Ja sam dobila 5 šavova,jel to puno ili malo???
Ja sam dobila 5 šavova,jel to puno ili malo???
ja niti jedan :D
ali žao mi je svih koje su ih dobile jer sam čula da jako boli![]()
ja kad sam pitala kolko doktor nije znao broj onda znaš kolko ih imam![]()
5 je malo
Na prvom porodu epi + 22 šava
Na drugom bez epi samo 1 - 2 površinska.
prvi porod na kartonu pisalo 5-4-4-5 znači šivano u četiri sloja 18 kom, drugi porod popucala površinski 2 šava (na stolčiću)
niti jedan, oba puta porod u vodi.
a ove unutarnje šavove osjećate?Ja nekako ne,možda niti nemam iznutra,to stvarno ne znam!!!
3 x 5
bolilo više nego 50 poroda zajedno
5 komada
3 x 6
isto mi je to sa šavovima nakon poroda bilo 100 puta gore od poroda
20-ak
Rezana, popucala...
Drugi je porod bio carski.
2 unutrašnja i 2 vanjska
ne osjećam skoro ništa![]()
E ovdje sam sigurno prava rekorderka.Imam vise savova nego vlasi kose na glavi ,a nije bas da sam celava!Jednom sam cak imala podljev od koljena do pola leda -ostala im jedna krvna zila koju su zaboravili sanirati -ali nista me ne moze obeshrabriti ja tamo redovno dolazim ,opet i opet... samo sam u zadnje vrijeme presla na one gornje savove (carski) malo za promjenu .Inace oporavak mi je bio uvjek super -glavno da se njih rijesim .Sad razmisljam da promjenim zanimanje u meteorologa.![]()
to je ništa...ivanic prvotno napisa
ja pet vanjskih(dakle rez) i 16 duž rodnice...
i šivanjenije boljelo dr bila pažljiva,sašila me pod lokalnom,ma milina ali poslije...![]()
za unutarnje je rekla da se to ne broji tak da ne znam
vanjskih je rekla 3-4, meni je i to punoooooo
22 :shock: ajme
Vanjskih sam imala 6, a unutarnjih samo su mi rekli previse jer su bebu izvukli na vakum pa sam cijela popucala.
3-4 površinska, ne znam točno. Samo jedan me malo jače svrbio negdje 5. dan nakon poroda, ali to je patronažna našpricala Octeniseptom i dan poslije sve je bilo ok.
Pravo da kazem, ne znam. Da mi nije doktorica rekla da me je sekla i da nisam svojim ocima videla da me je sivala, ne bih ni znala, tako je majstorski uradila posao!
Nakon prvog poroda (vakum) sam pitala koliko sam sivana jer me nenormalno unutra boljelo i zatezalo,tada mi gin. rekao oko 20,drugi je bio carski.
4 - bolilo - radila od toga dramu - a onda čula da niti jedna od žena s kojima sam u sobi nemaju manje od 14- pa sam ušutila![]()
![]()
6 unutarnjih i 6 vanjskih![]()
_________
D 1998.
I 2007.
8) Šiva doktor, šiva, pitam ja:"koliko ih je doktore"?, kaže on:"evo zadnji -dvadeset i treći", kažem ja: "ma opalite još jedan, danas mi je 24. rođendan"; neću pričat o oporavku jer, da budem slikovita, dio hemeroida mi je bio zašiven uz rub rodnice i imala hematom, kako su mi rekli-"veličine marelice"...![]()
Niti jedan! :D
Mada je ocito ipak trebao pokoji jer izgleda da sam ipak malo popucala, pa je sad nesto malo krivo zaraslo, pa imam neki visak... Ali to ce mi ginic "sanirat".
0![]()
Ja oko 20-tak, ali toliko sam bila sretna šta je sve dobro završilo da se uopće ne sjećam neke boli.
neman pojma, vidim samo da pola lijeve strane kod gđe fali, a vidim da se i ožiljak pruža preko jednog dijela debelog mesa i unutar gđe. Sve u svemu, ožiljak je prek 20 centimentara dugačak. Sve to lijepo strši nalijevo pošto fali jedan dio debelog mesa da ga drži u simetriji sa desnom stranom gđe. Tu na lijevoj strani gđe je jedna predivna rupa, jer je gđa odlučila da, budući lijeva strana ne drži, idem pošlihtati unutarnji dio na desno. Gledam ja tako gđu u ogledalu i tužno vrtim glavom, a ona mene glupo zjapeći. Očito je iz svega što sam napisala da mi ožiljak nije najveći problem. :?
nemam pojma koliko šavova imam...rekli mi samo da me nisu puno rezali, a i šivanje mi nije predugo trajalo...jel to mogu sama izbrojat?? :?
Meni je luđ..... koja me šivala prejako zategnula šavove tako da mi je koža oko šavova popucala i prva dva tjedna sam imala dolje otvorenu ranu koja se je zagnojila, a gnoj je počeo izlaziti tek kad su šavovi malo popustili nakon neka tri tjedna. Mjesec dana se doslovno nisam mogla dići iz kreveta ni normalno ići na wc. Takvu bol prije toga nisam nikad doživjela. Više me je boljela ta rana nakon poroda nego sam porod.
E da, imala sam samo četiri vanjska šava, a za unutarnje ne znam.
možeš, znaš po prilici koliko ti je dugačak ožiljak. Ide ti jedan šav na svaki centimetar. Dakle, ako ti je ožiljak dugačak 20 centimetara kao meni, onda je najmanje 20 šavova, ako i tu nisu štedilikristina_zg prvotno napisa
![]()
ma super, ja onda imam svega 2 ili 3 šava....a i dok me šivali rekli mi kako me nisu puno rezali :Delin prvotno napisa
a i ja već sjedim od prije par dana bez ikakvih problema,,,jedino sam primijetila da dok hodam ili duže stojim kako mi je dolje neki pritisak i bol, no mislim da ta bol nema nikakve veze sa šavovima...više mi ide iz unutrašnjosti
20 šavova je jako punooo![]()
ne mogu ni zamislit koliko to onda boli...
:/
ja sam izbrojala zadnjih 8 koji su me booolili, to je bio zadnji red a sivali su mi tri reda pa pretpostavljam 20-25.
5 je malo.
a dooooooooobro me babica tri puta zarezala i ta epiziotomija me bas bolilavise od trudova! kad san pitala koliko punata imam rekla mi je ta ista babica da ne igramo na briskule pa da brojimo punte.
hm.
Ma nije, isti ti je drek 2 ili 20. Bolilo me cca 1 tjedan, 2. tjedan sam već mogla sjesti, ali oprezno. Samo što su me zašili da te bog sačuva (vidi poviše), tako da gđa nije u lijepom stanju. Rezultat: no sex od poroda, a tome prošlo već 9 mjeseci.kristina_zg prvotno napisa
Doduše, tješim se da sam mogla proći kao Zara - gđa divna, a kad dođe sex :shock:
Zato, nek je ona velika još uvijek ja nju mogu uljepšati
Iako u zadnje vrijeme i o tome sve manje razmišljam, pomirila sam se da nema sexa, a i libido mi je opao.
Kad procitam, vidim koje sam sreće 1 put niti jedan, drugi put isto bez šava !!!
Moguće! Imala sam i podljeve. U bolnici su me na viziti uvijek sažalno gledali.elin prvotno napisa
4 šava, užasno bolilo mjesec dana
Stvarno neznam..bila je velika beba i rezali su me..
Šivanje je trajalo sat i pol.. dosta unuta a i vani..večina bez anestezije pa sam jaukala kao da opet rađam,a svaki put veli doktorica još samo 1, još samo 1... i moja gđa nije baš svoja....mislim da ni nikada neće..
Nisam mogla ni bočno sjsti 3 tjedna....bolilo, peklo i žarilo..
1 vani 1 unutra.
a i mene je opako bolilo. kak je tek onda vama sa dvadesetak šavova bilo ne želim ni pomišljati
prvi put 2 unutrasnja
drugi put 1 unutrasnji (reda radi - da se stazerka vjezba)
Radili bez anestezije jer nisam htjela - niti jedan nije bolio (kako sivanje tako ni kasnije). Zato sam drugi put imala hematom koji se operativno mor'o otvoriti - ali to je nevezano za pucanje.
Nego cure, nije mi jasno kako mogu to sivati (u dvocifrenim brojevima) bez anestezije!!
4 vanjska, ne znam koliko unutarnjih. meni je pri porodu pukla rodnica, tako da deset dana nisam mogla sjediti, eventualno na boku
Ne znam, nisu mi htjeli reči. Kad sam pitala ispred rađaone - sestra je rekla 4 (valjda vanjska jer je pogledala i rekla mi).
A kad sam pitala dr. u viziti, nagnuo se, pogledao i rekao ''pa koliko ja vidim 3''. Da zašto me to zanima :?
Tak da ne znam niti za vanjske a kamoli unutarnje :/