Pokazuje rezultate 1 do 50 od 281

Tema: Vegeta

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #21

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    evo nešto sa ove stranice:http://webcache.googleusercontent.co...ient=firefox-a

    Samorazgradnja kvasaca je takođe često korištena u nisko slanim preparatima. Delimično oni mogu maskirati metalni ukus KCl-a. Zajednički, Carbery Food Products i Savoury Ingredients proizvode specifične ekstrakte kvasaca za nisko slane proizvode pod imenom SaltMate. Oni tvrde da upotrebom njihovih proizvoda je moguće smanjiti so za 20 % pa i više. U nekim slučajevima kompanije mešaju ekstrakte kvasaca sa KCl-om da ponude kompletno rešenje. Provesta (Flavour Ingrediants) sadrži brojne produkte kvasca sa niskim sadržajem natrijuma. Oni su proizveli smešu sa kalijumom ili amonijum-hloridom tako da su produkti kvasca manje gorki od KCl-a samog. Uobičajene vrednosti su u granicama od 0,2 – 0,6 % u finalnom proizvodu. Drugi ekstrakt kvasca koji je dostupan je Aromild, proizveden od strane Kohjin Co. Ltd iz Japana. Po rečima kompanije, Aromild sadrži mnoštvo prirodnih 5-IMP i 5-GMP, i snažnije pojačava ukus hrane sa efektom redukcije soli. Može se koristiti kao alternativa za MSG i HVP i pošto je u koncentrovanom obliku, samo desetina količine je dovoljna. Preporučljive količine u obrocima su od 0,01 – 0,1 %. Istraživanja od strane kompanije su pokazala da je Aromid dest puta jači od MSG-a i duže traje ukus. Po rečima Searby-a (2006) ekstrakti kvasca su značajni produkti sa niskim sadržajem slanog ukusa, oni imaju ograničenja u upotrebi i mogu davati mesnom bujonu ukus koji je nepoželjan u nekim proizvodima. Drugi specijalni proizvođači kao što je DSM, proizveo je visoko nukleotidni ekstrakt kvasca koji ima kompletno prirodan ukus. Proizveden pod imenom Maxarome Select, DSM je lansirao ovaj proizvod kod FIE Paris u novembru 2005. godine. Kompanija tvrdi da ovi produkti pružaju izvorni umami ukus hrani, dajući prijatan i maskirajući nepoželjan ukus. Kompanija Similarly Sensient Flavours je takođe proizvela asortiman ekstrakata kvasaca 2005. godine sa prirodnim ukusom, namenjen optimizaciji umami efekta u obrađenoj hrani

    mislim da sve to dovoljno govori da treba bježati od vegete natur kao i od one obične
    Posljednje uređivanje od marijanada : 25.06.2010. at 13:23

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •