Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Pregled kod Dr. pedijatrice "privatnika" 40 kuna?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Pregled kod Dr. pedijatrice "privatnika" 40 kuna?

Naša mala curica je išla kod pedijatrice koja je otišla ove godina u penziju.
    Sada tražimo novu pedijatricu.
    Iz Varaždina smo.
    Čuli smo da ima dobrih pedijatrica koji imaju privatne ordinacije.
    Do sada nismo bili kod "privatnika" i bili smo zadovoljni.
    Zvali smo danas jednu Dr. "privatnicu" i javila se sestra i rekla nam je da se kod njih svaki pregled naplaćuje 40 kuna.
    Reki smo da znamo ljude koji idu tamo i ne plaćaju.
    sestra nam je rekla, da ima takvih koji su se bunili i oni ne moraju plaćati, pa da ako nam to isto ne paše da ne moramo onda niti mi plaćati.
    Hm?
    Zanima nas kako je to moguće?
    neki privatnici dakle , naplaćuju preglede , a neki ne?
    Kakva su vaša iskustva s "privatnicima" glede plaćanja pregleda?
    Hvala

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Svaki pregled kod Dr. pedijatrice "privatnika"

Citiraj antik prvotno napisa
    Zvali smo danas jednu Dr. "privatnicu" i javila se sestra i rekla nam je da se kod njih svaki pregled naplaćuje 40 kuna.
    Reki smo da znamo ljude koji idu tamo i ne plaćaju.
    sestra nam je rekla, da ima takvih koji su se bunili i oni ne moraju plaćati, pa da ako nam to isto ne paše da ne moramo onda niti mi plaćati.
    e na ovo sam ostala :shock:

naša zamjenska pedijatrica (jer je naša oriđiđi u splitu) kroz jutro radi u domu zdravlja, 4 sata i pošto nema šanse da ti iti jedan nalaz bude gotov za trajanja njenog radnog vrimena pohodiš joj popodne. a popodne se ta aljkava i nezainteresirana besplatna pedijatrica pretvara u milo, drago i pažljivo stvorenje kojem je hipokratova zakletva stvarno alfa i omega zvanja uz naravno ispruženu ruku koja će za svaki pregled inkasirat 120kn.
    i mogu se ja bunit ili ne bunit-isto mi je: ona je privatnica i bog te veselija.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dali one za te svoje usluge koje naplaćuju izdaju račune?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    dojbiješ "nekakvu" potvrdu

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    ne!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Svaki pregled kod Dr. pedijatrice "privatnika"

[pažljivo stvorenje kojem je hipokratova zakletva stvarno alfa i omega zvanja uz naravno ispruženu ruku koja će za svaki pregled inkasirat 120kn.

quote]

Ak dobro kužim, vi plaćata kod pedijatrice svaki pregled 120 kuna, bez računa????

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni nista nije jasno - da li su to "socijalni" pedijatri ili privatni? Ili "socijalni" koji naplacuju preglede, a ne bi smjeli?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pa , ovako, neki privatni pedijatri naplaćuju preglede, a mislim da to zakonski ne bi smjeli, jer primaju od socijalnog za to sredstva, aliizgleda da žele još dodatno zaraditi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Znam o kome je riječ, i mogu samo reći da je to protuzakonito, jer ista ped ima ugovor s Fondom (HZZO) koji joj plaća za svakog pacijenta. Jedino ako ideš baš privatno (znači nemaš otvoren karton djeteta kod te ped) onda naravno sve plaćaš.

Mi smo kod druge dr, također privatnica s ugovorm od HZZO-a, i čula sam da nekima naplaćuje nekakvu "upisninu" kod prvog dolaska. To je isto protuzakonito.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da , dakle ako imate kod pedijatrice karton zavaše dijeta a ona ma ugovor s Fondom (HZZO) koji joj plaća za svakog pacijenta.

ne morate plaćati nikakvih 40, 120 ili bilo koliko kuna

znajte to i ne plaćate preglede jer ne morate!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To definitivno nije OK. Onda radije ici kod "cistog" privatnika.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U Zadru samo 3 (tri) pedijatra ne naplaćuju "upisninu". Ljudi plaćaju bez pogovora jer im za njihovo dijete ništa nije skupo. Pa zašto onda ne bi naplaćivali?
    Eh, da, i sve je legalno jer to vode pod krinkom "dodatnih usluga".

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    U Zadru samo 3 (tri) pedijatra ne naplaćuju "upisninu". Ljudi plaćaju bez pogovora jer im za njihovo dijete ništa nije skupo. Pa zašto onda ne bi naplaćivali?
    To treba prijaviti društvu za zaštitu potrošača i odgovarajućem inspektoratu pa ce oni odlucit jel je sve to legalno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Ali onda mora dati i račun, a ja još nisam čula da je kod nas neki pedijatar dao račun za bilo što. .

To definitivno nije OK. Onda radije ici kod "cistog" privatnika.
    Kod nas (u Vž) nema čistih privatnika. Svi imaju ugovor s HZZO-om.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kod nas (u Vž) nema čistih privatnika. Svi imaju ugovor s HZZO-om.

ma nemoj me zazati! znači ona tzv upisnina nije legalna!?
    ma ja poludim na takve stvari!
    normalno da platiš kad je beba u pitanju ali to je baš ružno!

a što se računa tiče-ja sam za zadnje cjepivo tražila račun i sestra je nešt mrmljala-kao da ak tražimo račun da onda cjepivo mora biti skuplje zbog poreza-uglavnom nisam ništ skužila nego sam hladnokrvno rekla da onda nek naplati više al hoču račun, i dobila sam ga i platila normalno! :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja i jesam jednom nešto pisala HZZO-u jer sam se htjela prebaciti kod nekoga ko to ne naplaćuje, a ispalo je da su svi prebukirani, pa sam spomenula i te upisnine kao razlog prebacivanja. Oni su nakon toga poslali nekakvu inspekciju mojoj bivšoj pedijatrici (meni to nije bilo ni na kraj pameti, stvarno), i da stvar bude još gora, ona je saznala da sam ju ja prijavila! Ja na kraju nisam dobila nikakav odgovor na taj moj mail, samo sam izbukla pouku da se više ne potpisujem na takve stvari :/
    Oni to vode kao naplaćivanje dodatnih usluga, ali mi stvarno kod njih nismo imali apsolutno nikakvih beneficija. A već sam pisala da mi mjesecima nije htjela dati uputnicu za dermatologa i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A koliki je iznos te "upisnine"?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

250-300 kn, kako kod koga

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:shock:
    ja sam šokirana čitajući ovu temu.
    naša pedijatrica je isto privatnica s ugovorom, ali nikad i ni za što nisam platila kod nje.

Svako cjepivo koje je bilo mimo HZZO-a sam u dogovoru s njom kupila u ljekarni. Ona je izdala recept, na onom papiriću (ne HZZO-ov) s potpisom i pečatom, ja bih otišla u ljekarnu, naručila, platila i dobila račun. Kad bi cjepivo stiglo, odmah bih ga odnijela kod pedijatrice, gdje bi sestra preda mnom napisala markerom ime i prezime mog djeteta i spremila u hladnjak (s lokotom), to isto cjepivo nas je čekalo.

Ali u ordinaciji nikad niti kune nisam dala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •