danas kuham klasicnu manestru s povrcem raznim. nije da sam nesto odusevljena, ali i to se ponekad mora jesti.
danas kuham klasicnu manestru s povrcem raznim. nije da sam nesto odusevljena, ali i to se ponekad mora jesti.
Moj se mužić jutros ustao u pola sedam i skuhao mahune za ručak.![]()
Meni starci šalje paštu-fažol........mmmmmm, fino i još kad ga ja ne morak kuhati....najfinije!!! :D
I mi imamo graf. Bez pašte!
Mi danas imamo juhu, lešo i šalšu..nije mi baš, ali je zgodno (sve u expres, a šalšu samo odmrznuti)..
![]()
A ja ću danas onu finu zapečenu piletinu(bijela mesa) s buđolom, sirom i vrhnjem za kuhanje. Baš sam se već tog poželila. I neka lagana povrtna juhica.
MM mi u petak ima rođendan pa moram smisliti neke kolače i tortu. Ima neko neki prijedlog za kolač da nije jako mekan a da nisu opet ni keksi jer bi nosio na posao počastiti suradnike pa bi ja nešto što se uzme rukom i da ne treba tanjur?
recept za ovo mi je nekim cudom promakao. daj jos jednom, please.ivancica prvotno napisa
kolace izaberi iz palete bozicnih kolacica. mali, slatki, cvrsti zalogajcici... moram se prestat javljat na recepte, opet sam gladna...
Naravno da si se poželjela kad ga onaj put nisi uspjela ni probati.ivancica prvotno napisa
Vrijedne Rode su sve izjele![]()
Nisam se zato poželjela(već sam ja to jela odonda),nego ja to jako volim i mogla bi svaki treći dan.
Mamita, super ideja, ali te silne kore, tko će ih ispeći. Jedino ako udavim mamu, ona ima živaca.![]()
MŽ radi musaku,mmmmmmmm,lud sam za musakom,još kad krumpiri budu pečeniji,mmmmmmmmm.....
danas juhica s kokom. muz mi je presao na neku glupu posnu, pokajnicku, vegatarijansku prehranu, pa muku mucim s menijem. danas me bas briga za njega, meni se jede leso kokica.
Ja dežuram u Tvornici, pa će njih dvoje ručati kod moje mame.
A meni kako Bog da![]()
Nikad tu ne pišem, a često virnem.![]()
E pa ja danas radim tuna salatu sa jajima, krastavcem, paradajzom, maslinama i ovčjim sirom. Totalno neprilagođeno dobu ali jedva čekam ljeto...![]()
Da, ali nisam rekla da mi je krajnji cilj drška od metle!Mamita prvotno napisa
mmmmmm, ovo zvuci jako fino. a i uslo bi u vegetarijanski meni. nego, odakle ti paradajz u ovo doba? s cim se to poveze? nemoj molim te napisati - s maslinovim uljem....huchi prvotno napisa
sandraf, pomidora ti ima u Konzumu...istina okusom nije kao onaj iz vrta ali za salatu dobro dođe....ja takve salate povežem sa malo maslinovog, obavezno i sokom od limuna....
Ne moraš "povezivati" - začiniš kao i svaku drugu salatu.
U Zagrebu možeš kupiti paradajza na svakom ćošku. Jest da mu je okus između namočenog kartona i dotrajale krpe, ali ako si prehlađena i osjetila njuha i okusa štekaju... Savršen!
Sličnu stvar sam zadnja dva dana marendala na poslu: kukuruz, tuna, sir...može i masline, jaja....i sve dobro zaliveno limunom.....mmmmmmmmmmm
nasrecu, ili mozda nazalost, zdravlje me dobro sluzi. bit ce onda bez pomidora...
Ja danas za ručak radim poriluk sa krumpirom i kobasama zapečeno u pećnici...sandraf, evo ti prijedlog za TM....ovo isto samo bez kobasa i sa puuuuno sira!!!
ma daj, znas da muku mucim s nazivima povrca. sto je poriluk? jel to ono dugacko zeleno? ja dodjem na placu, pokazem prstom i kazem: molim, 2 komada! ili ako procijenim da to nesto ide na kile - molim pola kg. dan-danas ne znam sto je koraba....Nani prvotno napisa
Da, poriluk je ono kao mladi lud samo veeeeće...miriši slično....i jako je fino, i zdravo!!
Poriluk izgleda kao mladi luk, samo je velik i debeo.
Sandra, možeš čak i kod Orke na poduku - ona točno razlikuje peršin, celer, pastrnjak, bijelu mrkavu... Ne možeš je zeznuti ni po izgledu ni po okusu!
Evo ti koraba:
![]()
priznaj sefice, ovo radis namjerno! izmisljas biljke samo da me zbunis!!!! bijela mrkava....?apricot prvotno napisa
izrežeš ga na male 'kockice', trakice ili kako već želiš, naravno dobro ga opereš, par minuta prokuhaš u vodi, u suhu padelu ubaciš krumpir (nariban ili na fetice), poriluk, kobase ili špekec na kockice, sir (svježi, topljeni, naribani....), 2 jaja, 1 k vrhnje, malo mlijeka, dobro promiješaš i ubaciš u namašćeni pleh....gotovo za 40-ak minuta, ovisi o krumpiru.....ili slažeš kao musaku pa pred kraj baciš jaje sa vrhnjem, sirom ili čim već voliš!!!
sandraf prvotno napisa
![]()
![]()
bijela MRKVA ne mrkAva!!
![]()
krompir skuhas prije pecnice?Nani prvotno napisa
vidis sto mi radi...!Nani prvotno napisa
Ne kuham ga prije. Ja ga inače izrežem na tanke fetice, a danas, zbog rekordnog roka u kojem ručak mora biti gotov, ću ga naribati!!
'Zoćela' šefica!!![]()
![]()
![]()
Nisi čula za bijelu mrkavu?!
Zapravo je žuta.
Idem pronaći fotku.
naravno da jesam. i cula i probala. prekonekoliko puta. i svaki put kad je vidim pitam je: a zasto su tebi, zuckice mala, dali naziv bijela...?!apricot prvotno napisa
![]()
celer:
![]()
isto ko koraba!apricot prvotno napisa
sandraf, kao što postoji bijeli i roza krumpir, tako postoji i narančasta i bijela mrkva.
Ako ti tako kažeš...
Ajde sad razliku između korjena peršina i pastrnjaka....![]()
![]()
ako mu listove odrežeš"!!!!!![]()
Peršin je naboraniji (grublji) i ima više onih sitnih korjenčića sa strane.
koja je u stvari zuta... ali ju iz milja zovemo bijela mrkava. sve mi je jasno.apricot prvotno napisa
daj jos sliku pasternjaka....
Pa i krumpir zovemo bijelim, ali je zapravo bež.
Ako kažeš "žuta mrkva", ljudi koji su neosjetljivi na nijanse će ti reći da je i "normalna" mrkva žuta.
Idem tražiti pastrnjak...
sandraf, naći ćemo se jedan dan na placi....uzmi fotić i papir....![]()
![]()
![]()
pastrnjak:
![]()
darling, evo pastrnjak....
http://www.povrce.com/index.cgi?IDP=028&P=pro&L=H
a cijeli site je poučan... :D![]()
ja mislim da je ovo ipak bijela mrkava....apricot prvotno napisa
je,pa da tete na placi shvate da ne znam sto je pastrnjak. ne bih to prezivjela...Nani prvotno napisa
drzat cu se kaziprsta.
hvala, ali zaboravi.