Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 305

Tema: Nova pravila - lijekovi za stimulaciju

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo je :shock:

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tia prvotno napisa
    Evo sad ću nešto napisati no to samo moj uzbuđeni i uzburkani morak progovara na glas.

Prema tablicama koje možemo naći u odlukama koje sam linkala stoji da HZZO plaća iznos od 13.853,25 kn po postupku IVF/ICSI. U to uključuju postupke, potrošni medicinski materijal i ljekove (vidi * ispod tablice), s time da su od ljekova priznati samo Gonal i Menopur.
    Ako sam ja to dobro pročitala. :?

Može li se desiti da ovaj broj iskorištenih postupaka ovisi o tome što je fakturirano od strane bolnice HZZO, pa se zato primjerice razlikuje podatak od alec i betika31?

Strah me da su možda i pojedine bolnice "zarađivale" na nama.

Ma, ne bih ja to rekla - prije se radi o tome da su bolnice radile viškove postupaka tj. ne bi naplaćivale od HZZO-a samo goli postupak ili se ja to varam. Po ovome gore isto ispada da IVF bez gonala i menopura nije IVF.

Recite mi da bulaznim!?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovaj dio je moj:

Ma, ne bih ja to rekla - prije se radi o tome da su bolnice radile viškove postupaka tj. ne bi naplaćivale od HZZO-a samo goli postupak i valjda su zato neke u gubitku. Po ovome gore isto ispada da IVF bez gonala i menopura nije IVF.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ina - meni su se pomiješali već svi lončići. kaj to znači da sam u išla u Petrovu da ne bi tako prošla ili... :? ?

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nazalost ja mislim da Tia mozda ne bulazni.
    Bila sam nekoliko puta na bolnickom ljecenju, svaki put bih bila otpustena bar 2 dana prije onog sto je pisalo u otpusnom pismu.
    Dakle bolnica bi fakturirala i te dane kad sam bila kuci u svom krevetu i na svojoj kuhinji.
    Nadam se da grijesim ali te fakture od strane bolnice hzzo vrlo rijetko/gotovo nikada detaljno ne pregledava.
    Samo sto bolnice sto se tice MPO nisu pokusavale nastetit pacijentima, vec izvuci vise love od HZZO-a.
    Nadam se da i ja bulaznim

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Koliko sam ja shvatila samim početkom postupka se mi vodimo ko da smo u bolnici...ispravite me ako griješim...
    To sam skužila po tome, jer moramo doći sa uputnicom za "bolničko liječenje", otvaraju nam bolnički karton tj. košuljicu i više nam do kraja postupka ne treba nikakva uputnica... ali šta je najbitnije, odkad sam primljena u potupak nitko mi nije htio ovjeriti putni nalog za kad sam dolazila na folikulometrije, slali me od sestre do sestre i sve su rekle to vam ne radim ja, i na kraju kad sam jednu pitala jel mi ne možete ovjeriti putni nalog zato jer se vodim kao da sam na bolničkom liječenju, sestra je kimnula glavom potvrdno.
    Znači ak sam ja dobro skužila mi se vodimo ko da smo u bolnici, bez obzira šta putujemo svaki drugi dan na UZVove, punkcije i transfere???
    Ili sam ja nešta pobrkala...

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

na SD-u se uputnica za bolničko liječenje predaje tek na punkciji, a otpusno pismo dobije nakon transfera. Vrlo vjerojatno smo evidentirane kao na bolničkom liječenju od punkcije do transfera.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

KBC Rijeka: nisam nikada dobila otpusno pismo nakon IVF već je sve bilo napisano na onom bijelom papiru na kojemu piše "Nalaz specijaliste"

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da se malo i ja uključim.

Kako sam ja protumačila sve ovo(a i prije godinu dana se pisalo o istoj temi) pacijentica ima pravo na :

a) 3 postupka uz lijekove do svoje 38 godine
    b) bezbroj postupaka uz plaćanje lijekova ako joj je liječnik indicirao
    postupak

Plaćanje na VV prirodnih postupaka je IZMIŠLJOTINA njihovog ravnatelja (da smanji troškove) i zapravo pacijentica donese UPUTNICU za prirodni + plati 3.500 kuna što zapravo predstavlja određenu participaciju a ne cijenu postupka. Na istom tom računu piše: "da je pacijentica upoznata da tu uslugu može ostvariti sukladno zakonu u drugoj ustanovi i da taj postupak ona osobno traži...itd."

Smatram da je ovaj slučaj s alec zbog toga što je SD fakturirao HZZO njena 3 postupka, pa se zato primjerice razlikuju podaci od osobe do osobe.

I da slažem se da su pojedine bolnice "zarađivale" na pacijenticama. Možda ne namjerno.

Inače mislim da je tendencija u Hrvatskoj da se postupci naplaćuju i da će sve više pacijentica biti prisiljeno odlaziti ili u Maribor ili kod privatnika.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nellyxy prvotno napisa
    Samo sto bolnice sto se tice MPO nisu pokusavale nastetit pacijentima, vec izvuci vise love od HZZO-a.
    Mislim da je ovo slučaj - da su pokušali makar se nekako pokriti za sve te IVF-ove koje ipak naprave a bez da im HZZO to refundira tako da nisu u totalnom gubitku i da ipak nešto IVF-ova naprave (navodno ih VV napravi puno više nego što ima sklopljenih ugovora). Onda se to mora nekako prelomit - ili preko pacijentata kao što rade na Vuku ili preko HZZO-a, kako možda rade na SD-u, a opet nemaju novaca niti za inkubator pa mi ovdje moramo skupljat. To je živa papazjanija i opet ću reć', Bogu hvala što postoje i privatnici pa da nisi osuđen samo na jedne.

Alec, na VV-u ne bi tako prošla, ali bi, npr., morala platiti za prirodni IVF barem 2.700, ako kužim da je to cijena postupka. S druge strane, na VV-u nema mogućnosti da ti sam sebi kupiš lijekove i uđeš u postupak - ženi ispod 38-me koja nije ispucala 3 pkušaja NE DOZVOLJAVAJU da stvar na taj način ubrza i meni je osobno to bilo koma i razlog zašto sam otišla u privatnike jer je lista čekanja godinu dana. To se na SD-u i Petrovoj dozvoljaval itd. Tako da je svako na neki način negdje zakinut, jer su klinike furale svaka svoju politiku. Na VV-u nema niti uputnica za bolnička liječanja itd. - nego imaš uputnicu za postupak IVF ili IVF-ICSI ili inseminaciju i to je sve. Ali, ne kužim pak što će ti na VV-u uputnica za prirodni IVF koji plaćaš sam 2.700 kn i tako dalje i tako bliže.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj prima prvotno napisa
    na SD-u se uputnica za bolničko liječenje predaje tek na punkciji, a otpusno pismo dobije nakon transfera. Vrlo vjerojatno smo evidentirane kao na bolničkom liječenju od punkcije do transfera.
    U Petrovoj se ta uputnica predaje odmah poslije prvog UZVa tj. folikulometrije...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj didicro prvotno napisa
    Inače mislim da je tendencija u Hrvatskoj da se postupci naplaćuju i da će sve više pacijentica biti prisiljeno odlaziti ili u Maribor ili kod privatnika.
    Definitivno - to je politika ove Vlade, bez ikakve sumnje. U stilu - ako nećete da to baš skroz zabranimo nego da "zatvorimo oči na tu neetičnu rabotu", onda vi snosite troškove svega toga, kad već niste čuvale svoje reproduktivno zdravlje i reproducirale se na vrijeme .

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sad sam se stvarno uzrujala!
    Dakle, malo sam se raspitala i vrlo je vjerojatno da Tia ne bulazni.
    Alec, šta ti piše u povijesti bolesti? Koji lijekovi, koji postupak?
    Imaš li fakturu od tih IVF-ova?
    Ako ne pišu gonali ili menopuri otiđi na SD i traži fakture, moraju ih imati jer su oni tvoje postupke fakturirali HZZO-u, pa vidi što u njima piše.
    Onda ćeš sa tom fakturom i preslikom pov. bolesti otići u HZZO i tražiti da ti brišu da si iskoristila postupak na teret HZZO-a jer se do sada navodno u HZZO-u računao kao postupak IVF-a onaj u kojem je bilo najmanje 15 gonala ili menopura.
    Naime, postoji vjerojatnost da je bolnica HZZO-u fakturirala i gonale(dodala ih na tvoj račun, mada ih nisi koristila) jer bez njih na fakturi ne bi dobila povrat za IVF.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uskoro se spremam na IVF, i do sada me jeza hvatala od punkcije i ishoda postupka, a sada me hvata zbog ovog kupusa s ginekolozima i s lijekovima.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

neya - lijepo mi piše klomifen, a drugi puta klomifen + 1 gonal.
    luda sam totalno .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    luda sam totalno .
    Onda otiđi s time na HZZO i s ovim gore odlukama koje je kopirala Tia di fino piše da je IVF postupak onaj s gonalima ili menopurima i brige te kako će do bolnica i HZZO sređivat retrokativno - to nije tvoj problem- imaš crno na bijelo.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

luda sam totalno .
    Jesi li dobila fakturu na kraju liječenja, navodno si trebala

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    luda sam totalno .
    Onda otiđi s time na HZZO i s ovim gore odlukama koje je kopirala Tia di fino piše da je IVF postupak onaj s gonalima ili menopurima i brige te kako će do bolnica i HZZO sređivat retrokativno - to nije tvoj problem- imaš crno na bijelo.
    Ispada da su bolnice same dopisivale 15 gonala na fakture za prirodne ivf-ove kako bi dobile povrat.
    Mislim da za prirodne nisu mogle ni dobiti refundaciju od HZZO-a
    Treba vidjet fakturu

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nisam dobila fakturu i bolje da je ne vidim .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nisam dobila fakturu i bolje da je ne vidim .
    Otiđi sa svojom pov. bolesti na HZZo di ti piše klomifen i pusti HZZO nek' se bakće s bolnicom, jer to nije tvoj problem i ti nisi iskoristila postupak!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da je za alec najbolje da se smiri i da sutra uspješno obavi punkciju pa joj možda neće niti trebati slijedeći postupak.

Pismo ravnatelju SD, ravnatelju HZZO i pročelniku za zdravstvo može napisati i kasnije.

P.S. Sjećam se da je prije par godina na neki način dr.L upozoravao pacijentice da ne traže refundaciju jer onda on osobno ima problema.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj didicro prvotno napisa
    Mislim da je za alec najbolje da se smiri i da sutra uspješno obavi punkciju pa joj možda neće niti trebati slijedeći postupak.

Pismo ravnatelju SD, ravnatelju HZZO i pročelniku za zdravstvo može napisati i kasnije.

P.S. Sjećam se da je prije par godina na neki način dr.L upozoravao pacijentice da ne traže refundaciju jer onda on osobno ima problema.
    Tako je. Ali druga je ovo stvar od refundacije par lijekova, koliko ja kužim - ona gubi I PRAVO NA LIJEKOVE I PRAVO NA POSTUPAK. Plus, ona nije unaprijed bila informirana o tome da se time odriče prava za jedan cijeli postupak (znači, ne samo lijekovi, nego i trošak postupka). Ajmo računat tržišno - neka pomnoži sad koliko je ampula trošila x postupak koliko košta u priv. klinici u Hrv. (za Maribor - 1300 EUR). A kao već ga iskoristila. Ne može stvar funkcionirat tako da pacijent bude 100% zeznut, nek' bude zeznut za 50%, ali za 100% je previše.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. nek zbroji lovu koju bi potrošila ampule i tome pridoda cijenu postpuka u priv. klinicu u Hrv. ili u Mariboru, pa će situacija bit jasnija o čemu se tu radi.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da je ovo slučaj - da su pokušali makar se nekako pokriti za sve te IVF-ove koje ipak naprave a bez da im HZZO to refundira tako da nisu u totalnom gubitku i da ipak nešto IVF-ova naprave (navodno ih VV napravi puno više nego što ima sklopljenih ugovora). Onda se to mora nekako prelomit - ili preko pacijentata kao što rade na Vuku ili preko HZZO-a, kako možda rade na SD-u, a opet nemaju novaca niti za inkubator pa mi ovdje moramo skupljat. To je živa papazjanija i opet ću reć', Bogu hvala što postoje i privatnici pa da nisi osuđen samo na jedne.

Alec, na VV-u ne bi tako prošla, ali bi, npr., morala platiti za prirodni IVF barem 2.700, ako kužim da je to cijena postupka. S druge strane, na VV-u nema mogućnosti da ti sam sebi kupiš lijekove i uđeš u postupak - ženi ispod 38-me koja nije ispucala 3 pkušaja NE DOZVOLJAVAJU da stvar na taj način ubrza i meni je osobno to bilo koma i razlog zašto sam otišla u privatnike jer je lista čekanja godinu dana. To se na SD-u i Petrovoj dozvoljaval itd. Tako da je svako na neki način negdje zakinut, jer su klinike furale svaka svoju politiku. Na VV-u nema niti uputnica za bolnička liječanja itd. - nego imaš uputnicu za postupak IVF ili IVF-ICSI ili inseminaciju i to je sve. Ali, ne kužim pak što će ti na VV-u uputnica za prirodni IVF koji plaćaš sam 2.700 kn i tako dalje i tako bliže.
    E pa cure moje drage, ja sam upravo podigla svoje račune sa SD za redom:
    1. postupak - potpuno prirodni - 1 j.s. i transfer 1 embrija
    Cijena = 9.321,43 Kn (opća anestezija u trajanju od 30 minuta uključena u cijenu)

2. postupak - potpuno prirodni - 1 j.s. se nije oplodila
    Cijena = 6.726,46 Kn (anestezije ponovo uključena u cijenu)

3. postupak - potpuno prirodni - prazan folikul
    Cijena = 933,07 Kn (opća anestezija ponovno uključena u cijenu)

4. postupak - klomifen + gonali koje sam sama kupila 3 j.s. transfer 2 embrija
    Cijena = 6.642,86 Kn (uz opću anesteziju) Čudim se da je postupak s jednom stanicom toliko skuplji od ovog u kojem su dobivene 3 :?

Naravno cure, da anesteziju nisam vidla a kamoli dobila 4 puta!
    Mislim da bi se HZZO-u više isplatilo da nam refundira postupke koje bi obavili u privatnim poliklinikama nego ove sa SD!
    Nemam riječi!
    Jedina dobra stvar je što su mi na HZZO-u rekli da se ovaj postupak s klomifenom ne računa kao stimulirani i još uvijek imam pravo na 3.

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eto drage moje ipak nas pljackaju u bolnicama ( namjerno sam napisala nas a ne hzzo jer svaki mjesec izdvajamo za zdravstveno), po ovome sto je napisala rikiki jeftiniji je postupak kod privatnika nego u jedno zguzvanoj, derutnoj, bolnici.
    Mislim da se to ipak zove pljacka.
    Wellcome to banana drzavu.
    Sramota!!!!!
    Btw sto je s tim kupljenim kriom na SD koji i dalje ne radi???
    Pitam se tko je u tom slucaju spremio proviziju u dzep!?!?!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Jedina dobra stvar je što su mi na HZZO-u rekli da se ovaj postupak s klomifenom ne računa kao stimulirani i još uvijek imam pravo na 3.
    Šta to znači?? Da ipak ne broje prirodne postupke u ova 3. na teret HZZO-a do 38.g.? Molim te kao info za ostale gdje si digla te račune i gdje su ti to u HZZO-u rekli da ti se ne broji i da imaš još pravo na 3 postupka?

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

riki - to znači da ja još imam pravo na 2 postupka ili...?

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj elena prvotno napisa
    Šta to znači?? Da ipak ne broje prirodne postupke u ova 3. na teret HZZO-a do 38.g.? Molim te kao info za ostale gdje si digla te račune i gdje su ti to u HZZO-u rekli da ti se ne broji i da imaš još pravo na 3 postupka?
    Račune sam digla u upravi bolnice SD, a prije toga sam bila na HZZO Branimirova 37 na IV. katu gdje mi je jedna jako ljubazna gospođa pregledala moje stanje i rekla da nemam iskorišteni postupak s lijekovima i da imam na njih pravo 3 puta. Dok je ona to pregledavala malo sam joj virnula u ekran i vidla da mi je obračunata neka opća anestezija na SD pa sam, ne budi lijena, otišla na SD po te račune jer svako ima pravo dobiti račun za svoj postupak!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure, jeza me hvata. Temu sam vidjela tek sad jer mi je dovoljan šok bio što mi se u par mjeseci sve zakompliicralo sa zdravljem pa se nisam htjela opterećivat (zasad) i cijenama i administracijom, ali ovo je nečuveno! Čista diskriminacija, pogotovo nas koje smo blizu famoznoj 38 (iz moje perspektive bar). Mislim da bi trebalo dići glas, bilo kako, imam neku vezicu s medijima pa bi valjalo pokrenuti pitanje... Uza sav osjećaj latentne užasnutosti zbog svega što prolazimo, a kako bi dobile ono što većina može imati dok si reko keks, još i ovo. Sramota!
    Držim palčeve da ipak svima ispadne manje frkovito nego što se sada čini.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj elena prvotno napisa
    Tako je, spasi alec - ako se tebi ne računa, ne može se ni njoj računati.

A na ovo sve mislim... ne znam što bih rekla. Ja još uvijek ipak vjerujem da to bolnice rade u svrhu da si dignu broj postupaka i pomognu ženama. Poanta je da se sve mora uzimat uz zrnce soli i da treba bit zreo i znat točno di te ko masla i da se ne mogu uzdizat niti doktore po bolnicama u nebesa jer se oni jadni zbog nas žrtvuju radom u neuvjetima, a mogli bi u privatnike, ali ne, oni to neće, oni to sve rade zbog nas itd., niti kudit one koje odlaze privatnicima u stlilu "a ti plati za osmjeh i mramorni WC, meni bolje tamo di ima "duše" itd. Stvari nisu tako jednostavne. Mislim, svaka osoba za sebe traži normalan tretman i na vrijeme, niti više, niti manje. Mi smo definitivno ravnopravni partneri u procesu liječenja i trebamo se izborit za naša prava - i kod državnih institucija i kod privatnika, a neka je konkurencije - the more, the merrier i čišća priča na tržištu.

pippi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Uz ovakve račune koje SD izdaje HZZO-u može se ići bilo kojem privatniku. Najbolji dio je opća anestezija koja je uključena u cijenu. Kako ih nije sram !

Uz ovakav način bilo bi otpuno ukinuti postpupke u državnim bolnicama, beskonačne liste čekanja, i svima refendirati 3 stimulirana postupka koja će obaviti u privatnoj praksi. Tada će i čekanja biti manja, usluga će odgovarati dobivenoj i napisanoj na računu, a i nivo usluge će biti veći.
    Nisam na SD, ali užasno me ljuti ovakav pristup i ne mogu vjerovati da se to radi.

Kada se zbroji ponašanje pojedinih soc. ginića, računi koje izdaju bolnice, tretman, ponašanje HZZOa, izdavanje najasnih uputa, slobodno tumačenje pojedinih primarnih liječnika, ispada da država želi potpuno ukinuti postupke u bolnicama. Pa kada su to zamislili što onda nemaju tri čiste i to javno napisati nego sve prebacuju na naša leđa. To se zove nesposobna država i neefikasno zdravstvo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da bi se HZZO-u više isplatilo da nam refundira postupke koje bi obavili u privatnim poliklinikama nego ove sa SD!
    Nemam riječi!
    E, da. Ja sam za to da pacijent bira di će radit postupak - privatno ili državno - pa nek' HZZO refundira ovamo ili tamo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pippi prvotno napisa
    Uz ovakav način bilo bi otpuno ukinuti postpupke u državnim bolnicama, beskonačne liste čekanja, i svima refendirati 3 stimulirana postupka koja će obaviti u privatnoj praksi. Tada će i čekanja biti manja, usluga će odgovarati dobivenoj i napisanoj na računu, a i nivo usluge će biti veći.
    Nisam na SD, ali užasno me ljuti ovakav pristup i ne mogu vjerovati da se to radi.

Kada se zbroji ponašanje pojedinih soc. ginića, računi koje izdaju bolnice, tretman, ponašanje HZZOa, izdavanje najasnih uputa, slobodno tumačenje pojedinih primarnih liječnika, ispada da država želi potpuno ukinuti postupke u bolnicama. Pa kada su to zamislili što onda nemaju tri čiste i to javno napisati nego sve prebacuju na naša leđa. To se zove nesposobna država i neefikasno zdravstvo.
    Potpisujem!

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam ja zrnce soli u glavi, da mlada sam i u 7 god. radnog staza upravo sam izracunala: hzzo-u do sad uplatih ni manje ni vise nego 200.000,00 kn.
    Nemam dana bolovanja na teret hzzoa, a kad se sve lijecnicke intervencije zaracunaju ukljucujuci i ono sto su nadopisali ne prelazim 50.000,00 kn.
    Ocete cifru koju sam u proteklih 13 mj. ostavila kod raznih privatnika, e pa penje se do 100.000,00 kn.
    Uz svu solidarnu politiku i sustav, nije fer.
    E pa ljuta sam a zasto? Di je ta solidarnost uz ovakve obracune (tipa rikikiki), da, nisam koristila postupke na teret hzzo-a ali evo nemogu ih iskoristit u punom smislu niti oni za koje bi moj "solidarni" doprinos (oni koji su nezaposleni, oni koji eventualno placaju manje) trebao ici.
    Eto ovo je samo provala bjesa na temu s kojom zapravo nemam nikakve veze jer ja naime ne obavljam postupke preko hzzo-a.
    Po nasem zradvstvenom sustavu ionak mozemo samo crknut, a ako smo uplacivali za ono posmrtno mozda nas i dostojno pokopaju.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

E, da. Ja sam za to da pacijent bira di će radit postupak - privatno ili državno - pa nek' HZZO refundira ovamo ili tamo.
    To bi bilo divno, ali se bojim da je čista utopija. Čini mi se da u nekim sferama, osobito zdravstva, stvari idu samo nagore. Čovjek nije ni svjestan dok se ne nađe u tom vrtlogu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E pa cure moje drage, ja sam upravo podigla svoje račune sa SD za redom:
    1. postupak - potpuno prirodni - 1 j.s. i transfer 1 embrija
    Cijena = 9.321,43 Kn (opća anestezija u trajanju od 30 minuta uključena u cijenu)

2. postupak - potpuno prirodni - 1 j.s. se nije oplodila
    Cijena = 6.726,46 Kn (anestezije ponovo uključena u cijenu)

3. postupak - potpuno prirodni - prazan folikul
    Cijena = 933,07 Kn (opća anestezija ponovno uključena u cijenu)

4. postupak - klomifen + gonali koje sam sama kupila 3 j.s. transfer 2 embrija
    Cijena = 6.642,86 Kn (uz opću anesteziju) Čudim se da je postupak s jednom stanicom toliko skuplji od ovog u kojem su dobivene 3 :?

Naravno cure, da anesteziju nisam vidla a kamoli dobila 4 puta!
    Nemam riječi!
    Riki, ajde vidi jel ti piše na tim računima da se radio neki postupak IVF-a ili su oni samo fakturirali te anestezije?
    Fakture bi, mislim, trebale biti razdvojene po stavkama pa me zanima šta su oni to radili da bi koštalo 6 ili 9 tisuća kn.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ima da me za srce zgrabi . sutra punkcija sa uredno zaračunatom općom anestezijom,a ja ću vrišatati ko životinja .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="nellyxy"]imam ja zrnce soli u glavi, da mlada sam i u 7 god. radnog staza upravo sam izracunala: hzzo-u do sad uplatih ni manje ni vise nego 200.000,00 kn.
    Nemam dana bolovanja na teret hzzoa, a kad se sve lijecnicke intervencije zaracunaju ukljucujuci i ono sto su nadopisali ne prelazim 50.000,00 kn.
    Ocete cifru koju sam u proteklih 13 mj. ostavila kod raznih privatnika, e pa penje se do 100.000,00 kn.
    Uz svu solidarnu politiku i sustav, nije fer.
    E pa ljuta sam a zasto? Di je ta solidarnost uz ovakve obracune (tipa rikikiki), da, nisam koristila postupke na teret hzzo-a ali evo nemogu ih iskoristit u punom smislu niti oni za koje bi moj "solidarni" doprinos (oni koji su nezaposleni, oni koji eventualno placaju manje) trebao ici.
    [quote].

Slažem se. Mislim, nisam ni ja dočekala svoja 3 - ko bi to dočekao u sadašnjim uvjetima, mislim da su te rijetke jer bi to značilo čekat 3x po godinu i pol. Gledala sam onaj film M. Moora Sicko - to što je u Americi je definitivno najgore. Ali, i ovo kod nas je totalna nepravda. Najbolje bi bilo da postoji miks i privatnih i državnih, jednakovrijednih i da nas HZZO prati ovamo i onamo, kad već država nije u stanju izmenadžirat svoje zdravstvo nego stalno - ajmo Trudionica, ajmo Pužnice, ajmo Inkubator, ajmo ovo, ajmo ono, everybody clap your hands. Di je kad je mi trebamo - onda nas se odriče. I još pritom svi dajemo za zdravstvo i pri bilo kojoj ozbiljnijoj bolesti ili sofisticiranijem liječenju - ajmo privatno, ajmo u inzoemstvo. Mislim, ispada da ja plaćam penzićima za andole i brufene i da je država jedino to u stanju servisirat. Neka meni mojih penzića i dalje ću plaćati dok god mogu. Ovakvi obračunu su katastrofa.

pippi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sjetila sam se priče HZZOa o listama čekanja na razno-razne pretrage.
    Rekli su ako je čekanje duže od 3 mj. tada je moguće otići privatniku, platiti, uzeti račun i tada će HZZO napraviti povrtat sredstava za obavljenu uslugu.

Trebalo bi tu formulu koju su oni sami definirali upotrijebiti kao argument za naše slučajeve.
    Koliko se smije čekati na postupak u državnoj bolnici prije no što se smije otići privatniku zbog usluge koju mi zdravstvo ne može pružiti, a na nju imam pravo i potrebu, a oni će podmiriti troškove prema standardnom cjeniku?
    Baš me zanima koje bi argumente upotrijebili za neprihvaćanje, a time i neplaćanje računa.
    Valjda da se od toga ne umire i da imamo vremena čekati do menopauze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pippi prvotno napisa
    Sjetila sam se priče HZZOa o listama čekanja na razno-razne pretrage.
    Rekli su ako je čekanje duže od 3 mj. tada je moguće otići privatniku, platiti, uzeti račun i tada će HZZO napraviti povrtat sredstava za obavljenu uslugu.

Trebalo bi tu formulu koju su oni sami definirali upotrijebiti kao argument za naše slučajeve.
    Koliko se smije čekati na postupak u državnoj bolnici prije no što se smije otići privatniku zbog usluge koju mi zdravstvo ne može pružiti, a na nju imam pravo i potrebu, a oni će podmiriti troškove prema standardnom cjeniku?
    Baš me zanima koje bi argumente upotrijebili za neprihvaćanje, a time i neplaćanje računa.
    Valjda da se od toga ne umire i da imamo vremena čekati do menopauze.
    Ja mislim da se mi krećemo prema ovome - ovakav solidarni način se urušava jer ne funkcionira i ja mislim da bi općenito svi morali više participrat za zdravstvo i da ne budu stvari skroz besplatne, ali onda i da imamo svi nešto više od toga. Najbolje bi bilo da HZZO onda participra i za privatnike ako se ne mogu dočekati termini. Mislim, koja je, realno gledano, usluga - magnet koji se čeka 6 mjeseci, snimanje vratnih žila koje se čeka godinu dana i onda snalazi se i poteži veze ili idi privatno itd. Meni je to ništa - ne treba mi takva opcija, umre čovjek do tada. To je isto kao ona priča - dosudio sud, a stranka mrtva. Fala, ne treba mi u tom roku. Vrijeme JEST novac.

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

je ina, slazem se, samo su im nesto skupi ti andoli i brufeni.
    Mislim nije to samo u MPO tako, tako je kod bilo cega sto zdravstvo kosta vise od 50kn.
    Dakle u redu je odrat nas za zdravstveno (osnovno, pa dopunsko, pa one famozne naknade za svaki recept), e ali kad treba iskoristit to osiguranje onda nista.
    Onda hodaj od jednog do drugog i maltene kleci i moljakaj za ono na sto bismo trebali imat pravo.
    Samo zato sto nema konkurencije, odnosno sto evo jedna od bolnica (a u svima je tako) trpa u dzep vise od privatnika. I nazalost to ipak ne znaci da su uzimali veci broj zena u postupke, barem ako se uzme u obzir cifre kod rikiki. Hzzo bi manje izgubio da je platila privatnika i da su to refundirali.
    E sad mislim da ni jedna od pacjentica nije isla u bolnicu bez uputnice a da nije platila.
    Cim postoji uputnica postoji i faktura.
    Mislim da zakljucak ne treba pisat..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle u redu je odrat nas za zdravstveno (osnovno, pa dopunsko, pa one famozne naknade za svaki recept), e ali kad treba iskoristit to osiguranje onda nista.
    Onda hodaj od jednog do drugog i maltene kleci i moljakaj za ono na sto bismo trebali imat pravo.
    Samo zato sto nema konkurencije, odnosno sto evo jedna od bolnica (a u svima je tako) trpa u dzep vise od privatnika. I nazalost to ipak ne znaci da su uzimali veci broj zena u postupke, barem ako se uzme u obzir cifre kod rikiki. Hzzo bi manje izgubio da je platila privatnika i da su to refundirali.
    Ja sam definitivno za to - ako država i bolnice nisu to u stanju izmenadžirat, neka se stvar otkači od državnih bolnica i neka nas HZZO prati po privatnicima, oni ne stvaraju gubitke. Neka se makar onaj broj ugovora koji se kao trebao sklopit već godinama s KB Splitom sklopi s nekim privatnikom.

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam definitivno za to - ako država i bolnice nisu to u stanju izmenadžirat, neka se stvar otkači od državnih bolnica i neka nas HZZO prati po privatnicima, oni ne stvaraju gubitke. Neka se makar onaj broj ugovora koji se kao trebao sklopit već godinama s KB Splitom sklopi s nekim privatnikom.

Jest ali bi onda i bolnice ostale bez viska para-ili sam ja krivo shvatila ove obracune a mislim da nisam jer privatnici bas to s gubitkom i ne bi radili.
    Dakle svi su oni dovojno mudri da to ne ucine.
    To bi se naravno onda odnosilo i na druga ljecenja (raznorazna) i to definitivno ni jednoj bolnici ne bi bilo pravo, bolnici nije u interesu izgubit pacjenta jer je svaki pacjent ziva lova.
    Mislim da im trenutno i cekanje ljekova odgovara, jer iz slucaja rikikiki ispada da su stimulirani i prirodni na istoj cijeni (cijena kako kome puhne), njima draze bakcat se s jednom JS za iste pare, nego sa njih pet.
    Ne sjecam se tocno cijene prirodnog IVF-a u citu ili pol. ivf ali ako me memorija dovoljno dobro sluzi sigurno je manje 9000,00 kn koliko je faktura kod rikikiki za 1. postupak.
    Dakle cisto sumnjam da ce pristati na refundaciju ako se radi privatno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko je sve to nakaradno. Nema love kao za postupak. Ali ima love i zdravstvo plaća i fundira operacije varikokele u svrhu neplodnosti koje su besmislene jer je cost-benefit totalno bezvezan... Pa onda ima novaca za one SPT testove s hrčkovim stanicama i takvo igranje sa spermom na VV-u koje je besmisleno u eri ICSIja, ali nema i za lijekove koji paru stvarno mogu pomoć. Sve je to stvarno... žalosno, to je jedan neprilagodljivi mastodont jer di bi onda sa androlozima itd.. I uopće iskreno ne znam ima li smisla borit se nego jednostavno otić privatniku di ćeš platit, ali di te neće zavlačit s tim nekim stvarima i kraj priče.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

.
    Ko pristat? HZZO? Ako je državi/zdravstvu jeftinije fundirat postupak koji će se napravit kod privatnika, zašto ne? Mislim da se ovdje radi i o onom nekom subvencioniranju jednoga iz drugog - jer ako bolnice a konto toga da od HZZO-a dobivaju više nego što privatnik na tržištu zaračunava i pritom, gle zlikovca, ima čak i profit, onda te stvari idu za neke druge troškove u bolnici, a mislim da to nije dozvoljeno - tj. da dobiješ za jedno, a pokrivaš troškove nečeg drugog.

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jok, ja k njima nejdem jer je meni vrijeme novac, 3 sata cekanja na SD previse me kosta, za to vrijeme svasta ja okrenem svojim rucicama.
    A di je godina dana cekanja na postupak i hodocascenja na neke besmislene pretrage i preglede, zato da bi si bolnice punile kasu, a ja od tog nista nemam. Gubljenje vremena.
    Nazalost izgleda da moze biti samo gore, jer ako nam krenu mjenjat zakon to ipak ne bude dobro, sto se svih nas tice mislim da ce nam bolje odgovarat ovaj status ni na nebu ni na zemlji sa zakonom, nego onaj rigorozni koji bi nam bili u stanju slozit.
    Skepticna sam prema njihovim mudrovanjima, jer do sad sto god su donijeli bilo je nazalost samo gore.

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

.
    Ko pristat? HZZO? Ako je državi/zdravstvu jeftinije fundirat postupak koji će se napravit kod privatnika, zašto ne? Mislim da se ovdje radi i o onom nekom subvencioniranju jednoga iz drugog - jer ako bolnice a konto toga da od HZZO-a dobivaju više nego što privatnik na tržištu zaračunava i pritom, gle zlikovca, ima čak i profit, onda te stvari idu za neke druge troškove u bolnici, a mislim da to nije dozvoljeno - tj. da dobiješ za jedno, a pokrivaš troškove nečeg drugog.
    Nazalost iako je situacija prikazana na nacin da HZZO ratuje s bolnicama, mislim da to i nije bas tako.
    Pa obracuni u hzzo stizu vec godinama, nisu svi debili i svi znaju citat kakvi su troskovi obracunati, da je to tako onda bi hzzo kontrolirao bolnice i rezao im te troskove ili vec donio tu opciju odlazenja privatniku.
    Neki cjenik hzzo-a negdje postoji, ali ga se nitko ne pridrzava, ukoliko ga nema pa to bar ne bi bilo tesko slozit.
    Zakoni i pravilnici su takvi da si oni u tom mutezu sve mogu interpretirat kako im odgovara.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A di je godina dana cekanja na postupak i hodocascenja na neke besmislene pretrage i preglede, zato da bi si bolnice punile kasu, a ja od tog nista nemam. Gubljenje vremena.
    Točno. Ali, po meni treba stvar ogolit i istjerat na čistac do kraja - tako je i tako, a ne da nas iko mulja i prodaje da je to za naše dobro - od bolnica, HZZO-a, preko privatnika koji ne izdaju račune za neke postupke ili dilaju lijekove. Informirano i smireno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj "nellyxy prvotno napisa
    Nazalost iako je situacija prikazana na nacin da HZZO ratuje s bolnicama, mislim da to i nije bas tako.
    Pa obracuni u hzzo stizu vec godinama, nisu svi debili i svi znaju citat kakvi su troskovi obracunati, da je to tako onda bi hzzo kontrolirao bolnice i rezao im te troskove ili vec donio tu opciju odlazenja privatniku.
    Neki cjenik hzzo-a negdje postoji, ali ga se nitko ne pridrzava, ukoliko ga nema pa to bar ne bi bilo tesko slozit.
    Zakoni i pravilnici su takvi da si oni u tom mutezu sve mogu interpretirat kako im odgovara.
    Mislim da si u pravu. I onda se pitamo kako nema novaca i gdje su nestali, a svi uplaćujemo zdravstveno. Trebalo bi fakat ustrojit neki ured koji bi to kontrolirao strogo, jer kad bi tako nešto postojalo, ne bi se ponašalo ovako neekonomski, a na kraju - ovako niko zadovoljan - HZZO nema para, bolnice nemaju para, mi nemamo uslugu. A sve je to tu - zbog nas - nismo mi tu zbog HZZO-a i bolnica i države, nego je država, HZZO i bolnice - naš servis. Koji mi plaćamo.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nemogu quotat pa vam citiram:

"Šta to znači?? Da ipak ne broje prirodne postupke u ova 3. na teret HZZO-a do 38.g.? Molim te kao info za ostale gdje si digla te račune i gdje su ti to u HZZO-u rekli da ti se ne broji i da imaš još pravo na 3 postupka?"

Može mi netko reći kako doći do računa i što provjeriti?

Ajme ljudi ko da nemamo drugih problema još su nam i ovo natovarili. Strašno!

Hvala.

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •