Meni sladoled pase kad sam zdrava, a ne kad mi nos kapa po njemu. I kada je vani toplo, da me rashladi, a ne da me dodatno smrzne.
I da, mislim da od sladoleda se nitko nece izravno prehladiti, ali
meni kada sam prehladjena vise pase da sjedim doma pred TV-om, na toplom i jedem pilecu juhicu, nego da secem po zimi i lizem sladoled.
dakle, TEBI vise pase da si doma i jedeš pileću juhicu, MENI ne pase sladoled kad sam prehlađena, ali ZARI paše i sladoled i šetnja.
zar stvarno misliš da joj na silu trpam sladoled i s bičem ju tjeram van kad je prehlađena?
sta se tice onih prica da se ne mozes prehladiti na hladnoci, nego samo od virusa i bakterija - da , u jednu ruku...ali ako je osobi hladno, dolazi do stezanja krvnih zila, slabija je cirkulacija krvi, i leukociti (obrana od virusa) sporije i slabije reagiraju. Virusi tada mogu lakse "napasti" i evo prehlade, viroze....od koje bi se tijelo mozda uspjelo obraniti, da je bilo utopljeno. I da, u to ja vjerujem...
i ja vjerujem da se osoba koja cijelu zimu hoda u štramplama ispod hlača, u debelim vestama i sličnom, prehladi čim na -6 pojede sladoled.
ali ni moja djeca ni ja ne spadamo među takve osobe