Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: "Tu je moj tata"

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno "Tu je moj tata"

OK, imamo problem. Iskreno,nadam se da je samo neka faza...
    Roko je do sada bio stvarno super djete. Jako je društven, komunikativan, bez problema ide u vrtić, obožava se družit s djecom. Preko dana spava 2-3 sata popodne, noć prespava savršeno, čvrst san od nekih 21,22 do 8,9 ujutro. Bar je tako bilo.

Već nekih mjesec dana je strašno vezan za tatu. Svaka druga riječ mu je "tata" i sve traži da tata radi. Npr,ja kažem dođi da ti dam vode, a on meni "ne mama. tata". U zadnje vrijeme je počeo pretjerivat. Ne skida se s tate uopće. Hoće da ga tata stalno nosi (mene nikad ne traži da ga nosim). Kada tata odbije počinje cvilit i plakat i ne prestaje.

Noći su postale katastrofa. Roko spava s tatom u sobi, ja s maleckim u drugoj sobi. Roku treba sat i pol da zaspi,cijelo vrije ppnavlja "tu je moj tata" i to onak cvilećim glasom. Kada tate nema navečer uspava ga baka i onda govori "nema tata". Već 2 noći za redom se budi svakih 2-3 sata cvileći "tu je moj tata"(te 2 noći ga je tata uspavao) Ne kužim kaj mu se dešava...

Jel to neka reakcja na Dominika? Prema njemuje savršeno dobar,niti malo ljubomoran, mazi ga, pazi, premata,kupa...savršeni stariji brat. Možda mora nekako odreagirati...
    Svaki savjet je dobrodošao. Jel se desilo nekome nešto slično?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A, zaboravaila sam još jednu važnu stvar - već nekih mjesec dana čudno reagira kada dođemo nekuda. Ne da damu skinemo jaknu i kapu i samo se objesi za tatu i ne mrda od njega. Neki dan su išli na rođendan od Rokove frendice i nije se micao od tate punih 40 min, samo je cvilio "tu je moj tata" i "nosi, tata". Nikada prije nije bio takav, bez problema se družio s djecom

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jel tata bio negdje odsutan neko vrijeme? Ili se desilo nešto bitno? Ili je možda netko od odraslih nešto rekao što je on čuo, pa možda krivo povezao?
    Mali se ovako ponašao nakon što sam se vratila iz bolnice, ali nije se odljepljivao od mene, naravno. Još uvije smo u "mama će!" fazi
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 21:05

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

isto, isto ,samo je kod nas mama. Al ja sam to povezala dolaskom bebe, mada je prema njoj prekrasan, al mene iscijedi maksimalno.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imali smo sličnu fazu iako ne toliko izraženu
    možda da se probaš posavjetovati s nekim, tko zna što se dešava u tim glavicama, prema ovom kaj si napisala meni se čini da je on konstantno u strahu :/

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da vas nije odijelio, on je tatin a ti si domijeva?
    ne znam, baš mi je žao što je tako, ali vjerujem da je samo faza

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I meni se čini da je on shvatio kao ja sam Domijeva, a tata je njegov,bar sad neko vrijeme. Nije tata bio odsutan nigdje, ali nema fiksno radno vrijeme pa dolazi i odlazi. Ne znam...nadam se da je faza, Nije mi jasno to ponašanje kada nekud dođemo, ne skida se s njega prvih pola sata, a nakon toga se prilagodi. Niš se posebno nije desilo, sve je po starom - osim dolaska bebe. A kad sam bila u bolnici, on je bio samo s tatom.

Hm...osim...sad mi je nešto palo na pamet - kad sam s Dominikom bila u bolnici kad je imao bronhiolitis, a to se vremenski taman tak negdje poklapa s time. Onda je Roko bio s tataom,ali pošto je tata morao radit ostavio ga je 2 dana kod mojih staraca. On je super tamo funkcionirao, ali kad se vratio doma nije se odvajao od tate. A do tada nikada nije bio tako dugo odvojen od nas oboje. Da se on ne boji da ga mi ne ostavimo ili tak nekaj?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moguće da su problem ta dva dana. Stariji je jednu noć ostao samo s tatom, bez mene u bolnici, i sve sestre su mi ponovile kak je to super podnio, ali slijedeći dan se doslovno nije odljepljivao od mene. Da, baš je to super podnio! :/
    Ne znam da li mu unaprijed govorite planove kad će tata raditi i koliko ga dugo neće biti? Možda bi to pomoglo. I puuuno maženja, pričanja, zajedničkog vremena, igranja, šetnji...
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 21:05

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da... a danas je imao "tu je moja mama" fazu i upravo isto to ponavljao dok ga ja nisam išla uspavat ( u međuvremenu doslovno u letu nahranila Dominika koji se probudio u drugoj sobi). Sad spava...Joj,kad bi bar znala kaj se dešava u toj maloj glavici :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I mi smo imali sličnu fazu.P.je stalno tražio tatu da mu obavlja ono što sam mu inače radila ja.A ako je MM bio spriječen u dolasku ( i on ima klizno radno vrijeme, al u pravilu ga nema cijeli dan uz povremene dolaske), čak me činio da ga zovem na mobitel i da tata sluša kako ga ja npr. kupam, oblačim, brišem guzu i sl. Od taga je proslo sokro 2 god ( P sad ima 4,5god ), al se i sad točno zna da ga tata kupa kad je doma i da mu OBAVEZNO čita priču prije spavanja.
    Mislim da nemaš razloga za brigu, to je, mislim, trenutna faza. A možda želi biti tatina beba o kojoj će se tata brinuti onako kako se ti brineš o bebi.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj očalinka prvotno napisa
    Mislim da nemaš razloga za brigu, to je, mislim, trenutna faza. A možda želi biti tatina beba o kojoj će se tata brinuti onako kako se ti brineš o bebi.
    Vidiš, vidiš...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj očalinka prvotno napisa
    I ja mislim tako. Vjerojatno se boji da će ostati i bez tebe (znam, znam...ali mala glavica svašta pomisli...). Vjerojatno je i ljubomoran na bracu ali očito je izabrao da potisne to u sebe nego da se iskali,što bi mnoga djeca.
    Pokaži mu da si ti još tu za njega, nek tata uzme bebu kad može a ti njemu govori da je on došao PRVI... ma malen je, proći će to njega, ali budi i ti uz njega.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Annie, ja se javljam samo da ti kažem da nisi sama, i kod nas je tako, još u većoj mjeri i puno dulje traje. Što je, tu je.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Za tatu je isto bila jako vezana dok sam ja bila u rodilištu kad se rodila seka, ali moja mlađa kćer je već 15 mjeseci.
    Kod nas je sad situacija obratna: "mama će!" tako da sam ja jako sretna (i njen tata) kad ona nešto radi s tatom.
    Ako te to brine, ja bih ti savjetovala da sa starijim probaš provoditi malo vremena 1 na 1, sami vas dvoje. Nadam se da nekom možeš ostaviti bebu. Ja sam tako dok sam bila na drugom porodiljskom svaki tjedan ostavila bebu na čuvanju dok spava, dva sata, i sa starijom kćeri išla u grad i sl. Obje smo uživale!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kod nas je trenutno "tata, biš ća", mama mora voziti autiće i sve ostalo, a kad se probudi ne želi tatu ni slučajno vidjet. To je definitivno faza jer do sada nikad nije bilo tako, samo me brine što će bit za par mjeseci kad se rodi druga bebica? Je l on to osjeća moju nostalgiju? Čini mi se da u stvari ja stalno njega držim uz sebe jer znam da će se sve promijeniti kad dođe beba.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo trenutno u "tata" fazi. Uvijek je pojačana nakon bolesti, jer obično tata ostaje sa njim doma u radnom tjednu.
    Npr. danas mi je rekao:
    "Mama, ti ništa ne znaš!!!! Samo muški, tata i ja, znamo kako se voze utrke!!!!"

i prije odlaska iz kuće, uzimam svoje čizme koje stoje do MM ovih čizmi, i Lovro odjednom izreagira burno i ljutito:

"Mama!!!!!! Na ovom mjestu stoje SAMO tatine i moje čizme!!! Cure ne stavljaju čizme ovdje!!!"

ili

"Tata će me obući! Tata će mi nakapati nos!! Tata će mi......" iskreno ponekad me to lagano lansira u orbitu, ali....to je faza...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O kod nas je isto, cak uz koristenje istog protokola, samo je "mama ce"...
    Ne smijem ni misliti sta ce biti kad rodim, mozda nista, a mozda jos gore....Bas me strah da ga to ne izbaci iz cipela...a on je tako stabilno dijete i naprosto ne bih mogla podnijeti da to vise ne bude... :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    O kod nas je isto, cak uz koristenje istog protokola, samo je "mama ce"...
    Ne smijem ni misliti sta ce biti kad rodim, mozda nista, a mozda jos gore....Bas me strah da ga to ne izbaci iz cipela...a on je tako stabilno dijete i naprosto ne bih mogla podnijeti da to vise ne bude... :/
    Kod nas se sve to s rodilištem (drugi put) tako dobro posložila da sam baš bila iznenađena. Već sam na onom drugom topiku pisala kako je L. jako vezana za mene, ali njih dvoje su zaista uživali skupa tih 8 dana. Bit će bolje nego što se nadaš. Mislim da je to i tati trebalo, to malo bliskosti nasamo s njegovom princezom...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Već sam na onom drugom topiku pisala kako je L. jako vezana za mene,
    Čitala sam to i zavidjela. Moja M. je jako, jako vezana za tatu. Kad je tata kod kuće, ne odvaja se od njega - jedva smo je odviknuli od toga da ga čeka pred wc-om. "Tata, tata, tata..." "Tata će, ne ti, mama..."

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je jedva progovorila, bila je skroz mala, kad se naslonila na ulazna vrata dok je MM bio na poslu i rekla 'Ceka tatu'. Tata joj je bio broj jedan sve do nedavno, mama tek sad pomalo ulazi u modu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Citiraj Anci prvotno napisa
    Već sam na onom drugom topiku pisala kako je L. jako vezana za mene,
    Čitala sam to i zavidjela. Moja M. je jako, jako vezana za tatu. Kad je tata kod kuće, ne odvaja se od njega - jedva smo je odviknuli od toga da ga čeka pred wc-om. "Tata, tata, tata..." "Tata će, ne ti, mama..."
    Tako je kod nas s Lanom. Zato sam nam morala roditi drugo. Tek sad je postalo bolje. S obje. Kod L. i dalje prednjačim, ali s J. je od početka drugačije.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tulip prvotno napisa
    Kod nas je trenutno "tata, biš ća", mama mora voziti autiće i sve ostalo, a kad se probudi ne želi tatu ni slučajno vidjet. To je definitivno faza
    Kod nas ova faza traje godinu dana....

Annie
    A pričala sam ti kako se Jan isto ne odjepljuje od mene kada smo negdje, ne želi skinuti jaknicu, kapu, barem 30 min dok se ne opusti...
    a u našim životima nije došlo do velikih promjena kao kod vas...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •