bok curke
moj N.ima 9 , 5 mjeseci i dohrana ide relativno dobro...imam jedno pitanje..kada bebi davati cesnjak i kako ga napraviti...
i kada bebac smije piti rizino mlijeko
hvala![]()
bok curke
moj N.ima 9 , 5 mjeseci i dohrana ide relativno dobro...imam jedno pitanje..kada bebi davati cesnjak i kako ga napraviti...
i kada bebac smije piti rizino mlijeko
hvala![]()
u knjizi za bebe i djecu jadranke boban pejić piše da se češnjak uvodi od 10og mjeseca, a za rižino sam mlijeko shvatila da može i prije 6 mjeseci iako nisam baš sigurna
Rižino mlijeko kućne izrade od 6 mj. Kupovno, od 11. Baš sam pitala Jadranku.
No moram priznati da sam ga ja ponudila ranije, sa 9 mj. Ono doma sam radila sama u početku dohrane.
cure , a kako se radi rižino mlijeko...???
Našla sam recept LeeB:
1 šalica riže u 10 šalica vode, 2 cm kombu alge i kuha se sat i pol. Procjediti i to je to. Čuva se 3-4 dana.
Mislim da sam negdje pročitala da može i bez kombu alge, ali nisam sigurna.
![]()
I još jedan od Mgrubi:
RIŽINO MLIJEKO IZ KUĆNE RADINOSTI:
Sastojci:
1/2 šalica riže (najbolje integralne iz bio uzgoja)
5-6 šalica vode
oko 2 cm kombu alge (može se kupiti u dućanima zdrave hrane)
Postupak:
Riža se kuha oko sat i pol zajedno s algom pa procijedi kroz gazu. Ukoliko vam je mlijeko prerijetko, štapnim mikserom ili visokim mikserom dobro sameljite malu količinu riže. Ukoliko vam se učini pregustim za vaš ukus, jednostavno ga razrijedite vodom.
Alga se rižinom mlijeku dodaje kako bi bilo probavljivije, ali i da bi ga se obogatilo mineralima. Kod spravljanja rižinog mlijeka također možete i prema vlastitom ukusu mijenjati vrstu riže od koje ga pripremate, pa čak i kombinirati vrste riže.
Po želji i potrebi možete u mlijeko ili kašice dodavati rižin slad, ali budite oprezni i uvijek provjerite sadržaj jer neke vrste slada sadrže glutenske elemente i nisu primjerene za sami početak dohrane.
Tu imaš link na topic pa si pogledaj:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=48739
I ja se spremam na pripremu mlijeka kod kuće.
![]()
S time da je dobro dodati laneno ulje u mlijeko kad se skuha.
Ajme LeaB, sad sam pogledala sličke tvojih jela!! Makni ih ili dolazim na ručak!!![]()
Hvala na savjetu za laneno ulje, baš sam ga nabavila.
![]()
Znate li gdje ima za kupiti laneno ulje u većim pakiranjima? Nailazim samo na one bočice od 2,5 dcl.
Gdje ga uopce nadete? U ducanima zdrave hrane (toga u SB nema) ili ima i negdje drugdje?