Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 100 of 100

Thread: Što danas kuhate? (9. dio)

  1. #51

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default


    ne brigaj, reci cemo da radimo izlozbu fotki naseg omiljenog povrca...

  2. #52
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    nani, pusti je... Očito joj nisu rekli da je nepristojno pokazivati prstom, pa sad to debelo koristi.

  3. #53

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    vjerujem da bi pasternjaku bilo sasvim svejedno sto u njega pokazujem prstom.

    a i teti na placi je bitno da proda i zaradi.

    a i ja volim trosit. pa se ne sekiram.

    eto tako....

  4. #54

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Takva sam i ja bila na početku svoje kuharske 'karijere'...ali sjećam se da sam iskrenim priznanjem, milim pogledom i smiješkom dobila mnoge korisne savjete...

  5. #55
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ja sam sve naučila od mame. Uvijek mi je bilo dosadno kad mi je nabrajala koje je sve namirnice stavila u juhu, a sad mi dobro dođe. Osjećam se tako moćnom!

  6. #56
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Par žena par velikih mrkvi (bijelih il žutih tako svejedno) i odmah kraval Uživajte curke u svojim mrkvama!!!

  7. #57
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    A jeste me nasmijale.
    Evo imam jednu pitalicu za vas: Šta je to Ovas iliti Leblebija? A šta je to Naut? Tko će prije....

  8. #58
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ifi,

  9. #59

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by Ifigenija
    Par žena par velikih mrkvi (bijelih il žutih tako svejedno) i odmah kraval Uživajte curke u svojim mrkvama!!!
    slobodno se pridruzi. nama ovako brze vrijeme prolazi. onda sefica periodicno pobrise chatanje i sve 5. ako znas neko egzoticno povrce - smatraj se pozvanom obznaniti ga.

  10. #60

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    A jeste me nasmijale.
    Evo imam jednu pitalicu za vas: Šta je to Ovas iliti Leblebija? A šta je to Naut? Tko će prije....
    evo, bacam se na rijecnik stranih rijeci....

  11. #61
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ovas je zob.
    Leblebija je ćićvarda ili slanutak, ovisno o području.
    Naut...hm... moram pitati mamu!

  12. #62
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Mislim da je naut isto neka grahorica. Zapravo, sigurna sam...

  13. #63
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Apri, pa ti si stvarno hodajuća enciklopedija. :D

  14. #64

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Od svega ovog samo mi je leblebija poznato....mislim čula sam da to moji spominju....ja pojma nemam šta je... :/ :D ...sigurno nešto malo 'loptasto'...

  15. #65

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Nisam ni sumnjala apri!!!

  16. #66
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    U zadnje vrijeme me uhvatila manija makrobiotičke kuhinje, a imam neku knjigu beogradskog izdanja pa se borim se nepoznatim mi izrazima za namirnice.

    Evo danas pravim juhu od leće iliti sočiva i integralnu rižu s kukuruzom, maslinama i tunjevinom.

  17. #67
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Leblebija se prodaje, u istočnim krajevima bivše Juge, kao grickalica. Popržena je tvrda i okusa sličnog kao neispucali kukuruz koji ostane od kokica.
    Nani, pa kuhaš slanutak - to su one beš loptice. Ja ga kuham ko grah, ili na lešo s krumpirom.
    Imaš i ivaricin recept - upiši u pretražnik.
    Fino i zdravo!

  18. #68

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Iskreno, do sada nisam nikad radila slanutak..ni grah...za ta jela su zaduženi moji...oni to duuugo kuhaju, ja nemam vremena za takve stvari, samo brzinski ručkovi dolaze u obzir...

  19. #69

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Moja mama je isto imala makrobiotičke faze....sjećam se da je imala te bež loptice, leblebije... ...

  20. #70
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    I grah i slanutak mogu biti brzo gotovi ako uzmeš već prokuhane, iz konzerve.
    Meni je to super rješenje i stvarno ne vidim razliku...

  21. #71

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Uvijek ima feeling da to nije to....kad je iz konzerve. A kad mogu ovako kuhano, onda se sa konzervama ni ne guram....

  22. #72

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    ja doma uvijek imam konzerve kukuruza, fazola, slanutka.... dusu dalo za brze priloge. pomijesam to s rizom i eto...

  23. #73
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Istina živa!
    Ali evo ti recept za grah "iz konzerve":
    izribam glavicu ljubičastog luka (kapule) i dvije mrkve (onaj ribež gdje mrkva ostane u kolutićima, a luk u listićima), stavim na dva milimetra vode i pusti da omekša. Dodam dvije velike konzerve graha (mislim da je svaka po 400g netto) i pustim da se kuha.
    Dodam nekoliko lovorovih listova (protiv nadimanja) i ostale začine.. i začas je gotovo.

  24. #74

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    I ja sam par puta s rižom stavila grah iz konzerve ali mi uvijek ima neki miris...ili ja umišljam. Ista stvar je reicmo sa graškom....ali zato mi je kukuruz mljac!! :/

  25. #75
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Meni je samo crveni (meksički) čudan - ostali su mi OK.

  26. #76

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    A ja sam baš taj crveni koristila....morati ću probati neki drugi...daj mi ime...

  27. #77
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Pa imaš onaj veliki bijeli puter-grah, pa onda onaj po kojemu su smeđe crtice, pa bjelić, pa trešnjo Čuj, ja ti to sve zovem po bosanski, ali na slici točno znam prepoznati koji je koji i koji se za što koristi...

  28. #78
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Taj slanutak iliti leblebije koji je malko prepržen i liči na kukuruz tamanim već mjesecima. Ima ga za kupiti u Ipercoopu. A ja mislila da je to kukuruz, tuka.

  29. #79
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Pa ima i prženi kukuruz!
    Leblebija je baš ko loptica - potpuno okrugla i dosta svjetlija od kukuruza.

  30. #80

    Default Re

    Dobro jutro, drage kuharice!
    Evo, ja tu i tamo virnem, ali nikako da se okuražim na ozbiljnije kuhanje.
    Zapravo, zbedirana sam zbog sljedeće situacije: ja od mesa jedem samo ribu+ pokušavam skinuti višak iz trudnoće (dakle laganini dijetalno)+ volim eksperimentirati s novim okusima, začinima, egzotičnim biljkicama... S druge strane MM i moja slatkica jedu meso, na spomen dijete u znak neslaganja premažu kruh Nutellom, više od jednog novog okusa tjedno ozbiljno ih uznemiri, a sve što ne mogu prepoznati u tanjuru najvjerojatnije (čitaj 99%) nije fino.
    I tako moje kuhanje postaje nemoguća misija. Jučer sam skuhala (za današnji ručak) proso po receptu od Ivančice, dodala još malo curryja i meni je za prste polizat. Dam se kladit da će moje dijete nakon dve žlice biti neobješnjivo sito (inače je buckica i jede sve što ne može pobjeći, uz uvijet da nije povrće), a MM će u tišini pojesti ( ooo, dobije on još i pureći na naglo!!!) i maštati o kruhu s majonezom i podrigušom.
    Dakle, cure pomagajte! Traže se finiiiii, bezmesni recepti ( kojima se kao prilog može dodati kakva šnicla) i još ako se ne moraju pol dana kuhati

  31. #81

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    danas ona salata s tunom. bez pomidora. nabacat cu unutra jaja, krastavaca, kukuruza, graska, maslina, malo sira. muza sam obavijestila, rekao je da je spreman za eksperiment.

  32. #82

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    paradajz juha,pohane palačinke sa pršutom i sirom i zelena salata

  33. #83
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Jučer za ručak sam pravila šnicle na naglo ikomorač na pari kao prilog. Prvi put sam pravila komorač i mogu vam reći da sam baš oduševljena. I to po receptu ona tri kuhara iz emisije što ide nedjeljom ujutro.

    Danas mi mm ima rođendan pa sam napravila mađaricu, trokute s orasima i munch mallow, te one moje tost sendviče. Baš sam dobra ženica.

  34. #84
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Budi i dobra prija, pa pošalji!

    Mi jučer pileće šnicle i sočnu rižu. Paradajz juha i kupus salata.

    Gdje je wewa?

  35. #85

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    moram ovo podijeliti s vama - salata od tune je ispala famozna. stavljam recept, jer steta je ne proslijediti ga:

    2 tune
    1 mala mrkva na prutice (prokuhati par minuta)
    malo crvene kapule proprziti dok ne pozlati
    4-5 kiselih krastavaca na sitno
    kukuruz
    grah, slanutak (bilo sto)
    malo blagog kecapa
    malo maslinovog ulja (ne treba ako je tuna u maslinovom)
    papar i sol po ukusu

    moj je muz inzistirao i na jajima, pa sam dodala 2 tvrdo kuhana jaja.

    stvarno je super. neobican slatko - kiseli okus. preporucam.
    danas cu njoke sa sirom.

  36. #86
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Komorač (ne znam zašto se zove na pari)

    Skinu se vanjski listovi komorača i bace. Onda se on isječe na komade i preprži na maslinovom ulju(Apri, ovi je baš za tebe) dok ne dobije zlatnu boju. Pri tom se posoli i pobiberi. Dolijeva se zatim po malo vodice i dinsta dok ne omekšta. Pred kraj se nariba korica limuna na sitno i doda. Oni listići zeleni od komorača(gledajte da ga s tim kupite) se sitno isjeku i dodaju na kraju.

    Istina, komorač je sad dosta skup(20 kn kg) pa sam ja uzela 2 komada samo za probu. Za 2 osobe da se najedu bi trebalo barem 3-4 komada.

    Hoćete recept i za kolače?

  37. #87
    nana's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    529

    Default

    Ja na dijeti :/ ali imam jedan fini recept:
    Zapečeni makaroni sa sirom i gljivama
    -400 g tijestenine(maleni pužići)
    -40 ml maslinovog ulja
    -300g šampinjona
    -600 ml mlijeka
    -30g brašna
    1 žlica senfa
    170g sira gaude
    25 g parmezana, sol papar
    Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i ocijediti, na ulju propirjati šampinjone posuti brašnom i promiješati, lagano zalijevati mlijekom uz miješanje i prokuhati oko 5 minuta. U umak dodati vegete, senf, sol papar i naribani sir, te kuhati još 1-2 minute, dok se umak ne zgusne.
    Tjesteninu staviti u vatrostalnu posudu preliti umakom, posuti naribanim parmezanom i staviti u prethodno zagrijanu pečnicu da se ispeče.

  38. #88
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ivančice, za svaki kolač otvori poseban topic - da nam bude pregledno, a i da ja ne moram masakrirati teme.

  39. #89
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    wewa bolesna, ugledala se na apricot
    provirim od kuce da vidi sta se desava, a kuhanje organizujem tako da traje sto krace, jer se umaram i raste mi temp., i da ne sadrzi mlijecne proizvode zbog lijekova - sto je tezi dio...

    znaci, nista od mene ovih dana, pisemo se skoro, nadam se

  40. #90

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Brzo nam ozdravi!!!!!

  41. #91

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zgb, zapad
    Posts
    98

    Default

    Svi ste u Tvornici? Svaka čast!

    Subota je, pa svekar radi ribe na roštilju i z. salatu. Jedva čekam

    Sutra ćemo lignje, samo moram odlučiti kako. Prijedlog? (trebalo bi biti brzo jer imam puno toga u planu sutra)

  42. #92
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Jest, u Tvornici! Crkle smo - da nas je bilo duplo više... ne bi bilo loše!

    WEWAAAAAAA, kakvo kuhanje?! Lezi u krevet i ne mrdaj!
    Naređenje moderatorice!

  43. #93
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by huchi
    Svi ste u Tvornici? Svaka čast!

    Subota je, pa svekar radi ribe na roštilju i z. salatu. Jedva čekam

    Sutra ćemo lignje, samo moram odlučiti kako. Prijedlog? (trebalo bi biti brzo jer imam puno toga u planu sutra)
    Evo ti jedan brzinski a fini recept:
    Isječeš oguljeni krompir na krupnije komade i staviš ga na malo maslinovog ulja pa u tepsiju i na plinu pečeš dok se ne uhvati korica. Za to vrijeme isječeš lignje na komadiće, posoliš malo, dodaš isjeckani češnjak i peršin list pa kad je krompir dobio koricu staviš gore lignje i u pećnicu dok se ne ispeče. Pred kraj gore deci vina.

  44. #94
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Joj, sad sam se sjetila da sam ga već pisala ovdje :/ . Moderator, obriši ako treba jedan od njih.

  45. #95

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    šiziku(preklopljenu pizzu)

  46. #96
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Juha od povrća, pužići s povrćem "na kineski" način, ali bez woka, salata. Već smo odradili i večeru - štrudla od jabuka i ribizla.

    Doma smo cijeli dan, malo bolesni :/ , pa samo kuham, pečem, kuham, pečem...

  47. #97
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja sam danas za ručak radila juhicu od teletine, teleće šnicle u umaku od krastavaca i krompir pire te zelena salata. Kolače nisam jer mi ostalo od mm-ovog rođoša.

  48. #98
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    dolega, off topic:
    Da nisi išla u "kulturu" ili "jezičnu"?
    Mislim... taj termin "šizika" nisam čula od `86

  49. #99

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    sesvete
    Posts
    343

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    Ja sam danas za ručak radila juhicu od teletine, teleće šnicle u umaku od krastavaca i krompir pire te zelena salata. Kolače nisam jer mi ostalo od mm-ovog rođoša.
    Jel može recept za ovu teletimu u umaku od krastavaca..zvuči interesantno..
    Thanks!

  50. #100

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    24

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    U zadnje vrijeme me uhvatila manija makrobiotičke kuhinje, a imam neku knjigu beogradskog izdanja pa se borim se nepoznatim mi izrazima za namirnice.

    Evo danas pravim juhu od leće iliti sočiva i integralnu rižu s kukuruzom, maslinama i tunjevinom.


    evo kazi meni ako ne znas neki izraz iz beogradskog izdanja, pa cu pokusati da ti objasnim

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •