Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
i ja polako izbacujem vegetu, ali teško mi ....
Ide to... I ja sam bivši ovisnik o vegeti. Imam je i sad u kući (fakultativno) ali počela sam je izbacivati iz redovne upotrebe daaavno, prije valjda 20 godina, debelo prije udaje. Razlog - svemu daje isti okus. Umjesto toga bacila sam se na istraživanje raznih začina (sad je zbirka na nekih 40-tak i raste) i to mi je baš super.

Eh, sad... koliko je što zdravo, ne bih se usudila olako suditi. Volim Hickory-rauchsalz (sol s mirisom dima od hikorijevog drveta) koja daje grahu ukus kao da se unutra kuhao buncek, a od mesa ni M. Vjerujem da je ok, ali vrag zna... Isto vrijedi i za Kotany-evu liniju raznih začinskih mješavina. Jednostavno nisam sigurna da unutra nema raznih kemikalija koje nisu oličenje zdrave hrane, baš kao ni vegeta. Treba čitati sitna slova na vrećicama...

U to ime, ja si danas sama sušim vlastitu kadulju, mentu i ružmarin, radim sama aromatizirane octove (jednostavno je - ubaciš npr. grančicu svježeg ružmarina u vinski ocat i pričekaš 10 dana, super je...) itd. Ne mora baš sve biti iz vrećice. Ponekad jest (za godišnji) ali ide...

Eto, nek ti odvikavanje od vegete ne padne teško. Ima boljih stvari...