Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 128 od 128

Tema: Koliko šavova ste dobile???

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku
    Hrpetinu,ne znam točno koliko al se dobro sjećam da je trajalo 85 minuta
    ovo je strava

mene su šili 45 minuta, kad nisam crkla

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pročitala sam samo prvu stranicu i koliko tu___ S T R A Š N I H___ stvari ima, nisam mogla dalje. Cure moje koje imate puno šavova i puno tegoba zbog toga, jako mi vas je žao. Ja sam imala "samo" 3 šava i skoro nikakvih problema sa sjedenjem niti sa meteorološkim prilikama. A bojala sam se da će biti gadno jer je to bio prvi porod i još u 37-oj godini. Ali zato mi bez Kegelovih vježbi nema života...šmrc... (moj mjehur se jako posvađao sa mnom)

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Broj šavova ne mora nužno biti povezan s težinom "povrede". 20 šavova se može staviti na razdor veličine 20 cm i 5 cm.

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prvi put stvarno ne znam jer su me " odšivali" i ponovno krpali zbog komplikacija (ožiljak strava), a drugi put dva površinska šava, sjela sat nakon pororda.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nisam mogla sjest dva mj kak se spada, a šavova- nisam brojila, ali znam da su me rezali od rupice do rupice i ni danas nakon 20 mj ne mogu normalno na wc....a promjene vremena su mi

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne znam točno koliko je bilo šavova, mislim 4 ili 5. Sjećam se da sam pitala doktora dok me šivao, koliko će biti šavova da se znam "hvaliti" svojim ožiljkom na što mi je on rekao NE ZNAM! A ja onako drogirana pitam opet - pa dobro, koliko otprilike? Kaže dr. - otprilike 400!!!
    Čovjek ima odličan smisao za humor, da pukneš od smijeha...
    Posljednje uređivanje od jella : 31.07.2010. at 22:00

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj elin prvotno napisa Vidi poruku
    neman pojma, vidim samo da pola lijeve strane kod gđe fali, a vidim da se i ožiljak pruža preko jednog dijela debelog mesa i unutar gđe. Sve u svemu, ožiljak je prek 20 centimentara dugačak. Sve to lijepo strši nalijevo pošto fali jedan dio debelog mesa da ga drži u simetriji sa desnom stranom gđe. Tu na lijevoj strani gđe je jedna predivna rupa, jer je gđa odlučila da, budući lijeva strana ne drži, idem pošlihtati unutarnji dio na desno. Gledam ja tako gđu u ogledalu i tužno vrtim glavom, a ona mene glupo zjapeći. Očito je iz svega što sam napisala da mi ožiljak nije najveći problem. :?
    ovo je diiivno

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kad sam pitala dr nakon šivanja koliko imam šavova, rekla je: "Dovoljno da izgleda kao nova!", ljubazno se nasmijala i otišla. Ni poslije nisam uspjela skužiti koliko je to šavova, ali nije ih bilo puno i nisam imala problema s ranicom.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja sam prošla samo sa 2 šava unutar vagine.

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ja sam imala samo jedan sav, ali je boljelo ko vrag, prva dva tjedna sam jedva hodala, a o sjedenju nisam mogla ni razmisljati. Valjda je bio na nekom vrlo bolnom mjestu

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

živim u blaženom neznanju

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

samo 2 vanjska
    odmah sjedila i sve bez problema

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj vjestica prvotno napisa Vidi poruku
    živim u blaženom neznanju
    X i nikad ne želim znati...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne morate ni saznat, može se proći bez rezanja i šavova. Prvi put samo dva šava, a ostala tri NIŠTA. Da li je to zasluga riječkog rodilišta, ili slušanja babice kod poroda ili je moje tijelo baš za porode ( nisam ni prevelika, ni predebela, ni "široka" ).

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

1.putmijedr.rekla malo, a šivala me15 min ali nije me ništa boljelo. 2. put 2 šava, a bolilo...iako je šivao vrlo kratko.

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nije bilo puno šivanja, ali je bolilo ko sam vrag jer nisam dobila nikakvu anesteziju.
    Procijenili da mi ne treba epi i izvana su samo 2 šava,
    ali koliko me sjećanje služi, iznutra sam popucala oko neke žile (ili tako nekako)
    pa je to bio malo problem.. užasno sam bila sva natekla.. Auč!
    3 tjedna nisam mogla sjedit ni na koji način, hodala sam kao kauboj.
    Joj, šivanje mi je bio NAJGORI dio poroda!
    Dobro da nisam znala što me čeka, jer bi pobjegla sa stola, makar puzeći!

kikemarie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

2...ali bolilo me više nego porod,rađe bi opet rodila nego šav dobila..
    Al odmah sam sjdila,čim sam došla iz rađaone trk na tuširanje,jela i wc...ko od šale

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Prvi put nisam znala točno koliko al me bolilo 10 put više od poroda,dok napisao manja epiziotomija (mislila sam se kako izgleda oporavak nakon velike) a sad drugi put samo šivanje bolilo za poludit al puno prije sam počela sjedit i sve mi je nekako bilo lakše a imala sam 4 punta.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Prvi put sam rezana i imala sam dosta šavova, neki su i popucali i imala sto problema s njima, nit sjedit nit ležat, zatezalo pri promjenama vremena još valjda 2-3 god - užas.

Ovaj put popucala prema dolje, četiri šava i znaju zatezat ali nije strašno. Danas sam dva tjedna od poroda i čudno mi je što još uvijek oko tih šavova (ako ih još ima, ne kužim jesu ispali ili ne) nakon tuširanja lagano krvarim (krvarim i inače, ali nakon tuširanja je sve čisto osim oko šava), jel to normalno?

Btw, meni bed pogledat se u ogledalo našto to liči

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne morate ni saznat, može se proći bez rezanja i šavova. Prvi put samo dva šava, a ostala tri NIŠTA. Da li je to zasluga riječkog rodilišta, ili slušanja babice kod poroda ili je moje tijelo baš za porode ( nisam ni prevelika, ni predebela, ni "široka" ).
    ja nisam ništa popucala prvi put, ali mislim da tome nema puno moje zasluge nego čista sreća (rodila sam u Merkuru i još dvije cure u sobi nisu rezali)

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

srećom samo malo popucala bez šivanja i šavova.
    Posljednje uređivanje od katarinam : 25.08.2011. at 23:22

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma puno toga ovisi i o konkretnoj situaciji. Ja sam dobila par šavova s prvim sinom (fest preko 4 kg, prvi porod u 38. godini, na termin, bez posebnih intervencija - Sv.duh) i nije mi to bilo ništa strašno. Ipak, ukliještio mi se negdje živac sam dugo vremena imala osjet utrnulosti u jednom velikom području desne natkoljenice, ali sve u svemu, oporavila sam se dosta brzo.

Drugi porod je druga priča - 22 šava, ali s razlogom. Prerano sam završila u rađaoni nakon višemjesečnog ležanja na Sv.duhu na infuzijama Prepara. Zavlačili su ga koliko se dalo (mom mlađem sinu se jako žurilo van, a takav je i danas, he he he), ali kad je porod ipak krenuo, budući da je dijete bilo sitno, razvalili su me i razrezali do grla. Nije mi bilo krivo - to se moralo učiniti da se što više poštedi dijete (34.tjedan mi je bio) koje je imalo cca 2 kg kad sam ga rodila. Ipak, nije svako zlo za zlo, taj se rodio u roku 45 minuta i iako je bilo bolno, sa svime sam se pomirila za dobru svrhu. U cijeloj toj ne baš ugodnoj priči dobro je prošlo, otišli smo doma sinek i ja već za 2 tjedna. Obzirom na situaciju, nemam prigovora.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

peterlin slažem se s tobom ja rodila na stolčiću a i beba baš nije bila teška 3400g da je možda bila teža ili da sam rodila na drugačiji način možda bi više popucala a i babica je stalno masirala međicu pa je i to pridonjelo da ne popucam jako
    Posljednje uređivanje od katarinam : 26.08.2011. at 09:48

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj katarinam prvotno napisa Vidi poruku
    a i babica je stalno masirala međicu pa je i to pridonjelo da ne popucam jako

meni su na trećem porodu isto masirale međicu, koja je ostala cijela (razvukao se jedino gadan ožiljak od epi s prvog poroda..) ali sam zato pukla gore sve do mokraćovoda..... grrr...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam prosla ko prvorotkinja sa samo 2 povrsinska sava,brz i prirodan porod (1h40min od dolaska u bolnicu,doma pukla plodna nakon 4h trudova)...

babica je rekla da je mislila da cu popucat jer mi je bila pobijelila medjica em ko da mi je dosta kratka (?) ali eto nisam!
    na planu poroda sam napisala da ne zelim epiziotomiju,mislim da je ginic u jednom momentu bio pitao babicu:hocemo li rezat a da je ona rekla:nesmijemo,ona neda!

to sto ipak nisam pukla pripisujem poboznom mazanju i masiranju medjice uljem od 34og tjedna! mozda se eto varam,ali bome ne usudim se za iduci porod eksperimentirat i ne mazat!

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

treći put - samo tri šava (prvi put rezali, drugi i reći put popucala)

Svaki put tri šava manje (četvrti put prolazim bez...)

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

reći=treći

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

3 ali sam popucala, zamolila sam ih da me ne režu i nisu

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova