo i danas otici ako vrijeme dozvoli.
Kako pamti... nevjerojatno. Kad se vozimo Splitom blizu ulice gdje zive moji roditelji, nema sanse da mu to promakne. A tamo ide jednom tjedno. Naucio je imena svih baka, djedova, teta, pa znamo pitati, koliko imas teta - Diii. Kako se zovu - Maja i Opa. I inace je dosta prosirio vokabular, a ponajvise spremnost da sve ponavlja, sto prije nije bas htio.
Maza je. Svaku priliku koristi da se izvalja po nama, a zadnja draga igra mu je da stane nasuprot mene u dnevnom, pa zove 'mama' onda ja moram reci' A Kreso moj, mama bi te samo malo zagrlila. Mogu li te malo zagrliti?' na sta on rasirenih ruku i s osmijehom oko glave trci u zagrljaj i ljubimo se. Ma rastop totalni. Ne da tati da se npr. nasloni na mene, odmah ga gura uz 'ne tata, ja cu' pa se on uvali.
Sisala sam ga opet nedavno - ja, koja nikad nikog nisam sisala osim par puta sebi siske, ali ni to nije bilo za preporuciti. Da mi je netko rekao da cu sama sisati dijete, nasmijala bih se samo tako. Al eto, jos je i dobro ispalo, koliko se vrti, dobro je da jos uvijek ima oci i usi, a ne ravne siske.
Eto, toliko od nas. Bas gustamo i sve je fino poslozeno. A sad odosmo uzivati u vikendu. Pozdrav!
Slicice stavim kad sredim.
Evo, sredila: nove pa next.![]()
Oooooo, kako bih zaboravila. Kad nam god izađe novi zub, sjetim se Patrika. Petice :shock: , pa kod nas će to tek pred školuTiwi prvotno napisa
.
"Pa goje"
x1000
Krafne![]()
![]()
![]()
Popravila link.
Tin u akciji
Moram priznati, odnosno neću priznati da se ne ureknem, pljuc, pljuc. Iako je Tin zahtjevno dijete, nemamo neke prevelike frke. Mislim ima žutih minuta i mojih i njegovih, ali za sada sve pet. Tati ide malo teže, imam osjećaj da mu fali strpljenja i da je nekako, da ne budem gruba, "prestar". Tak da drugo no, no za sada.
Krešica, kao i uvijek.
Šišanje- do sada, dva put (ja). Prije ljeta, samo da mu nije kosa na baš vratu. I nedavno ispucale vrhove(1-2 mm). Uglavnom, ljudi misle da je curica 8) .
Sve si mislim, kak ćemo mi odradit prvog frizera, a kak onda zubara. Uh!
Pozdrav svima! Pročitala sam sve postove, ali nemam vam snage pisati.
Florić je već par dana šmrkava, a sinoć ju je uhvatila prava boleština, temperatura joj se digla toliko da je pomogao samo čepić i na kraju smo imali suzice, plač i nacicavanje cijelu noć.Danas joj je, kuc-kuc, već malo bolje.
![]()
Pusa svima!![]()
Tin u akcijiMene bi strefilo...
SanjaNadam se da ce maloj misici biti bolje. A i mami.
flori, patriku, tiwi puse ozdravilice![]()
krešo mi je prava faca, pazi galeba kada naraste![]()
tinki u kuhinji - i mene bi šlag strefil![]()
nama zubi nisu već sto godina izlazili; zato smo bili okinuli valjda rekord jesenas (kada je to više bilo?)
moji su danas naaaaabrijani.....
jučer smo bili u samoboru, malo se zekali, pokisli... - domi je smazal dvije krafne :shock:
Bok ljudi
ja umirem. Koma sam. Boli me sve živo, nemrem nikam i sva sam si jadna. Dišem ne.![]()
Patrik je bolje. Još po malo čistimo nosić ali sad već spava noću ko topić maleni i sav je živahan (dakle opet ne ide na ćorku prije 22,30).
Inače - po danu je počeo, ako mu se dozvoli ili ako ga nekaj ne zbudi - spavat po 2,5 sata. Ne znam jel to skuljanje snage poslije boleštine ili će tak ostati ali nije loše.
Nismo išli uopće na fašnik, iako mi je pod nosom, ali tako sam slomljena da nije bilo šanse. A MM je ili na poslu ili nekaj radi po stanu.
Sitno do selidbe a ja nemoćna. Patrik se veseli i viče Sobaa sobaaa![]()
Irchi - vidim da ti je papirus prekrasno uspio!! Divan je. Moj je divljao kad smo otišli na more a ostavila sam zapiknut žniranac u čašicu vode i u njega. Kad sam se vratila i počela "brinut" o njemu - crko.![]()
Faze - ova s bacanjem stvari mi je mrkli mrak. Fakat ružno. Pričala sam malo s Fridom o tome, mislim okej, nije Patrik jedini koji to radi ali ja sam tak luda od toga da ne znam više kaj da mu velim. BAš je harambaša. Gelipter.
Kad baci npr pecivo ili tak nekaj onda mu velim da to nije lijepo, neka djeca su gladna a on tako baci. I naravno,spužvica sve pokupi, pa kad idući put baci i vidi da sam vidjela, složi suosjećajnu facu i meni objašnjava Deca gadna. Ne bacati hanu. Da poludiš.
A počeo je izmišljati!!! To je totalni smijeh. Prepričava ko fol nekaj kaj se dogodilo i ima malu glumačku facicu i kad skužimo da mulja, krepa od smijeha. Ma nemrem vjerovat kak su mudri tak mali.
Niš. Odoh ispuhat nos a pozdravljamo vas s jednom slikicom iz potkrovlja:
http://s203.photobucket.com/albums/a...=020220082.jpg
Tiwi fakat vam brzo napreduje uredjenje, super
Kreso i Tin su preslatki
ja se opet moram jadati za spavanje, katastrofa, ne znam koliko cu uspjet jos tako ne spavati, rastu joj petice, po danau odspava ni sat vremena, a po noci se non stop budi i zove me, iako sam priljepljena uz nju, u komadu ne otspava duze od sat, sat i pol, vec si mislim uzeti bolovanje pa da spavam dok je ona u vrticu
evo i par nasih slikica
http://public.fotki.com/anjica/anja/picture121.html