Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: VODENI POROD U PETROVOJ

silversurfer

Početno VODENI POROD U PETROVOJ

Dobar dan,

do danas sam bila uvjerena da cu ici roditi u Osijecko rodiliste..no nakon procitanih topica, nekako sam sklonija nekoj drugoj alternativi.

S obzirom da mi je ovo prva beba , i pojma nemam o tome svemu, od milijardu informacija sa Interneta i iz raznih knjiga mi se samo pamet zavrtila.... :/

Ono sto sam sto posto sigurna je da svoju bebu zelim donjeti na svijet u vodi, no ne znam nikoga tko je tako rodio u Petrovoj.

Molim Vas, iskustva, savjeti od toga kako se prijaviti tamo, kako uopce doci do poroda u vodi, tecaj, sudjelovanje supruga, pomoc, sve je u ovom trenutku dobro doslo...

Hvala Vam puno svima

Ugodan dan,

Ana

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sto se tice poroda u kadi u Petrovoj mogu ti samo reci da njima kada sluzi za izlozbu. Kada sam bila na tecaju tamo su nas odgovarali od poroda u kadi sa glupim razlozima tipa: u Americi zene vise tako ne radjaju pa valjda Ameri znaju zasto nije dobro.
    Kad smo obilazili rodiliste Kuvacic nam je rekao da samo neka ne radjamo u kadi. Kao da im je to gnjavaza.
    Ako inzistiras naravno da ces porod u kadi dobiti.
    Uvjet za porod u Petrovoj je da imas zavrsen njihov tecaj.

silversurfer

Početno

da, tako nekako sam si i mislila...s obzirom da mi nitko nije odgovorio neko vrijeme, vec sam pomislila da :

a) nitko nije rodio u vodi u Petrovoj,
    b) treba ti za taj poduhvat znjora debela ko spek...

No, kako god, hvala na odgovoru, svaki je dobrodosao i vrlo vrijedan

A sad, da li netko nesto zna onda o vodenom porodu u Rijeci?
    :/

Hvala

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja nisam nazalost mogla roditi u vodi zbog trudnickih komplikacija, no rodiliste u Ri je za svaku pohvalu ,a kad sam ja isla u radjaonu kada je bila u upotrebi i inace znam da ne im ne sluzi samo za ukras. Ako ti nije daleko, toplo preporucam.

silversurfer

Početno

Hvala Anuska,

mislim da ce definitivno odluka pasti na Rijeku, jos samo da saznam kakav tecaj oni traze (da li je uvijet da se zavrsi kod njih ili mogu bilo gdje) i sve 5!

A glede daljine, pa mislim da nije daleko...sumnjam da cu bebu katapultirati na svijet mada ako bude na mamu zlato , ne bi me cudilo da od cistog nestrpljenja izleti van ko na finish crtu!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja poput silversurferice razmišljam o porodu u vodi, hvala cure na odgovorima. Surfam forum već neko vrijeme i sva iskustva koja sam našla su iz 2003 ili početka 2004 i onda tišina. Dakle, dalo bi se zaključiti: Petrova 0 bodova. O ovoj temi ima toliko malo pa je svaka informacija dobrodošla. Hvala.

silversurfer

Početno

Irena,

procitaj si pricu Maje & Domagoja & Neve sa Price sa poroda o njihovom vodenom porodu iz Rijeke...nakon toga, barem ja, jedva cekam

Tamo imas sve, ali stvarno sve...ujedno, hvala im puno na tome potu, kao i Felixu koja me uputila na post

Pusa svima

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BTW, i Vinogradska ima kadu. Moja frendica ju je prva isprobala ali nikad nije stavila priču na forum ( a nije ni meni dala).
    Petrova je kadu dobila otprilike početkom moje druge trudnoće. Iako mi je velika želja bila roditi u vodi, nisam niti pokušala. Jednostavno sam osjetila negativan stav, a i nisam htjela biti pokusni kunić. Bolnicu pak nisam htjela mijenjati jer sam tam imala doktora koji me dobro vodio kroz obje trudnoće.
    Drugi porod mi je i bez kade bio ljepši i posebniji od prvog, ali to i zato jer sam i ja bila pametnija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu samo dodat da je kada bila bum u svedskoj prije vise od 30 godina i da odavno ne preporucuju porode u vodi.te kade im sada sluza a i preporucuju da rodilja bude u njima tokom trudova ali sam izgon tj kraj da se radi na suhom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da u petrovoj treba neki tecaj za porod, to nije tocno. vjer. tip feler. tecaj treba da bi tm mogao biti prisutan porodu.

kad sam ja obilazila rodiliste prije poroda, nisu nas direktno odgovarali, nego tipa: ja svoju zenu ne bih tamo porodio, veli jedan dr. i da su morali kupiti kadu, jer kako ce najvece nase rodiliste zgledat bez kade, kad ri i os ima. za ameriku su nam pricali isto. sve u svemu priznali su nam da ne vole jer sa tim nemaju iskustva.

za porod u vodi je bitno da nema nikakvih komplikacija u trudnoci, neposredno prije svi brisevi moraju biti negativni i u petrovoj se treba naruciti, uglavnom. znaci da racunas na inducirani porod. tesko da mozes doc u sred noci s trudovima i da ce ti dati kadu, ali mozda se promijene.

moja poznanica je s trudovima bila u kadi, a sam izgon vani i veli da joj je to bilo skroz ok. u principu oni ne vole izgon u vodi, ostalo je ok.

silversurfer

Početno

...odavno ne preporucuju porode u vodi....

Zašto? :?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedan od bitnih razloga zašto nisam htjela u kadu je baš taj jer onda porod induciraju. Moj prvi je ionako bio, i zato mi je drugi (neinducirani)bio puno ljepši.

Možda ovdje nije tema, ali sada kada gledam unatrag, najgori dio poroda je epiziotomija (zbog kasnijeg oporavka), pa bih ja trudnicama savjetovala da na to obrate pažnju (eventualna perinealna masaža). Aa trudovi bole, bole i u vodi i na suhom, ali to bro prođe i ne pamti se, a ta koma nakon epi-ja -užas!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Petrova iz mog iskustva nije raspolozena za porode u vodi. Ja sam proslo ljeto rodila u Rijeci u kadi. Odusevljena sam i idem opet ove godine. Mislim da daljina nije toliki problem s obzirom koje je to olaksanje. Ja sam putovala iz Samobora. Meni su trudovi u kadi i na stolu bili nebo i zemlja. Ne treba nikakav tecaj, a ako imas jos kakvih nedoumica pitaj, drage volje cu ti dati sve informacije koje imam.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj silversurfer prvotno napisa
    Irena,

procitaj si pricu Maje & Domagoja & Neve sa Price sa poroda o njihovom vodenom porodu iz Rijeke...nakon toga, barem ja, jedva cekam

Tamo imas sve, ali stvarno sve...ujedno, hvala im puno na tome potu, kao i Felixu koja me uputila na post

Pusa svima
    Hvala,
    priča je mrak, odmah sam za još samo da dam svom Tomislavu da pročita možda ipak dobije želju biti samnom.
    Irena

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj jbistrica prvotno napisa
    Petrova iz mog iskustva nije raspolozena za porode u vodi. Ja sam proslo ljeto rodila u Rijeci u kadi. Odusevljena sam i idem opet ove godine. Mislim da daljina nije toliki problem s obzirom koje je to olaksanje. Ja sam putovala iz Samobora. Meni su trudovi u kadi i na stolu bili nebo i zemlja. Ne treba nikakav tecaj, a ako imas jos kakvih nedoumica pitaj, drage volje cu ti dati sve informacije koje imam.
    Ja se isto spremam u Rijeku, a živim u Zg. Bili smo tamo na dogovoru, ostavili su mi jako lijepi dojam. Jel mi možeš ispričati kako je to bilo - kad ste krenuli, kako je bilo s trudovima na putu, kad ste otišli u bolnicu... sve sve. Častim te samoborskim kremšnitama za tu uslugu Može i na pm.

I puno, puno hvala!!!!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj jbistrica prvotno napisa
    Ja se isto spremam u Rijeku, a živim u Zg. Bili smo tamo na dogovoru, ostavili su mi jako lijepi dojam. Jel mi možeš ispričati kako je to bilo - kad ste krenuli, kako je bilo s trudovima na putu, kad ste otišli u bolnicu... sve sve. Častim te samoborskim kremšnitama za tu uslugu Može i na pm.

I puno, puno hvala!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kad sam ja radjala, Vinogradska je tek instalirala kadu, a babice jos nisu prosle obuku. U Petrovu samo me mogu ufurati ako nemam sposobnosti vlastitog rasudjivanja, a i nisam cula za zivucu osobu koja je tamo rodila u kadi. Ako netko je neka javi. Isto sam cula da su dobili kadu na orisilu jer ne moze kao biti da ju Rijeka ima, a Zagreb nema. Fujjjj razmisljanje!!! Svako ima svoja iskustva sa poroda. Meni su stvarno trudovi bili puno laksi u vodi nego na krevetu i nije istina da porod u vodi je obavezno indiciran. Ako ti krenu trudovi, samo sisaj!!!!! I inace da iz nekog razloga ovaj put ne bi mogla u kadu, ja opet potezem iz Samobora za Rijeku. Medicinsko osoblje je nenadmasno! Bez brige, ne placaju me. Recimo da sam ja samo jedna prezadovoljna musterija njihovih usluga i glasam za vise takvih rodilista diljem lijepe nase.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •