Stijena prvotno napisa
u situaciji s uhom, ja bih ovako:
- sad bih mu naravno dala da popije čitavu predviđenu dozu antibiotika jer ga već predugo pije, a i opet s obzirom da idete na put, u svakom zlu nešto dobro, ako i nije trebao, možda bar prevenira kalemljenje nekakve bakterije na virus
- ono što bih ja odmah na početku, prije antibiotika, napravila - izvadila bih leukocite, bar da sam na miru da mu stvarno treba antibiotik. Naša pedica to uvijek radi po defaultu, tak da nikad ne trebam urgirati, ali ako mi i ne bi dala uputnicu, otišla bih privatno, riješila za par minuta, platila i bila na miru. ako su leukociti niski, upala je virusna i ne treba antibiotik jer traje 5-7 dana liječio/ne liječio
- na topicima o upali uha pročitala sam da je (osim paracetamola) dobar lijek protiv boli uha i nasjeckati običan (crveni) luk u tanku pamučnu čarapu, malo stisnuti da ovlaži (ne da curi) i to stavljati na uho - samo izvana - jest da smrdi i upitno je jel dijete da (patrik je dao samo kad ga je krvnički bolilo), ali ja sam stavljala i kad je spavao
- isto sam tako pročitala da u uho ne bi trebalo ništa stavljati (ja nisam nikada ničime kapala) - čak niti čuvarkuću jer što manje vlažiš, to bolje
- i ono što sam već prije napisala - bez obzira, curio, ne curio, nos bih čistila fiziološkom, odnosno šricala Marom jer je to sve povezano