Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Izvodite li ih napolje kad su prehladjeni?

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Izvodite li ih napolje kad su prehladjeni?

Ne mislim kad imaju temperaturu, nego kad je u pitanju samo prehlada? Prva moja mama kaze da to nije pametno, a ja bas nisam sigurna da je pametno drzati dijete danima u kuci zbog prehlade, pa ne sjedim ni ja u kuci kad sam samo prehladjena. Sta vi mislite/radite?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne idu van samo kad su od bolesti smozdeni. dakle - kad ni ne ustaju iz kreveta. ako po kuci "ordiniraju" uobicajeno - idu i van

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se dobro osjecaju, idu van. obje.
    pogotovo po zimi, puno im je bolje za dišne puteve biti vani na svjezem zraku nego udisati prašnjavi suhi zrak u stanu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se dobro osjeća, nema temperaturu i vani ne padaju sjekire (i ne na jako sunce, to je naravno za ljetne uvjete) ide se prošetati
    izbjegavam ipak divljanje i pretjerano skakanje

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

obavezno sam je vodila i vodim kad je prehlađena. ali ne u zatvorene prostore i među grupe ljudi nego baš na zrak. a ako je još bura vani, idealno.
    samo nas temperatura može zadržat u kući.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

X

Izbjegavamo i magluštinu

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako nema temperaturu, idemo. A sad ti se malo i magla razišla pa svirnite negdje na Barice ili na planinu. Nemojte u zatvoreno, gripa je na snazi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ako nemaju temperaturu, idu svaki dan van. I s curećim nosom. Bolje to nego biti samo uz radijatore.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Izvodite li ih napolje kad su prehladjeni?

Citiraj Ivanchica prvotno napisa
    Ne mislim kad imaju temperaturu, nego kad je u pitanju samo prehlada? Prva moja mama kaze da to nije pametno, a ja bas nisam sigurna da je pametno drzati dijete danima u kuci zbog prehlade, pa ne sjedim ni ja u kuci kad sam samo prehladjena. Sta vi mislite/radite?
    Pa nisi je mislila izvoditi po onoj ogavnoj magli nadam se. To bi bio jedini razlog da ga ne izvodim. Bio je prehladjen prosle sedmice. I isli smo na Igman

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj Ivanchica prvotno napisa
    Pa nisi je mislila izvoditi po onoj ogavnoj magli nadam se. To bi bio jedini razlog da ga ne izvodim. Bio je prehladjen prosle sedmice. I isli smo na Igman

Naravno da je nisam izvodila po onoj ogavnoj magli, tad smo uredno sjedili u kuci. Stvar je u tome sto je trenutno vrijeme super, a ona prehladjena

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nista joj nece biti u parkicu ili setnjici.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prehlađeni smo svi doma ali idemo van.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno. Mi idemo u šetnju i s laganom temperaturom (do 38). Godi mu svjež zrak.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ako se dobro osjeća, nema temperaturu i vani ne padaju sjekire (i ne na jako sunce, to je naravno za ljetne uvjete) ide se prošetati
    Ovako i kod nas.

A što vam kažu bake?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Naravno. Mi idemo u šetnju i s laganom temperaturom (do 38). Godi mu svjež zrak.
    i mi ovako

vidim i po sebi da manje kišem i lakše dišem na zraku (kad sam prehlađena i imam zaštopani nos)

i da, jedemo (ližemo) snijeg (bez obzira na priče da će oboljeti)

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Ovako i kod nas.

A što vam kažu bake?

U Sarajevu je danas savrseno vrijeme. Da se baka pitala Ida bi sjedila u kuci, no pitala se mama pa je Ida bila napolju i sad spava ko bebica :D

Eto sta kazu bake

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Nista joj nece biti u parkicu ili setnjici.

off topic cestitam na potpisu :D

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo kraće, malo smirenije, ali svakako idemo. Oslobode mu se dišni putevi, nadiše se svježeg zraka i lakše zaspi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da, jedemo (ližemo) snijeg
    zara cijelu godinu, znači i kroz zimu, u svakoj šetnji jede sladoled. i kad je prehlađena.
    a bake su već navikle na sve, pa uvijek imaju sladoled u frizeru

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Idemo na dvoriste, prosecemo...Park i drugu djecu izbjegavamo.
    Sladoled po zimi jede, ali doma, ne po vani.
    Vec sam par puta rekla, postupam sa H, onako kako i sa sobom. Kada sam ja prehladjena ne volim biti dugo vani i na zimi, ne odgovara mi.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kad nemaju temperaturu i ako vani nije jugo i vlagustina obavezno su vani. Bura i sunce su nam samo dobrodosli da nas malo prociste!

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi laufamo svaki dan bez obzira na prehladu (jer nije imao temperaturu,2.5 god),ali bi i onda ako bi htjeo!bake i slamboš:vani je tako ladno,a ti daš dijetetu sladoled(on jednostavno ne može dočekati da dođemo kući).probavam uvesti promjene ,čak nam teta u trgovini pakira slamboš u "super vrećicu protiv topljenja slamboša",ali izdržimo do pola puta!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne vodim ih van pod temperaturom niti kad je hladno/magla/kiša/vjetar. Meni pod prehladom ne paše izlazak po takvom vremenu pa ne vodim ni njih.
    (sporadično curkanje nosa bez općeg lošeg stanja, bez temperature i ostalih simptoma ne smatram prehladom)

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

idemo van kad god nije malaksao bez obzira na dijagnozu (prehlada, viroza, mala temperatura)

sladoled jede kad hoće. virozu uzrokuju virusi, a bakterije ostalo. lizanje sladoleda baš ništa

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

van osim kad ima temperaturu
    ako je mala kišica, nitko sretniji od F - kabanica i lokvice

sladoled kod mene postoji od 6-9 mjeseca - ostatak godine se ja smrzavam kad ga vidim...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    sladoled jede kad hoće. virozu uzrokuju virusi, a bakterije ostalo. lizanje sladoleda baš ništa
    Meni sladoled pase kad sam zdrava, a ne kad mi nos kapa po njemu. I kada je vani toplo, da me rashladi, a ne da me dodatno smrzne.

I da, mislim da od sladoleda se nitko nece izravno prehladiti, ali meni kada sam prehladjena vise pase da sjedim doma pred TV-om, na toplom i jedem pilecu juhicu, nego da secem po zimi i lizem sladoled.

A sta se tice onih prica da se ne mozes prehladiti na hladnoci, nego samo od virusa i bakterija - da , u jednu ruku...ali ako je osobi hladno, dolazi do stezanja krvnih zila, slabija je cirkulacija krvi, i leukociti (obrana od virusa) sporije i slabije reagiraju. Virusi tada mogu lakse "napasti" i evo prehlade, viroze....od koje bi se tijelo mozda uspjelo obraniti, da je bilo utopljeno. I da, u to ja vjerujem...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

virozu uzrokuju virusi, a bakterije ostalo. lizanje sladoleda baš ništa

sladoled salmonelu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne idemo van samo kad imaju temperaturu ili kad je kao prošli tjedan jako velika magla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni sladoled pase kad sam zdrava, a ne kad mi nos kapa po njemu. I kada je vani toplo, da me rashladi, a ne da me dodatno smrzne.
    I da, mislim da od sladoleda se nitko nece izravno prehladiti, ali meni kada sam prehladjena vise pase da sjedim doma pred TV-om, na toplom i jedem pilecu juhicu, nego da secem po zimi i lizem sladoled.
    dakle, TEBI vise pase da si doma i jedeš pileću juhicu, MENI ne pase sladoled kad sam prehlađena, ali ZARI paše i sladoled i šetnja.

zar stvarno misliš da joj na silu trpam sladoled i s bičem ju tjeram van kad je prehlađena?

sta se tice onih prica da se ne mozes prehladiti na hladnoci, nego samo od virusa i bakterija - da , u jednu ruku...ali ako je osobi hladno, dolazi do stezanja krvnih zila, slabija je cirkulacija krvi, i leukociti (obrana od virusa) sporije i slabije reagiraju. Virusi tada mogu lakse "napasti" i evo prehlade, viroze....od koje bi se tijelo mozda uspjelo obraniti, da je bilo utopljeno. I da, u to ja vjerujem...
    i ja vjerujem da se osoba koja cijelu zimu hoda u štramplama ispod hlača, u debelim vestama i sličnom, prehladi čim na -6 pojede sladoled.
    ali ni moja djeca ni ja ne spadamo među takve osobe

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zeko1 prvotno napisa

virozu uzrokuju virusi, a bakterije ostalo. lizanje sladoleda baš ništa

sladoled salmonelu
    ledo ne i ne zimi nego ljeti. zato ga mi jedemo zimi

lutonjicu potpisujem da ne obrazlažem sad sve. to kaj je MENI hladno kad vidim sladoled, ne znači da je i mom sinu

a i sa 4 godine mi može reći ne mogu hodat/želim ležat/hladno mi je i slično

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Idu svaki dan van, bili na kratko čak i po onoj ružnoj magli jer su u kući bili namogući. Štrampe namaju gotovo nikad (Matej nikad, Petar samo ako idemo negdje i ne oblačimo skafander). Sladoled nam je omiljeni desert. Nikad bolesni. Matej se skine vani na -5 i piša i nije mu zima. Ruke mu gotovo nikada nisu hladne iako ne nosi rukavice (osim za grudanje). Petar isto bude vani i ne voli rukavice, ručice samo lagano uvučem u jaknu ili skafander. Šal preko usta mrze.

I ja sam cijelu zimu ukratkim rukavima, u kući nam je 20-21, na toj temp i kupamo djecu, u spavaćim sobama max 18.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi uvijek hodamo po vani. jedino što izbjegavam onda hodati u park, jer mi je bad kad mi klinka hoda među zdravom djecom i širi im klice..

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako je vrijeme bar donekle ok idemo van bez obzira na prehladu, čak mi se čini da prehlada brže prođe kada smo svaki dan vani nego kad smo u kući (suhi zrak nam samo ukomira nos).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad vidim kako i a70v, kao doktorica, ne vodi kćer van pod temeraturom, meni

mi, naime, nemamo ništa protiv da dijete bude u vrtu i sa višom temperaturom. (kako jednom Litala reče, otkud temperatura zna je li dijete u kući li van kuće)

otkad nas je Ancica jednom potjerala van sa 39,2 i Orka drugi dan bila zdrava... više je uopće ne mjerimo.
    Ne idemo među ljude, ali zapravo nema nikakvog uvjeta koji nam ne dopušta izlazak - izlazimo bez obzira na bolest, koju god.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    kad vidim kako i a70v, kao doktorica, ne vodi kćer van pod temeraturom, meni
    .
    nek ti ne bude zbog mene
    svatko zna svoje dijete
    moja je s temperaturom ,uglavnom, klonula i nije ni od volje za van
    više joj odgovara bit doma i mirovati
    tako da ja svoju ne vodim, ali ja i svojoj dajem svaki dan čokoladu (što dam, uzima sama ), tako da baš nisam mjerilo zdravog života
    mada mislim općenito, da je dijete ne znam kako aktivno s temp, ipak to nije normalno stanje organizma, temperatura povisuje metabolizam, troši se više energije, koja se u bolesti ionako slabije unosi hranom, i mislim da nije najbolje da se dijete još troši nekakvom aktivnošću
    nisam ni za aktivnosti u zatvorenom, ja sam stara škola, svu energiju treba usmjeriti na borbu organizma protiv bolesti
    ako se pod van misli na izlazak na neku mirnu aktivnost u svoj vrt, a vani je lijepo toplo, dijete nije klonulo, onda zašto ne

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ih, pa ne igramo gumi-gumi...
    izađemo, prošetamo... puno je mirnija vani nego u kući gdje od dosade skače po krevetima, igra lovice...
    dobro, ona već dvije godine nije šmrcnula (kuc, kuc, kuc), govorim o vremenu kad e bila 1-3.
    a i inače je odlično podnosila temperaturu, skakala je i sa 40.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    dakle, TEBI vise pase da si doma i jedeš pileću juhicu, MENI ne pase sladoled kad sam prehlađena, ali ZARI paše i sladoled i šetnja.

zar stvarno misliš da joj na silu trpam sladoled i s bičem ju tjeram van kad je prehlađena?

sta se tice onih prica da se ne mozes prehladiti na hladnoci, nego samo od virusa i bakterija - da , u jednu ruku...ali ako je osobi hladno, dolazi do stezanja krvnih zila, slabija je cirkulacija krvi, i leukociti (obrana od virusa) sporije i slabije reagiraju. Virusi tada mogu lakse "napasti" i evo prehlade, viroze....od koje bi se tijelo mozda uspjelo obraniti, da je bilo utopljeno. I da, u to ja vjerujem...
    i ja vjerujem da se osoba koja cijelu zimu hoda u štramplama ispod hlača, u debelim vestama i sličnom, prehladi čim na -6 pojede sladoled.
    ali ni moja djeca ni ja ne spadamo među takve osobe

:?

Ne znam zasto si pomislila da sam navela svoja iskustva da bi kontrirala tebi? Bas i je naglasak na meni.

A sta se tice mog djeteta:
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Vec sam par puta rekla, postupam sa H, onako kako i sa sobom.
    Dok mi sama ne bude znala jasno i glasno reci sta zeli i kako se osjeca. Jos uvijek ne zna. A kada bude znala, onda ce mozda i pojesti vani sladoled. Pa makar se meni dizala kosa na glavi od toga.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja obično kad ima temperaturu, nema baš volje za ići van. Više joj paše igrati se doma, pogledati crtić ili čitati samnom na kauču.
    I ja onda više preferiram da je doma, da se ne umara hodajući vani ako ne želi.

Ljeti znamo sjesti u kafić ispred zgrade, čisto da malo promijenimo okolinu.

Imala je temperaturu i na moru, sjedila je vani u hladu, malo smo je i smočili u moru. Nije se pržila na +40!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Za Anci OT: Poslala sam ti pm jos prije par dana ali nikako da ju pokupiš, mozda ti je prepun inbox.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da ako nema jaku prehladu.
    inhaliramo kamilicom dok prehlada ne prođe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi idemo vani kad smo prehladnjeni s temp do 38. Sladoled jedemo kroz cijelu godinu, narocito kad smo bolesni.

Datum pristupanja
    Jan 2008

I ja sam mišljenja da trebaju van na zrak.Tako i činim! Ni mi se ne zatvorimo u četiri zida kada smo prehlađeni. A unutri je suh zrak koji opet nosi svoje negativne strane. Zato s prehladom idemo van!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da, ako nemaju temperaturu i ako su vanjski uvjeti normalni (bez vjetra i kiše, oblaci i minus nam ne smetaju).
    Ne vidim razloga zašto se prehlađeno dijete ne bi moglo pol sata prošetati i provjetriti od kućnog grijanog zraka. Dobro ga obučeš, objasniš da ste izašli vidit kaj ima novoga u kvartu i to je to.
    Šoping i posjete izbjegavamo.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako nema temperaturu i ako vani nije jaka vlaga ili aki vjetar obavezno idemo u šetnju i uvijek joj bude bolje nakon toga.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je to jedna od dilema. Ja bih uvijek bila za izlazak, malo svježeg zraka (naravno, ako vremenski uvjeti nisu ekstremni). Andrej se još hoće i voziti u kolicima, tako da se ne mora uopće umarati. Ali mi docka uvijek naglasi - ne van, pogotovo ako ima temperaturu, čak ni dan nakon temperature :?
    Naravno, i moja mama mi uvijek naglašava da ga ne bih trebala voditi van, pogotovo ako je prehladno, čak i ako je zdrav (ima kronični bronhitis pa ona misli da mu se od toga pogorša). Naravno da se toga ne držim, mislim da mu suhi zrak i kućna prašina mogu više smetati.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I moj mali ima kronočni bronhitis. ima 6. godina i mislim a treba ići van , te da mu više smetaju suhi zrak i pražina nego hladnoća. No u ovih 6 g. sam primjetila da mu smeta magla pa se u tim danima držimo kuće.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

svaki dan smo vani bez obzira na vrijeme. izuzetak je njegova temperatura.

često budemo jedina beba u gradu, ali mislim da je bolja šetnja pa makar po lošem vremenu nego ustaljeni zrak u kući.

normalno, ne zaobiđu nas ni komentari starijih gospođa kojima ništa ne znači što je dijete u nosiljci zaštićeno od kiše ispod maminog kišobrana. ipak, one znaju bolje od mene " mlade i neiskusne".

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da se Ivana pita mislim da bi on i spavao vani ali je mami sad puno teže baratat s njim i kolicima pa ne idemo tako često kako bi htjeli

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Stalno smo napolju. Prehlada nas ne ometa u tome, jedino jak vetar, magla ili visoka telesna temperatura. U odluci da li se ide u setnju rukovodim se njihovom voljom, pa ako im se radije kunja u fotelji uz topao caj, ostaju kod kuce.
    Prve zime kada se Ivana rodila, bilo je bas hladno, ali mi smo se nosale u kenguru na -20. I ni smrcnula nije. Jedino je postojala opasnost da ce sveki doziveti tezi sok...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Podižem temu jer je najsličnija mojoj dilemi.

Maleni (14 mjeseci) se prehladio.
    Temp 37.3, nos curi, kiše i suzne su mu oči ali se normalno igra i kreće, malo je cendraviji.

Otići sa njim malo na more (oko 17 kad sunce oslabi) ili ne?

Nije baš da će roniti i ispirati sinuse, al računam da i udisanje isparavanja može pomoći, a igra s kamenčićima u plićaku i na plaži ne može škoditi?

Ionako je kući grozan, terba mu zanimacija da mu skrene pažnju sa vodopad-nosića.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •