Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Slabost,vrtoglavica....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Slabost,vrtoglavica....

Drage moje forumašice ....

trudna sam 28 tjedana i sve češće mi se događa, naročito ujutro da mi srce počne ubrzano lupati, osjećam jaku pospanost i slabost u glavi te rukama i nogama i jedva se odvučem do kreveta... osjećaj nije nimalo ugodan...

da li je to normalno i događa li se kojoj od vas? kako si pomoći u tom trenutku?

u četvrtak idem i do gina pa ću pitat i njega za mišljenje jer je bio na godišnjem do sad, a do tada please help!

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Uzimas li zeljezo?

Meni se to dogodilo negdje oko 20.tjedna, ali sam i inace nekoliko dana nakon toga isla kod ginica na redovni pregled, pa mi je preporucio zeljezo. Tako da mi se kasnije nije ponavljalo.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sve su to normalna stanja u trudnoći koja se mogu javiti i zbog manjka željeza . Ja sam uz Prenatal morala uzimati i željezo i moram priznati da sam se dobro osjećala .

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja tek ulazim u 13. tjedan, mucnine hvala Bogu polako jenjavaju, ali me sad spopada taj osjecaj slabosti. jos od proslog mjeseca sam na bolovanju zbog manjeg krvarenja, pa sam tri tjedna strogo mirovala. htjela sam postaviti novi post - kako na noge poslije mirovanja - ali sam vidjela da je bas ovo moj problem - lupanje srca, umor nakon par koraka - doslovno, da ne spominjem "duze" stajanje (10 min!), slabost... evo i sad dok sjedim osjecam se cudno u glavi.
    @rinče: jel ti na nalazima zeljezo bilo nisko? meni je naime zeljezo bilo dobro, ali hemoglobin malo nizak. A Prenatal vec sadrzi 104% preporucene dnevne kolicine zeljeza, pa jel ne bi to bilo previse zeljeza? Zna li netko?
    iva, pliz javi sto ti je ginko rekla!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hemoglobin mi je bio malo ispod granice 117 g/l , a granica je od 119-157 ( isčitano iz nalaza ) , pa mi je ginekolog prepisao Ferrum tablete i rekao normalno uzimam jednu dnevno iako mi je odmah na početku trudnoće preporućio Prenatal kojeg sam i redovito pila međutim ipak mi krvna slika nije bila baš najbolja.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imala sam i ja slican topik ovdje.

uglavnom, osim niskog tlaka imam nizak hemoglobin i to prilicno (91, a donja granica je 119). sad kombiniram prenatal, heferol i caj od kopriva i mogu ti reci da se osjacam bolje. za tlak popijem jednu kavu dnevno i to ujutro, espresso ili neskafe. zeljezo mi nije ispod donje granice, ali hemac mi je uzas, a jos je i pao nakon par mjeseci (nisam uzimala heferol jer mi je od njega bilo mucno, a i od svega ostalog ) sa 106 na 91 :shock: .

ali, sad je puno bolje, a trudim se jesti vise zelenog povrca i toga, plus svjezi sokovi od agruma (narance, grejp..)

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo cure radila sam krvnu sliku, nalazi su kod mojeg ginića i sve ću detaljnije znati preksutra pa vam javim! vidim da nisam jedina s istim problemčićima....

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hallo mikka, sad sam procitala i tvoj topic. nista, dakle svugdje slicna iskustva - sad se trebam nositi s time. i ja sam niskotlakas inace, pa mi cisto ok sa mojim prosjecnim tlakom 90/60. otkako je povracanje krenulo nisam mogla piti, i o tom sam se zalila na forumu. sad malo vise pijem ali jos ne dodjem ni na litru.
    nego jedna mi je dosta onako informirana apotekarka rekla da vise puta na dan barem pomolim glavu kroz prozor i duboko udahnem svjezeg zraka, pa izdahnem dugo na usta. pet udisaja, ne previse. da se na taj nacin... ehmm... "stvara" hemoglobin... (?) nemojte me uzeti za rijec, ali pokusat cu i javiti ima li poboljsanja!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj ja znam, ja sam stalno vani pa mi ni to nije bas pomoglo. a gle mene bedijanera, pobijam sve teorije. mozda ja imam problem s apsorpcijom zeljeza, bog bi ga znao. nisam nikad radila opseznije pretrage. ja sam cula da je jedan od najboljih lijekova domace crno vino, a kaj cu sad em mi ne pase, em sam bila trudna, pa dojim, pa opet trudna.. kad da ga pijem? vidjet cu hoce li mi pomoci ova trojna terapija heferolom, prenatalom i cajem od koprive, ali tek kad napravim krvnu sliku, znaci za oko 2 mjeseca.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mikka, pa smijes piti malo vina, kako sam cula. kupinovo je navodno jako dobro, a ono nema visok postotak alkohola, kao pivo valjda. ali opet, ako mozes nabaviti domace, bolje je. inace, jeli tebi znaci od onog tvog topika do sada jos uvijek tako slabo?
    meni ono disanje izgleda pomaze. a frendica mi je rekla da je njoj pomogao donat mg protiv slabosti, a navodno je zakon protiv zgaravice.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u trudnoci je bolje ne piti ni malo vina (bilo kakvog alkohola), iako sam ga ja znala pocuclati ako bi mi bio ceif, vise u prvoj jer mi u ovoj nikako ne pase. popila sam mozda 3 puta po gutljaj do sada.

vise nemam tako ceste vrtoglavice, iako me zna copiti. ono je fakat bilo skoro svaki dan, a ja se sama brinem za klinca, i jos sam na 3. katu pjeske, nosim ga gore dole :/ . mislim da mozda ima veze i sa vremenom, izgleda da sam meteopat, pa kad je vani sugavo vrijeme mene hvataju vrtoglavice.

donat mg mi nije pomogao za mucninu, sad ga pijem za probavu. u prvoj T sam imala tako grozne zgaravice pred kraj da je to grozno. budila bi me kiselina u grlu, ono sve pece, ma uzas. nije pomogao ni donat, ni bademi, ni to kaj sam maltene spavala sjedecki. mislila sam da cu ispaliti na zivce od te zgare. fuj.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kupinovo vino ima više alkohola od običnog i to dosta, mislim da je bolje ne pit ga u trudnoći, kad smo već kod željeza u čemu je razlika u željezu i hemoglobinu, meni je željezo 2,3 iako bi trebalo bit od 8-30, a hemoglobin mi je 74, sad je napokon nešto narastao, ali me zanima da li ove dvije stvari su vezane ili ne, tj. ak mi je hemoglobin narastao na 90 da li mi je naraslo i željezo¨ :/

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Zadnjih 2 tjedna imam 'napade' slabosti,nagli nagon na spavanje,lupanje srca. Tlak mi je tad oko 120-135 sistolicki. Test na trudnocu negativan. Vadila krv,kks uredna sedimetacija ok, zeljezo na gornjoj granici. Imam 26 godina.Nemam pojma sto mi je.! Dr također ne zna,kaze da sad za ljepsih dana idem vise na sunce blabla. A meni je jutros opet slabo i to mi dođe najednom! Maloga sam ostavila dedu,muz radi nesto u fusu u blizini. Inace dojim skoro 15mj, i nocu se budi, u biti sam s malim vecinom ja,a on je ziv sve ga zanima pa dane provodim trčeći, prizemlje/kad, gore dolje unutra van kuham dok spava. Može li iscrpljenost biti uzrok? Molim pomoć.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Proljeće. Meni je tako svake godine u to doba. Sve ok, a mene ljulja. I traje i po mjesec - dva. Još od puberteta.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nadam se da si u pravu. Strah me je zbog djeteta,sta da padnem dok sam sama s njim..
    i ne znam dal je bitno,u zadnje vrijeme malo cesce imam stolicu,vecinom ujutro, to mi se inace događa kad sam nervozna. Normalna je ali kad krene moram trcati na wc.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    i ne znam dal je bitno,u zadnje vrijeme malo cesce imam stolicu,vecinom ujutro, to mi se inace događa kad sam nervozna. Normalna je ali kad krene moram trcati na wc.
    Kod mene je to povezano s ovim ljuljajućim periodom. Kad mi je loše, to obavezno rezultira i proljevom. Čak kad mi je jako loše, znam da ako dobijem proljev neću pasti u nesvijest (ne znam zašto, to mi je samo iskustvo), jer mi poslije WC-a uglavnom bude malo bolje. Važno mi je imati vode sa sobom, izbjegavati dulje stajanje (npr. banka i sl.), a ako baš moram čekati u redu onda paziti da imam gdje sjesti/prileći.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da si u pravu. Strah me je zbog djeteta,sta da padnem dok sam sama s njim..
    ja bih na tvom mjestu provjerila hormone štitnjače. meni su slični takvi simptomi bili kad sam imala hipertireozu.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

martinaP vidiš i ja inače imam povremeno problema sa čekanjem u redu na kasi, u banci kad je gužva.. još neonke me krenu uspavljivati.. još ako moram na wc dođe mi slabo ako nemam gdje otići odmah.. psiha valjda, štajaznam.. a što je gore i mm je isti. baš smo se našli. on ne izlazi iz kuće a da nije prije otišao na wc jer ga je trta da će mu bit slabo
    a ovo mi je i počelo tako da sam u par navrata morala slati sestru na kasu da plati namirnice samo da stanem na stranu da mi ne bude loše.. a onda je počelo i bez obzira gdje sam ali većinom samo ujutro..
    Bodulica i ja sam posumnjala na štitnjaču, čitala sam malo po netu, bolje da nisam.. vidjet ću kako će mi biti ovih dana..
    hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Stitnjacu svakako provjeri, moja je ok.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Podižem.... jutros sam otišla do trgovine i tamo me uhvatila neka slabost, prvo pritisak u ušima i teško disanje, dok sam izašla iz trgovine, zamaglilo mi se pred očima i osjetila sam blagu nesvjesticu, jedva sam prešla ulicu i došla do kuće. Došla sam kući i popila čašu vode, sjela i to je polako prošlo. Prvo mi je oslabio pritisak u ušima, pa mi se onda i disanje reguliralo. Ja pojma nemam da li je to tlak ( nizak? ), možda i štitnjača ( u petak sam dobila nalaze, povišen mi je ft4 i tsh, i krenula sam s euthyroxom 50 ), što u takvim situacijama? Bila sam sama, i samo sam razmišljala da stignem do kuće da se ne prospem na sred ceste. Danas idem kod gina za nalaz štitnjače, pa ću joj spomenuti i ovo. Do tada, da li je netko imao takvo iskustvo?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

crnka meni je znalo biti takvo stanje zbog niskog tlaka, bilo bi dobro da imaš nešto u torbi što će ti malo šećer dignuti da se ne srušiš, a i povišeni TSH bi mogao utjecati na opću slabost samo ne znam dali to može nastupiti tako naglo kao kod tlaka.
    I meni se počinju javljati lagane omaglice nije baš da mi se vrti ali nije mi ni dobro u glavi i to kako koji dan, sad sam ušla u 21 tt i to primjećujem zadnjih tjedan dana, ja više mislim da je kod mene željezo palo? Na početku sam ga testirala negdje oko 12 tt i bilo mi je OK i cijelo vrijeme pijem vitamine pa sad ne znam?

tamarisa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Bok curke... moram vas pitati..ja sam u 7tj trudnoće ..znam da me čekaju još svakakve lude promjene...ali sam zadnjih dana primjetila nekakvu neobičnu slabost..pokleknu mi koljena na okret glave ili kad udahnem jako ili kad pijem vodu...ko da mi kroz cijelo tijelo prođu mravi i nekakva slabost od mili sekunde...nije ugodno baš...čak me i lovi kad ležim u krevetu pa kad promijenim položaj...
    ako netko zna što bi to bilo...pliiiizzz HELP

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •