Results 1 to 13 of 13

Thread: Erektilna disfunkcija

Default Erektilna disfunkcija

Srdačan pozdrav svima,

Evo ja sam relativno nov na forumu. Dosta često vas čitam i sada sam se eto ohrabrio napisati ovu temu. Pokušao sam već na 2 foruma i nigdje nisam dobio malo konkretniji odgovor koji bi mi pomogao.

Dakle kao što i sam naslov teme kaže, imam problema sa erekcijom. Dosta ju teško postižem, i kada ju uspijem postići neki put traje samo sekundu ili dvije što zahtjeva da ga munjevitom brzinom ubacim. Nakon što se 2 ili 3 puta ukruti, kasnije više neće. Također imam problema sa libidom.

Nakon uspješne erekcije i uspješnog seksualnog odnosa koji završi sa mojim orgazmom stvari se malkice promjene. Dakle, nakon orgazma, pola sata, sat, dva i tri, a ponekad i cijeli taj dan, erekcija funkcionira kako treba. Bez problema se digne i stoji poprilično dugo, ukratko, radi kako bi trebao.

Imam par pitanja:

1. Htio bih da mi preporučite nekakve tehnike i ishranu za pospješivanje erekcije i libida (Može i kojekakve preparate tipa Vitaseng ako imaju učinka, tjelesne aktivnosti, bilo što što bi mi moglo pomoći)

2. Zna li itko što se to u organizmu desi da nakon orgazma sve radi kako bi trebalo, jer možda ako to odgonetnem, odgonetnuti ću i što me koči kada bi prvi puta trebao postići erekciju, jer ako nakon sat vremena sve radi kako bi trebalo, onda si mislim da možda i nije pitanje u ishrani, tjelovježbi i nedostatku nekakvih tvari u tjelu, a možda se nešto i oslobodi sa orgazmom.

Svaki savjet je dobrodošao

Mukica's Avatar

Probaj dr. Kapunu postavit ta pitanja, on zna puno vise od nas o tome

Dr. neven Kapun
    Tip: Urološka ordinacije

Marjanovićev prilaz 6 , Utrine
    Zagreb, Zagreb i okolica
    Hrvatska

Tel: 01/6604-779
    Radno vrijeme: ponedjeljak, srijeda, četvrtak:08.30-14.30; utorak 13.00-19.00; petak:08.00-12.00

Mail: uroloska.ord.kapun@zg.t-com.hr

Quote Originally Posted by Mukica
    Probaj dr. Kapunu postavit ta pitanja, on zna puno vise od nas o tome

Dr. neven Kapun
    Tip: Urološka ordinacije

Marjanovićev prilaz 6 , Utrine
    Zagreb, Zagreb i okolica
    Hrvatska

Tel: 01/6604-779
    Radno vrijeme: ponedjeljak, srijeda, četvrtak:08.30-14.30; utorak 13.00-19.00; petak:08.00-12.00

Mail: uroloska.ord.kapun@zg.t-com.hr
    Njemu sav već prije postavio pitanje ali još nisam dobio odgovor.

Hvala.

MGrubi's Avatar

ti imaš problem s libidom

ovo druge je posljedica, ne i uzrok

uzrok se nalazi u uzroku slabog libida

kakav ti je balans hormona?

Quote Originally Posted by MGrubi
    ti imaš problem s libidom

ovo druge je posljedica, ne i uzrok

uzrok se nalazi u uzroku slabog libida

kakav ti je balans hormona?
    Nisam radio nikakve pretrage još.

MGrubi's Avatar

pa zatraži
    nemaš šta izgubiti, zar ne?

Rene2's Avatar

Imaš u novoj Viti veliki članak baš o tome.
    http://www.vita.revije.hr/clanak.aspx?id=500

Quote Originally Posted by MGrubi
    pa zatraži
    nemaš šta izgubiti, zar ne?
    Istina, nemam, ali prije nisam imao tih problema pa sam htio to pokušati vratiti zdravim životom i prehranom radije nego nekakvim preparatima, ali vidim da ću na kraju morati posjetiti doktora.

Nisam nikada radio takve pretrage. Što mi je činiti? Otići izvaditi krv i tražiti razinu hormona u krvi?

Quote Originally Posted by Rene2
    Imaš u novoj Viti veliki članak baš o tome.
    http://www.vita.revije.hr/clanak.aspx?id=500
    Hvala, evo baš sam pročitao i izdvojio sam ovo:

Kod organskih uzroka bolest počinje postupno, a javlja se i kod samozadovoljavanja i kod jutarnjih erekcija. Još jedan pokazatelj koji upućuje na to da je uzrok organski jest kad problem nije situacijski, odnosno ne ovisi o mjestu, vremenu ili partnerici.
    Psihološka ED uglavnom počinje naglo, česte su jutarnje erekcije, kao i erekcija kod samozadovoljavanja. Problem se javlja samo u nekim situacijama, na nekim mjestima ili s određenom partnericom. Primjerice, sve je u redu kad ste opušteni na ljetovanju, ali kad se vratite problem se ponovo javlja zbog velikih pritisaka i stresova na poslu.

Evo kod mene je ovakav problem. Jutarnja erekcija je vrlo rijetka, kao i erekcija kod samozadovoljavanja. Lakše ju postignem sa partnericom, puno lakše i iz ovoga bih zaključio da je moj problem kako ovdje kažu organski, a to bi vrlo lako mogao biti taj balans hormona.

Još sam samo htio napomenuti da se idući dan nakon što konzumiram alkohol libido vrati, ponekad budem i preuzbuđen i ejakulacija bude obilnija i to puno obilnija nego inače. Erekcija tada također odlično funkcionira. Napominjem, dan nakon konzumiranja alkohola sve štima.[/b]

Rene2's Avatar

Ne savjetujem da uzimanjem alkohola rješavaš svoje probleme
    Pokušaj ipak pronaći ovaj organski uzrok.

A mozes se javiti i "alternativnom" sexualnom terapeutu (tantristu).... npr. Davoru Stančiću.

Ako ga zelis kontaktirati, javi mi privatnom porukom da ti dam kontakt podatke.

Quote Originally Posted by Rene2
    Ne savjetujem da uzimanjem alkohola rješavaš svoje probleme
    Pokušaj ipak pronaći ovaj organski uzrok.
    Naravno da neću.

Pokušavam i ja doći do organskog uzroka. Pokušavam nekim logičnim zaključcima eliminirati bar neke od mogućih uzroka.

Quote Originally Posted by Anita-AZ
    A mozes se javiti i "alternativnom" sexualnom terapeutu (tantristu).... npr. Davoru Stančiću.

Ako ga zelis kontaktirati, javi mi privatnom porukom da ti dam kontakt podatke.
    Ako se odlučim ću se javiti.

Zahvaljujem.