Pokazuje rezultate 1 do 50 od 281

Tema: Vegeta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    i ja polako izbacujem vegetu, ali teško mi ....
    Ide to... I ja sam bivši ovisnik o vegeti. Imam je i sad u kući (fakultativno) ali počela sam je izbacivati iz redovne upotrebe daaavno, prije valjda 20 godina, debelo prije udaje. Razlog - svemu daje isti okus. Umjesto toga bacila sam se na istraživanje raznih začina (sad je zbirka na nekih 40-tak i raste) i to mi je baš super.

Eh, sad... koliko je što zdravo, ne bih se usudila olako suditi. Volim Hickory-rauchsalz (sol s mirisom dima od hikorijevog drveta) koja daje grahu ukus kao da se unutra kuhao buncek, a od mesa ni M. Vjerujem da je ok, ali vrag zna... Isto vrijedi i za Kotany-evu liniju raznih začinskih mješavina. Jednostavno nisam sigurna da unutra nema raznih kemikalija koje nisu oličenje zdrave hrane, baš kao ni vegeta. Treba čitati sitna slova na vrećicama...

U to ime, ja si danas sama sušim vlastitu kadulju, mentu i ružmarin, radim sama aromatizirane octove (jednostavno je - ubaciš npr. grančicu svježeg ružmarina u vinski ocat i pričekaš 10 dana, super je...) itd. Ne mora baš sve biti iz vrećice. Ponekad jest (za godišnji) ali ide...

Eto, nek ti odvikavanje od vegete ne padne teško. Ima boljih stvari...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    I

U to ime, ja si danas sama sušim vlastitu kadulju, mentu i ružmarin, radim sama aromatizirane octove (jednostavno je - ubaciš npr. grančicu svježeg ružmarina u vinski ocat i pričekaš 10 dana, super je...) itd. Ne mora baš sve biti iz vrećice.
    ovo mi zvuči super - za što onda koristiš te aromatizirane octeve?
    ja bi ih samo mirišala ali ako se može pojesti - još bolje!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi zvuči super - za što onda koristiš te aromatizirane octeve?
    ja bi ih samo mirišala ali ako se može pojesti - još bolje!
    marijanada je odgovorila umjesto mene - za salate (u zelenu kristalku najbolje nam paše jabučni s češnjakom, u krastavce vinski s ružmarinom - trenutno imam samo ta dva). Može se raditi kombinacija s bosiljkom, timijanom i drugo. Za pac za divljač isto je zakon vinski ocat sa začinskim travama.

A ako ne smiješ puno kiseline (meni s godinama sve više smeta) može se tak napraviti i aromatizirano ulje. Nisam još probala, ali to mi je slijedeći eksperiment.

I isto mi vegeta već dugo nije nezamjenjiva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •