Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Što danas kuhate? (9. dio)

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    danas kuham klasicnu manestru s povrcem raznim. nije da sam nesto odusevljena, ali i to se ponekad mora jesti.

  2. #2
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Moj se mužić jutros ustao u pola sedam i skuhao mahune za ručak.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Meni starci šalje paštu-fažol........mmmmmm, fino i još kad ga ja ne morak kuhati....najfinije!!! :D

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    I mi imamo graf. Bez pašte!

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Mi danas imamo juhu, lešo i šalšu.. nije mi baš, ali je zgodno (sve u expres, a šalšu samo odmrznuti)..

  6. #6
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    A ja ću danas onu finu zapečenu piletinu(bijela mesa) s buđolom, sirom i vrhnjem za kuhanje. Baš sam se već tog poželila. I neka lagana povrtna juhica.

    MM mi u petak ima rođendan pa moram smisliti neke kolače i tortu. Ima neko neki prijedlog za kolač da nije jako mekan a da nisu opet ni keksi jer bi nosio na posao počastiti suradnike pa bi ja nešto što se uzme rukom i da ne treba tanjur?

  7. #7

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    A ja ću danas onu finu zapečenu piletinu(bijela mesa) s buđolom, sirom i vrhnjem za kuhanje. Baš sam se već tog poželila. I neka lagana povrtna juhica.
    recept za ovo mi je nekim cudom promakao. daj jos jednom, please.

    kolace izaberi iz palete bozicnih kolacica. mali, slatki, cvrsti zalogajcici... moram se prestat javljat na recepte, opet sam gladna...

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    A ja ću danas onu finu zapečenu piletinu(bijela mesa) s buđolom, sirom i vrhnjem za kuhanje. Baš sam se već tog poželila.
    Naravno da si se poželjela kad ga onaj put nisi uspjela ni probati.
    Vrijedne Rode su sve izjele

  9. #9
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    mađarica

  10. #10
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Nisam se zato poželjela(već sam ja to jela odonda) ,nego ja to jako volim i mogla bi svaki treći dan.

    Mamita, super ideja, ali te silne kore, tko će ih ispeći. Jedino ako udavim mamu, ona ima živaca.

  11. #11
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ma dajjj...

  12. #12
    DUDU

    Početno

    MŽ radi musaku,mmmmmmmm,lud sam za musakom,još kad krumpiri budu pečeniji,mmmmmmmmm.....

  13. #13

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    danas juhica s kokom. muz mi je presao na neku glupu posnu, pokajnicku, vegatarijansku prehranu, pa muku mucim s menijem. danas me bas briga za njega, meni se jede leso kokica.

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja dežuram u Tvornici, pa će njih dvoje ručati kod moje mame.
    A meni kako Bog da

  15. #15
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ne drami nisi li na dijeti?

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zgb, zapad
    Postovi
    98

    Početno

    Nikad tu ne pišem, a često virnem.
    E pa ja danas radim tuna salatu sa jajima, krastavcem, paradajzom, maslinama i ovčjim sirom. Totalno neprilagođeno dobu ali jedva čekam ljeto...

  17. #17
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    ne drami nisi li na dijeti?
    Da, ali nisam rekla da mi je krajnji cilj drška od metle!

  18. #18

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj huchi prvotno napisa
    Nikad tu ne pišem, a često virnem.
    E pa ja danas radim tuna salatu sa jajima, krastavcem, paradajzom, maslinama i ovčjim sirom. Totalno neprilagođeno dobu ali jedva čekam ljeto...
    mmmmmm, ovo zvuci jako fino. a i uslo bi u vegetarijanski meni. nego, odakle ti paradajz u ovo doba? s cim se to poveze? nemoj molim te napisati - s maslinovim uljem....

  19. #19

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    sandraf, pomidora ti ima u Konzumu...istina okusom nije kao onaj iz vrta ali za salatu dobro dođe....ja takve salate povežem sa malo maslinovog, obavezno i sokom od limuna....

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ne moraš "povezivati" - začiniš kao i svaku drugu salatu.

    U Zagrebu možeš kupiti paradajza na svakom ćošku. Jest da mu je okus između namočenog kartona i dotrajale krpe, ali ako si prehlađena i osjetila njuha i okusa štekaju... Savršen!

  21. #21

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Sličnu stvar sam zadnja dva dana marendala na poslu: kukuruz, tuna, sir...može i masline, jaja....i sve dobro zaliveno limunom.....mmmmmmmmmmm

  22. #22

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    nasrecu, ili mozda nazalost, zdravlje me dobro sluzi. bit ce onda bez pomidora...

  23. #23

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ja danas za ručak radim poriluk sa krumpirom i kobasama zapečeno u pećnici...sandraf, evo ti prijedlog za TM....ovo isto samo bez kobasa i sa puuuuno sira!!!

  24. #24

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj Nani prvotno napisa
    Ja danas za ručak radim poriluk sa krumpirom i kobasama zapečeno u pećnici...sandraf, evo ti prijedlog za TM....ovo isto samo bez kobasa i sa puuuuno sira!!!
    ma daj, znas da muku mucim s nazivima povrca. sto je poriluk? jel to ono dugacko zeleno? ja dodjem na placu, pokazem prstom i kazem: molim, 2 komada! ili ako procijenim da to nesto ide na kile - molim pola kg. dan-danas ne znam sto je koraba....

  25. #25

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Da, poriluk je ono kao mladi lud samo veeeeće...miriši slično....i jako je fino, i zdravo!!

  26. #26
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Poriluk izgleda kao mladi luk, samo je velik i debeo.
    Sandra, možeš čak i kod Orke na poduku - ona točno razlikuje peršin, celer, pastrnjak, bijelu mrkavu... Ne možeš je zeznuti ni po izgledu ni po okusu!

  27. #27
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Evo ti koraba:


  28. #28

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ...pastrnjak, bijelu mrkavu...
    priznaj sefice, ovo radis namjerno! izmisljas biljke samo da me zbunis!!!! bijela mrkava....?

  29. #29

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    izrežeš ga na male 'kockice', trakice ili kako već želiš, naravno dobro ga opereš, par minuta prokuhaš u vodi, u suhu padelu ubaciš krumpir (nariban ili na fetice), poriluk, kobase ili špekec na kockice, sir (svježi, topljeni, naribani....), 2 jaja, 1 k vrhnje, malo mlijeka, dobro promiješaš i ubaciš u namašćeni pleh....gotovo za 40-ak minuta, ovisi o krumpiru.....ili slažeš kao musaku pa pred kraj baciš jaje sa vrhnjem, sirom ili čim već voliš!!!

  30. #30

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Citiraj sandraf prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    ...pastrnjak, bijelu mrkavu...
    priznaj sefice, ovo radis namjerno! izmisljas biljke samo da me zbunis!!!! bijela mrkava....?

    bijela MRKVA ne mrkAva!!

  31. #31

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj Nani prvotno napisa
    izrežeš ga na male 'kockice', trakice ili kako već želiš, naravno dobro ga opereš, par minuta prokuhaš u vodi, u suhu padelu ubaciš krumpir (nariban ili na fetice), poriluk, kobase ili špekec na kockice, sir (svježi, topljeni, naribani....), 2 jaja, 1 k vrhnje, malo mlijeka, dobro promiješaš i ubaciš u namašćeni pleh....gotovo za 40-ak minuta, ovisi o krumpiru.....ili slažeš kao musaku pa pred kraj baciš jaje sa vrhnjem, sirom ili čim već voliš!!!
    krompir skuhas prije pecnice?

  32. #32

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj Nani prvotno napisa
    Citiraj sandraf prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    ...pastrnjak, bijelu mrkavu...
    priznaj sefice, ovo radis namjerno! izmisljas biljke samo da me zbunis!!!! bijela mrkava....?

    bijela MRKVA ne mrkAva!!
    vidis sto mi radi...!

  33. #33

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ne kuham ga prije. Ja ga inače izrežem na tanke fetice, a danas, zbog rekordnog roka u kojem ručak mora biti gotov, ću ga naribati!!

  34. #34

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    'Zoćela' šefica!!

  35. #35
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Nisi čula za bijelu mrkavu?!
    Zapravo je žuta.
    Idem pronaći fotku.

  36. #36

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Nisi čula za bijelu mrkavu?!
    Zapravo je žuta.
    Idem pronaći fotku.
    naravno da jesam. i cula i probala. prekonekoliko puta. i svaki put kad je vidim pitam je: a zasto su tebi, zuckice mala, dali naziv bijela...?!


  37. #37
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    celer:


  38. #38

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    celer:

    isto ko koraba!

  39. #39
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    sandraf, kao što postoji bijeli i roza krumpir, tako postoji i narančasta i bijela mrkva.

  40. #40
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ako ti tako kažeš...

  41. #41

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ajde sad razliku između korjena peršina i pastrnjaka....

  42. #42

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    ako mu listove odrežeš"!!!!!

  43. #43
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Peršin je naboraniji (grublji) i ima više onih sitnih korjenčića sa strane.

  44. #44

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    sandraf, kao što postoji bijeli i roza krumpir, tako postoji i narančasta i bijela mrkva.
    koja je u stvari zuta... ali ju iz milja zovemo bijela mrkava. sve mi je jasno.
    daj jos sliku pasternjaka....

  45. #45
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Pa i krumpir zovemo bijelim, ali je zapravo bež.
    Ako kažeš "žuta mrkva", ljudi koji su neosjetljivi na nijanse će ti reći da je i "normalna" mrkva žuta.
    Idem tražiti pastrnjak...

  46. #46

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    sandraf, naći ćemo se jedan dan na placi....uzmi fotić i papir....

  47. #47
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pastrnjak:


  48. #48

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    darling, evo pastrnjak....

    http://www.povrce.com/index.cgi?IDP=028&P=pro&L=H

    a cijeli site je poučan... :D

  49. #49

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    pastrnjak:

    ja mislim da je ovo ipak bijela mrkava....

  50. #50

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj Nani prvotno napisa
    sandraf, naći ćemo se jedan dan na placi....uzmi fotić i papir....
    je,pa da tete na placi shvate da ne znam sto je pastrnjak. ne bih to prezivjela...

    drzat cu se kaziprsta.

    hvala, ali zaboravi.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •