Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 580

Tema: Zabrana pušenja na javnim mjestima

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pratim, ali mi se neda prepucavati, pa ću reći samo ovo:
    Jadan je Sanader ako se misli EU dodvoriti Zakonom o zabrani pušenja, jer to je, ruku na srce jedino što u ovom trenutku može, hoću reći to mu je najlakše. Ne može progurati ZERP, a ni tu doma ne može sprovesti reforme. Niti jedne vrste. Pa će onda uvesti Zakon o nepušenju da njime prikaže svoje reformističko djelovanje.
    Država treba služiti kao servis. Jer je to bila inicijalna ideja stvaranja države. Služiti kao servis građanima, znači provoditi odluke nakon što narod izrekne svoju volju.
    Referendumi za našeg Premijera ne postoje. Valjda ne razumije taj pojam. Ok, imamo predstavnike u Saboru koji nas zastupaju, ali ne sjećam se javnih tribina organiziranih o bilo kojem važnijem pitanju.
    I zbog toga sam frustrirana.
    U ovom trenutku nije važno jesam li ili nisam pušač, jer pitam se što je slijedeće!?
    I da li zaista mislite da je to pitanje trenutno najvažnije pitanje oko kojeg on treba trošiti energiju i vrijeme?!
    Toliko ste se raspisali oko toga, a tema koju su Anjica, Sorci i druge cure pokrenule zbog nejednakosti=diskriminacije malih Srba koji nisu dobili božićne poklone prošla je sa dva i pol posta. Bravo.
    Bojim se štetnog utjecaja ove političke garniture!!! Može li mi tko pomoći?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj TATA MATA prvotno napisa
    I dalje mislim da je pametnije da cigarete poskupe na 200 kuna kutija
    aha, pa da se opet ne može proć po cesti da ti netko ne prišapne ne uho "cigarete?"

Kao što mislim da je odredba vezanja pojasa za odrasle u autu isto tako bedasta.
    bila bi bedasta kad bi sve troškove liječenja snosio onaj tko je stradao nevezan, a ne porezni obveznici i vlasnici automobila koji plaćaju osiguranje

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vikiikatja, na tom topicu je naknadno napisano kako uopće nije bila riječ o diskriminaciji na nacionalnoj osnovi (pa je i začetnica topica molila da se post editira), nego se radilo o siromaštvu jedne općine, neovisno kojeg sastava stanovništva.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u školi učila o referendumu u praksi nikad vidjela

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anima, mudro zboris.....treba zivot i zivotni prostor prilagoditi djeci pa cemo se onda i malo lakse prilagodjavati drugima. Dijete nije za kafic - to moze ili ne mora biti moje misljenje. Ali, ako se kafic, kao i bilo koji drugi prostor/ustanova prilagodi svim dobnim skupinama i eventualnim posjetiteljima, onda ce necije odlazenje ili neodlazenje u taj isti prostor biti cisto stvar odluke i izbora, a ne predrasuda.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    ma meni je ovo ko BiH.

zemlja u kojoj ekonomije skoro da i nema, bruto nacionalni dohodak niži od albanskog, pravna država je nepoznat pojam, ali donešen je zakon o zabrani pričanja viceva o plavušama na javnim mjestima
    :shock: ma jel stvarno ili.....
    pa šta nisi čula za to? bilo i u novinama. na zadnjoj stranici, u rubrici BIZARNOSTI.
    al prije par godina.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Tata mata, zasto zakon koji promovira i stiti zdravlje gradjana odredjene drzave smatras ulizivanjem EU? To sto se zakon prije nije donio vjerovatno govori vise o stanju svijesti i opcoj klimi nego o stupnju ulizivanja nekome.
    Želiš reći da kod nas stanje svijesti i opća klima nije na razini EU, kod nas ne štima i treba biti kao kod njih?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Tata mata, zasto zakon koji promovira i stiti zdravlje gradjana odredjene drzave smatras ulizivanjem EU? To sto se zakon prije nije donio vjerovatno govori vise o stanju svijesti i opcoj klimi nego o stupnju ulizivanja nekome.
    Zasto ?
    Pa zato kaj:
    - pravna država ne funkcionira (0 bodova)
    - zakon o sprijecavanju rada na crno ne postoji
    - inflacija je sve veca,
    - ZERP se ne provodi,
    - place su iste vec godinama, a cijene rastu iz sata u sat,
    - sindikati NISTA ne rade,
    - gospodarstvo ne postoji...svi trguju a nitko nista ne prozvodi...zivimo od turizma, a Slavonija je KOMA,
    - radi se most od 22 milijarede kuna,
    - politicari rade kaj hoce nitko ih ne snakcionira,
    - uboice se brane sa slobode, a navijac zbog baklje sjedi u zatvoru
    .
    .
    .

HOCES JOS ?

Mazu nam oci nekim glupostima i pale raju, samo da nam odvrate pogled dok ne prođu 4 godine mandata.
    FUJ !

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Anima, mudro zboris.....treba zivot i zivotni prostor prilagoditi djeci pa cemo se onda i malo lakse prilagodjavati drugima. Dijete nije za kafic - to moze ili ne mora biti moje misljenje. Ali, ako se kafic, kao i bilo koji drugi prostor/ustanova prilagodi svim dobnim skupinama i eventualnim posjetiteljima, onda ce necije odlazenje ili neodlazenje u taj isti prostor biti cisto stvar odluke i izbora, a ne predrasuda.
    Tako je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijana, ne zivim u Hr pa o stanju svijesti i opcoj klimi mogu donositi samo pausalne zakljucke. Ali, ono sto mogu reci da ne stima ni tamo ni tu kod nas je upravo to da odredjen postotak populacije svojom stetnom navikom ugrozava zdravlje svih onih koji mu ili joj se zateknu u blizini. I da to treba promijeniti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

TATA MATA, bravo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tata mata, sve napisano stoji. Ali, to jos uvijek nema nista s ovim zakonom koji bi trebao promovirati zastitu zdravlja svih gradjana drzave. Hocu reci, argument da nesto deseto ne stima nije i argument zasto se nesto trece ne bi rijesilo.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bože, kako bih ja voljela zakon u kojem će se odrediti mjesta za pušače i nepušače. pa prvi ne bi ugrožavali zdravlje drugih, a drugi bi lijepo mirisali.

ali bi svi imali MOGUĆNOST a samim time i SLOBODU IZBORA.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dijana, ne zivim u Hr pa o stanju svijesti i opcoj klimi mogu donositi samo pausalne zakljucke. Ali, ono sto mogu reci da ne stima ni tamo ni tu kod nas je upravo to da odredjen postotak populacije svojom stetnom navikom ugrozava zdravlje svih onih koji mu ili joj se zateknu u blizini. I da to treba promijeniti.
    Jest, nije u redu, slažem se, i treba promijeniti. Neka pušač ide pušaču, a nepušač nepušaču. I tako bi po meni bilo pošteno.

TATAMATA, slažem se od početka do kraja posta!
    Postoje u ovoj državi puno važnije stvari za promijeniti od ovog zakona, počevši od funkcionalne pravne države. Voljela bih da možemo o tome pisati, ali ta tema nema mjesta na ovom forumu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Tako je
    Pa ja bi svoje djete rado vodila sa sobom na posao da u mojoj firmi postoji vrtić u kojem bi to djete bilo i da ga skočim pogledat pod pauzom i općenito kad stignem.
    Isto tako bi rado da mi je tako nešto bilo omogućeno na faksu.
    To me više je..e nego da li ću djete vuć sa sobom u kafić ili ne.
    Ali sad ćemo si malo mazat oči s kafićima i pjevati ode zakonodavcu koji se sjeti baviti tako "važnim" stvarima.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Iako zapalim dvije-tri cigarete dnevno na balkonu, a ako sam na kavi ili navečer vani onda i koju više, apsolutno sam za zabranu pušenja svugdje na javnim mjestima.
    Meni neće smetati, dapače, neću se smrdljivavraćati doma i neću morati birati u koji kafić ću sjesti na kavicu s mojom mrvicom.

Radim i živim s nepušačima, no ove dvije-tri koje ja zapalim su mi nekakvi poseban guišt, no dim mi inače smeta, ne dozvoljavam pušenje doma, u uredu ili autu, ne pušim prije ručka i tako to...pravi pušač

Dakle, još jedan glas ZA!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Tata mata, sve napisano stoji. Ali, to jos uvijek nema nista s ovim zakonom koji bi trebao promovirati zastitu zdravlja svih gradjana drzave. Hocu reci, argument da nesto deseto ne stima nije i argument zasto se nesto trece ne bi rijesilo.
    Zoki...ovo nije nacin !
    Kao prvo i osnovno...cim izbije neka afera oni izbace neko drugo sranje kojim zaobilaze ono bitno.
    Dalje...ako toliko brinu o zdravlju onda nek stave kutiju cigareta 10 000 kuna, i pusit nece NITKO ali nikom nece branit NISTA.
    Inspekcije bi vrlo jednostavno pohavatle švercere i kraj price !

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tata mata :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

TATAMATA slažem se u potpunosti. Zorana ima itekako veze jer je taj zakon izvrsno tempiran isto kao i onaj o 0,0 promila ne bi li narod popušio ZERP, inflaciju, referendum za NATO i sva ova silna poskupljenja. Koma svi pričamo o zakonu o zabrani pušenja a zapravo "pušimo" i ne vidimo ono što je zapravo bitno.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tatamata, pa zar ne bi ugostitelji bili jednako ugrozeni ako je kutija ciareta 10000 kuna?
    cak i vise jer pusacima ne bi ostalo ni za tu 10 kn preziranu kavu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    TATAMATA slažem se u potpunosti. Zorana ima itekako veze jer je taj zakon izvrsno tempiran isto kao i onaj o 0,0 promila ne bi li narod popušio ZERP, inflaciju, referendum za NATO i sva ova silna poskupljenja. Koma svi pričamo o zakonu o zabrani pušenja a zapravo "pušimo" i ne vidimo ono što je zapravo bitno.
    X
    ali kakvo god vrijeme ili motiv bilo za zabranu pusenja, ja spremna "popusiti"

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

X
    ali kakvo god vrijeme ili motiv bilo za zabranu pusenja, ja spremna "popusiti"
    E jesmo pušači...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Popušili smo mi svoje odavno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bar da si u pravu, onda nam ne bi moglo biti gore nego što je...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

o možemo mi i dublje

ako može n ,može i n plus jedan, matematička indukcija.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se s ovim o tempiranosti zakona i mazanju ociju. Nazalost.
    Medjutim, Hrvatska nije jedina zemlja u kojoj se donosi ovakav zakon. Radi se o evropskom i svjetskom trendu kojega valja slijediti ako neces da te vrijeme pregazi.
    Sto se tice ulizivanja EU, bojim se da smo sad jedna mala drzavica koja manje-vise nema izbora.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Slazem se s ovim o tempiranosti zakona i mazanju ociju. Nazalost.
    Medjutim, Hrvatska nije jedina zemlja u kojoj se donosi ovakav zakon. Radi se o evropskom i svjetskom trendu kojega valja slijediti ako neces da te vrijeme pregazi.
    Sto se tice ulizivanja EU, bojim se da smo sad jedna mala drzavica koja manje-vise nema izbora.
    Zelis li da ti nabrojim zemlje svijeta koje nisu uvele ovaj zakon, a ipak su PUUUNO jace u RH ?

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zabrana pušenja uvodi se ukoro i u Turskoj i moram reći da me živo zanima kkoa će to proći u zemlji sa preko 25 milijuna pušača. A poznata nam je svima ona: "Puši ko turčin!"

Dobit će 9 mjeseci perioda adaptacije i onda gotovo, nema više pušenja. Mislim da će izbit građanski rat

Iako sam Za zabranu, ipak se slažem s ovim tempiranjem. Definitvno je točno da se trenutno dešavaju velika previranja na političkoj sceni, hrpa je novih zakona i pravilnika, hrpa je stvari koje nam u biti defintivno poljuljavaju egzistenciju i to se naravno mora nečim prikriti, a najbolje je nečim što će dotaknuti šitoke narodne mase te im tako skrenuti pažnju.
    Žalosno, ali tako je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tata mata, nemoj mi, molim te, nabrajati. Hrvatska nije uopce u poziciji da si uzima takve zemlje za primjer. Dok smo bili u zajednici sa preostalih pet republika bivse nam zemlje, mogli smo si uzeti za pravo "siliti se" i ostalo. Sada, kao i ostale bivse clanice, nemamo puno izbora.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, zorana, progovara tvoje žaljenje za nečim prošlim , ali znaš i sama da izbora uvijek ima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

opaaaa odosmo u političke vode.....

išo medo u dućan

naletio na mamu san

ajde medo van

dućan je zaključan

da se razmemo , nemam niš protiv mame san te ključanja ovog topica

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jel se ti bojiš mame san?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

računam da ćete se sami vratiti na temu nakon ovog kratkotrajnog skretanja.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajmo natrag na temu

Nepusac sam - da ne bi bilo dilema. Da li je ovo pametno ili nije, stvarno neznam. Nekako sumnjam da ce ljudi prestati pusiti samo zato sto ne smiju vise u kaficu zapaliti :/

A sto se mjesta za nepusace tice, pa i sada ima vrlo lijepih mjesta gdje se moze otici s djetetom na sok/kolac/sladoled i ne biti u dimu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, slasticarne

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

korijen ove teme je isključivo politički i ne možemo se drugome vratiti nego tome.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam gotovo sigurna da se u 'glavnoj' splitskoj slastičarni puši... :/

Najbolje da popodne provjerim.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    A sto se mjesta za nepusace tice, pa i sada ima vrlo lijepih mjesta gdje se moze otici s djetetom na sok/kolac/sladoled i ne biti u dimu.
    Dijana, evo ovi su za tebe i za mene: x, x.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ah, kad bi svi ljudi bilo ovako jednostavni

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Dijana, evo ovi su za tebe i za mene: x, x.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    jel se ti bojiš mame san?
    misliš da se ja ikog bojim....

bojim se sebe ako bi tema skrenula putevima AVNOJA

a šteta bi bilo da ovakva mila ženica dobije ban4life

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam za zabranu pušenja u zatvorenim prostorima javne uporabe. Ne znam kako će se rješavati pitanje stolova na otvorenom ali mislim da ne treba ići tako daleko, bar dok se kolektivna svijest ne pomakne.

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm...moram priznati da i ovo razumijem, ipak se nadam da će sve krenuti u pozitivnijem pravcu.
    A što se tiče konkretno provođenja zakona o nepušenju; u autobusima, na katedrama, sjednicama, na hodnicima fakulteta, na radnim mjestima se više ne puši, dakle ipak je funkcioniralo.
    - nabrojala si mjesta na koja moramo ići - u kafiće nemoramo to je mjesto za razbribrigu

pa neka mi daju slobodu izbora

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Ja sam gotovo sigurna da se u 'glavnoj' splitskoj slastičarni puši... :/

Najbolje da popodne provjerim.
    Ne moraš provjeravati, puši se sigurno. Toliko da je smanjena vidljivost.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marival prvotno napisa
    - nabrojala si mjesta na koja moramo ići - u kafiće nemoramo to je mjesto za razbribrigu

pa neka mi daju slobodu izbora
    dobro, a gdje da ja idem na razbibrigu?
    u dječju igraonicu, pretpostavljam?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

da, slasticarne

Ivica i Marica

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

da, slasticarne

U Čakovcu je dozvoljeno pušenje u slastičarnama i ja stvarno ne znam tko je lud jesti te kolače i peciva s mirisom i okusom pepeljare. :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nakraju se ovo premetnulo u pitanje da li je djeci mjesto u kafiću uz zaključak da nije

sad sam se vratila s pauze, bili popit kavu u obližnji kafić, smrdim po dimu..budući da je za neke kafić=kava=cigareta za nas ostale preostaje da si kupimo pivo i sjedenemo pred dućan..bar smo na svježem zraku, a pušači nek uživaju u svom pravu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    da, slasticarne

Ivica i Marica
    meni su njihovi kolači grozni.
    i, baš lijepo, od zagrebačke metropole, imam cijelu jednu lokaciju za izaći.
    i kad bih dogovarala sastanke po birtijama (kako se to obično radi), da vodim investitore po slastičarnicama...
    pa da sklopljeni posao zalijemo limunadom.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa
    da, slasticarne

U Čakovcu je dozvoljeno pušenje u slastičarnama i ja stvarno ne znam tko je lud jesti te kolače i peciva s mirisom i okusom pepeljare. :?
    Ajme to je prestrasno..

Sta ne bi bilo cool da postoje (nevezano za zakon) pusacki i ne pusacki kafici? Pa svako ide tamo gdje mu volja. Zar bi bilo toliko neprofitabilno imati nepusacki kafic? :?

Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •